3 Nisan 2008 Perşembe

'Eşcinsellik İslam'da caizdir'




Endonezya'da düzenlenen Dinler ve Barış Konferansı'nda "Eşcinsellik İslam'da caizdir" fetvası çıktı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 27 Mart'ta düzenlenen Endonezya Dinler ve Barış Konferansı'ndan "Eşcinsellik İslam'da caizdir" fetvası çıktı.
Endonezya içinden ve dışından pek çok İslam uzmanının katıldığı toplantıda konuşan ilahiyat akademisyeni Dr. Siti Musdah Mulia, Kuran'daki Hucurat Suresi'ni esas aldığını ve eşcinselliğin yalnızca şehvetten kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Eşcinselliğin Allah'tan geldiğinin, doğal olduğunun göz önüne alınması gerekir. Allah'ın gözünde insanlar dindarlıklarına göre değerlendirilirler" dedi. Pek çok katılımcı da bu görüşe destek verdi.

kaynak
---------------

"Islam 'recognizes homosexuality'." başlığı altında tüm dünya haber ajanslarından geçen bu haberin türk medyasında da aynı şekilde dile getirilmesi, duyurulması, bu ülkedeki eşcinsellerin aşağılanmasının engellenmesinde ve insani özgürlüklerinin verilmesinde çok önemli bir adım olacaktır.
bu haber bence şu noktadan daha da önemli, yapılan tüm sosyal istatistiklerde insan toplumunda eşcinsellik %10 altına düşmüyor. aldığınız örnekleme grubu ne olursa olsun böyle bir sonuç ortada varsa o zaman dindar kesimin içinde yetişen yaşayan bulunan eşcinsellerin de kendilerini hasta bilmemeleri gerekir. maalesef yakın dönemde batı dünyasının eşcinselliği hastalık olarak adlandırması islama ve cemaatlerine de mal edildi. sonra batı toplumu bu hatadan vazgeçti. etiket ise haksız olarak islam aleminde takılmış kalmıştı. şimdi bu son haberle artık ortaya çıkmıştır ki, eşcinsellik islami nazarla ve Kur'anın nazarı ile dahi hastalık değildir. dindar çevrelerde yetişen çocuklarda, yaşayan gençlerde hatta ileri yaşlarda bile bu durum ortaya sonradan çıkıp gerek çevresi gerek kişi tarafından itiraf edilebilir. onu şu yada bu biçimde karşı cinsten biri ile evlendirmeye çalışmak, tavırlarından dolayı onu zorlamak, baskı kurmak ve kişilik kimliği konusunda onu istemediği halde haricden şekillendirmeye çalışmak İslamın ruhuna uygun değildir.
------------------
İNANCIN EŞCİNSELİ OLMAZ
Prof. Dr. Beyza Bilgin: "Nisa Suresi'nde kadın kadına ve erkek erkeğe her türlü fuhuş kötüleniyor ve cezalandırılıyor. Asıl olan, insanın insana onurunu koruyacak şekilde davranmasıdır. İnancın heteroseksüeli, eşcinseli olmaz."

114 yorum:

  1. mrb
    yazılarınızı okudum. ruhumda bir serinlik hissettim. elhamdülillah dedim. hislerimin tercümanı olmuş. uzun zamandır cevap bulamadığım sorularıma cevap olmuşlar.

    okyanus

    YanıtlaSil
  2. ben uzun zamandir bu konu icin cevap ariyorum ama her bir insandan baska bir bilgi duyuyorum bazilari es cinsel olan insanlara lanetlenmis diyorlar bazilari ise caiz diyorlar neye ve kime inanmak lazim??...

    YanıtlaSil
  3. hangisinin argumanlari daha guclu ve kalbine daha cok yatiyorsa ona inan bence. samimiyetle yapilan yanlis ictihadin 1 sevabi dogru ictihadin 2 sevabi var. Herhalukarda kazanctasin anlaminda yani.
    Baskasinin sana bu budur demesine inanma. SOrgula bu kaniya nerden vardin, neye dayanarak, hangi ayet, hangi hadis. bir de sen oku onlari, bir tercume kotudur baska bir tercume oku vs. En sonunda karar verecek olan sensin. Ben "Sexuality, Diversity, and Ethics in the Agenda of Progressive Muslims" makalesi vblerini okuduktan sonra kalbim rahat bir sekilde gayim ve Yaratici'ma, O'nun kitaplarina ve peygamberlerine inaniyorum diyebiliyorum, ve bir celiski gormuyorum.
    Allah beni boyle yaratmis, Adil ve Rahman olan Allah'in beni "yanlis" "sapkin" vs yaratmis olabilecegine inanamiyorum, yoksa bu bir celiski olurdu. Icimize bu duygu ve egilimleri koyan O, ve O herseyi en mukemmel sekilde bir hikmetle koyar. Kedi kopekten farklidir ama her ikisi de birer hayvan olarak mukemmel yaratilmislardir, gibi. Bu da benim yorumum. Evren'e bak, vicdanina bak, Kur'an'dan ders al, aklina ve kalbine yatiyorsa al, yatmiyorsa birak derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum güzel aciklama

      Sil
  4. Sevgili ASMA konuya daha çok kavramsal yaklaşmış. bu aralar islami yazarlarda da bu son derece rağbet gören bir bakış açısı. yalnız şu da varki, sadece manası ile uğraşmak ve nefsin müdahelesine açık bir kalbin hükmüne bırakmak kişiyi tehlikeye de yaklaştırabilir. o yüzden ben içtihad gibi cesaret isteyen konulardan ziyade kur'an talebiliği gibi çok daha masum ve afüv bir kesimde kendimi görmek diliyorum.

    eşcinsellik caiz değildir. evet eşcinsellik evli olup ailesine bakmaya mükellef bi adamın hafta sonu maceraları için caiz değildir. eşcinsellik eş ve anne olan bir kadının yoz hareketlerle ailesini ihmal edip sevgili araması için caiz değildir. her şer'i hükmün sınırları ve usülü vardır. bunu bilmeden kullanılamaz.

    YanıtlaSil
  5. SELAM :::::::::::BEN KESINLIKLEN KATILMIYORUM ALLAHIN KABUL ETMEDIGI BIR OLAYI HELAL VE CAIZ GÖSTERMEK INSANI DINDEN CIKARTIR.ALLAHIN KITABIN DA RESULUNUN SÜNNETINDE BUNA KESIN ONAY VERILMEMISTIR .BAZILARI NE DERSE DESIN ISALMIN HÜKÜMLERINI REFORM YAPMAYA KIMSE KALKISMASIN .BEN GAYIM BU BIZIM BIR IMTIHANIMIZ AMA SAKIN HATAYA DÜSÜP DE HELAL GÖRMEYIN VE GÖSTERMEYIN OKUN YAYDAN CIKTIGI GIBI ALLAH KORUSUN INSAN IMANDAN CIKAR .LÜTFEN BILIYORUM BASIT BIR HALIMIZ YOK AMA GAY OLMAYI KIMSE HELAL YAPMASIN YAPAMAZDA:::::ALLAHIN INDIRDIGI VE IMAN ETTIGIMIZ KURANIN HÜKMÜ ACIK VE ORTADA KENDINI BILMEZ HOCA GECINEN O SAPIKLARIN SÖZLERINE INANIPTA DÜNYA VE AHITERINIZI YIKMAYIN :
    ALLAH DILERSE AF DILERSE AZAP EDER ONUN HÜKMÜNÜN DISINA CIKAMAYIZ UMARIM KI YÜCE RABBIM BIZLERE HAKKIYLAN TEÖVE NASIB EDERDE BU ISTEN KURTULURUZ:
    MÜSLÜMAN DEMEK ALLAHA TESLIM OLMUS DEMEKTIR ONUNA BOYUN BÜKEN DEMEKTIR :::YOKSA BEN SANA IMAN ETTIM AMA SENIN YASAKLADIGIN GAY LIYI BEN KABUL EDEMEM DEMEYE HAKKIMIZ YOK :
    ALLAH ISLAMIN VE KURANIN YOLUNDAN VE RESULUNUN SÜNNETINDEN AYIRMASIN KENDINI DIN ALIMI TAKDIM EDEN SAPIKLARA KANMAYALIM HERKES ARASTIRSIN HAKIKATI GÖRECEKLER ::::

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu işten kurtuluruz yazmışın bu bir iş değil sen bunu asla unutma..

      Sil
    2. Bence de adsiz hakli, sen kendinle ciddi manada yuzlesmelisin. Mevcut durumumuz, hissettigimizi yasadigimizdir. Escinsellige bahane bulmaya calismayin. Hetero veya homo herkes inancinin, ibadetlerinin ve icraatlerinin akibetini yasayacaktir. Oncelikle insaniz. Kavramlara takilip kalmayin lutfen.
      Sevgiyle kalin
      Insan

      Sil
    3. Aynen katiliyorum,cok dogru yazmissin,Allah razi olsun.

      Sil
    4. bence gayet açıklayıcı bir cevap.. takdir ediyorum seni hakan boy arkadaşım...dilerim Allah hepimizi bu zor imtihandan kolayca geçen kullarından eylesin ..

      Sil
    5. Her insanın bu dünyaya bedenlenip yollanması sınavın ta kendisidir zaten..

      Bunun dışında sonuçları, semereleri görülmeden geçici olan sınavlar dahi bilinemez ki, yaşam sınavı ölüm tezkeresiyle nihayete ulaştığında kişinin puanları değerlendirilir ve mahşer gününde de büyük mahkeme de sonuçlar açıklanır..

      Yani kimse bilemez içindeyken neyin sınav olduğunu...

      Şurası doğru, eşcinsel olarak doğmak ve yaşamak dünyanın hemen her yerinde zordur..

      Bunu kendi içimizde nefret ve kendi benliğimize hatta ruhumuza bir savaş haline getirilirse, Allah'a kulluk etmek niyetindeki ihlastan sıyrılınır; kendine ve dünyaya düşman dolayısıyla da Allah'ın takdir ettiği kadere, hikmetlere.. sonuçta Allah'a düşman olunur...

      Dikkatli olun kardeşlerim, içinizi dökerken aklınızda hep Allah'ın rızası olsun...

      Eşcinsellerdeki her şeyi yumuşaklık, hassasiyet ve şefkatle araştırıp, teslimiyetle Allah'dan cevapları istemek istidatı kolayca huysuz, sevimsiz nefret saçan bir yaratığa dönüşmenin anahtarı olabilir...

      Rabibim hepimizi kendine kul eylesin ve nefes gibi her an muhtaç olduğumuz hidayetini lutfetsin. Amin

      Sil
  6. güzel bir noktaya değinen HAKANBOY'a teşekkür...

    Eşcinselik doğru baskılanırsa, yani dilersek eşcinsellik fiillerini terkedebiliriz. yani eşcinsel fiilleri yapmamak mümkündür. yapmamak için oluşan boşluğu örtüyor ve hayatında ona zaman ve zemin kalmıyorsa zaten terketmiş olur. (az bir kısım insanın Ashab-ı Suffa olarak Peygamberimiz zamanında evlenmeyip ticarete girmeyip kendilerine Kur'ana vakfetmeleri gibi, Kur'an hizmetlerinin yoğunluğundan hayatlarında diğer şeylere vakit kalmamış...)

    lakin sadece hayatından eşcinselliği çıkarmaya çalışıyorsa o zaman bu baskılama bir mana ifade etmez. karşıdan sadece kendisi ile beyhude boğuşan biri olarak algılanır. eşcinseller onu gördüklerinde yine eşcinsel olarak algılarlar. üzerine bir de eşcinselliği inkar eden görüntü o kişiyi homofobik gösterir. homofobi ciddi bir ruh problemidir. homofobi kendisinde ve karşısındaki bireyde eşcinsel kimliği örtüp tahrip etme tepkisi vermektir. Allahın ruha yazdığı bu tahrip edilemez nakışla beyhude uğraşmaya sebep olur. neticede çok yıllarını kaybeder. kendini sevecek bir çevre ve ona en değerli aşkı sunacak bir kalpten mahrum kalabilir. bunun sorumlusu Allah değil sadece homofobi rahatsızlığına düşen o eşcinseldir.

    neyseki daha çok görünür olmak isteyen eşcinseller arkadaşlarındaki bu sıkıntılı hali artık bilgilendirerek paylaşarak, dua ederek, elinden tutarak atlatmasına yardımcı olabiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gaylığı yaşşamadığın için burda yazıp atıp tutması kolay bende burda yazarak padişah olabilirim. yaşamadan yorum yapma boşa akıllı ol.

      Sil
    2. evet bırakılan pek çok yorumdan buraya geçebilen az ifadenin ortak paydası içlerindeki yaşanmışlık ve samimiyet tavrıdır. koyun yavrusuna süt verir, kuş yavrusuna kay verir malum... gerçekten faydalanılan bilgi süt gibidir. hazmedilmiş bir hayat algısının paylaşılmasıdır. hem, bu algı pozitiftir ve yapıcıdır. sizin de katkınızı beklerim...

      Sil
  7. eşcinsel zina ve hetero zina ikiside aynı kapıya çıkmıyomu sanki aynı günah işlenmiş olmuyomu ikisi de günah ve yanlış ikisinden uzak olacaksa

    YanıtlaSil
  8. Sevgili DEMIR

    kendi kimliğiniz nedir belli değil ama söyleyiş şekliniz çok sert. bir hetero olarak eşcinsellerle aynı hakları mı istiyorsunuz? yoksa bir eşcinsel olarak mahrem hayatınızda yaptıklarınızın dini karşılığını mı arıyorsunuz?

    her durumda cevabı Allahtan dileyin o sizi doğru yola çıkarır...

    YanıtlaSil
  9. Eflatoon,merhaba. Blogunu yeni kesfettim,
    iki gun oluyor daha. VE inceliyorum yazilarini/
    Henuz okuma ve kavrayabilme asamasindayim,
    cok samimi yazdigini ve tutarli oldugunu farkediyorum yazilarinda. Ilginc bir denge var tamamina goz atinca.
    Bu arada sunuda belirtmek isterim, kendi kendime,hissederek,yurekten inanarak BULABiLDiGiM(buldurana sukur),araya araya ,okuya okuya,
    "GERCEK BU" , bundan baska aciklamasi olamaz dedigim, uzun surecler ve acilar sonunda geldigim ,kavradigim seylerin cogunu yazilarinda buldum. Okuyunca "demekki boyle dusunen sadece ben dilmisim,yalniz deilmisim,
    dogru cevaba en yakin olma durumunu benden baska hissedenlerde varmis" diyorum cogu kez.
    Dedigim gibi henuz blogunu ve fikirlerini tanima asamasindayim,
    umarim hepimizin hakkinda en hayirli seyler olur. Simdilik hoscakalin, Yuce Rabb'e emanet olun...

    YanıtlaSil
  10. Safa buldum eflatuun:) saolasin.
    Dun size ozelden mail atmistim,ulasti mi ki acep?
    (Not:Hala blogunu tanima asamasindayim,sanirim biraz zaman alicak hepsini okuyup anlayabilmek)
    simdilik hoscakal. Allah'a(cc) emanet ol.

    YanıtlaSil
  11. ben eşcinselligi kabul etmiyorum..sadece sevıyorum temız olarak onun bedenını görmeden seviyorum onsuz yapamasamda sabr edıyorum allaha olan ınancım ıcın herseyı ondan beklıyorum eger böylesine sevmek gunahsa razıyım ama sevdıgımı cınsellık olarak sevmıyorum gormuyorum bence gercek sevgı bu?karsılık beklemeden caresızce yalnız onu sevmek ve yaratandan dılemek..benım gıbı bırcok arkadasımız var kendı cınsını seven ama sızlerde benım gıbı yapın sabr edın allaha yönelın ınancınızı kaybetmeyın kımsenın dedıgıne bakmayın rabbimize sıgının bızlerı en ıyı o anlar ve nefsınıze rahmete kavusana kadar sahıp cıkın ahıretımız sevdıgımızle olsun dıye yenık dusmeyın bu hayatın ısteklerıne...sızlerede soruyorum cınsımden bırını böylesıne sevmem sucmu?:(:(:(

    YanıtlaSil
  12. kendi cinsinizden birisini sevmeniz çok güzel. çünkü aşk çok güzel.

    görmeden sevmeniz size zevk veriyorsa, sizin için çok güzel. bazı insanlar gerçek sevginin ancak böyle yaşanabileceğini düşünür.saf ve temiz sevginin cinselliğe bulaşmadan ve kirlenmeden yaşanmasına taraftardırlar. bunun sebebi olarak da cinsellikle bulaşan ve ölen sevgi bağlarını delil gösterirler. lakin burada sevgiyi öldüren cinsellik değil, aşkın devamının temelleri olan doğruluk, samimiyet, denklik, tevekkül, fedakarlık gibi erdemlerin bir şekilde tahrip olmasındandır. bunu aşabilen ve Allahın ömür verdiği çiftler zamanın sayfalarına aşklarını yazarlar...

    sizin kabul etmediğiniz eşcinsellik kelimesinin tarifinin ne olduğunu iyi algılamak lazım. amsterdamdaki her konuda eşit ve denk haklara sahip ve inandığı dininde yeri olan eşcinsellik nerede; doğumundan itibaren hayatına sürekli müdahele edilmiş, evlendirilmiş, çocuk sahibi yapılmış, sürüklenmiş ve her vicdanının sesinde gözyaşına boğulmuş eşcinsel nerede... yurdum eşcinseli de bu kültürün paydasında görünür olduğunda elbette o zaman sizde eşcinselliğin neresinde olduğunuz hakkında kendi ifadenizi kullanabilirsiniz...

    dünyayı dolduracak ve ahiretinize faydalı olacak bir aşk dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb,
      "yurdum eşcinseli" kavramıyla ne güzel tanımladınız olayı ,bir yandan bu gibi tartışmalarda bu kavramı kullanıp servis ederken başka ataftan bu insanların özellikle evli , çocuğu olan gaylerin gayliklerini yaşamamaları gerektiğini salık veriyorsunuz ben mi yanlış anlıyorum yoksa... siz evli ve bekar gayleri aynı görmüyorsunz... diğer yandan evli de olsa bekar da olsa gay gaydir(Allah öyle yarattı sonuçta yurdum gayi evlenmiş napsın ) yazdıklarınızdan anladığım gay tek eşli olsun Allahını bilsin tanısın ,ibadetinde olsun tek partnerini görsün gözü ; evli gayde aynı şeyi yapsın :)) burası komik.. elmayla armudu karıştırmayalım bence .. ben gayim bekarım ve evli bir sevgilim var ... bu kişi eşiyle her şeyini yaşıyor ihal edilmiyor ben de bir evliyle olmanın bilinciyle ona yüklenmiyor saygı duyuyorum ona sahip çıkmaya çalışıyorum .. biz de tek eşiliyiz yeri gelir namaza gideriz , bu dünyalar farklı bence ... evli gayleri evlendikten sonra gaylikten çıkıyorlarmış gibi bir yanılgıya düşmeyelim sen de çok ii bilirsin ki gaylik hastalık değil ki i,lacı evlilik olsun .. neyse uzatmıcam , arkadaşıma anlattım yazılarınızdan dediği şu : acaba bir evli gayle aşk mı yaşamış intikam alıyor ... yada kendi acısını başkası çekmesin istiyor ... ben öyle olmadığına inanıyorum ... ama bence evli gayleri de kucaklayan yazılar yazmanız daha iyi olur size bu yakışır...saygılar..

      Sil
  13. ahirette onunla bırlıkte olabılırmıyım? onu böylesıbe--ne bu kadar cok sevmem haram mı gunah mı?ya o evlenırse??sızce ne yapmalıyım:(

    YanıtlaSil
  14. merhaba,oncelikle verilen emege,cesarete ve samimiyete koca bir alkış gerek..burada apılan yorumları okuyunca aklıma bir arkadasla yaptığım bir tartşma geldi..O akadasa iki saat boyunca bir erkeği sevmenin yasaklanmadığını yasak olan seyin o kisi ile zina yapmak oldugunu anlatamadım (ki bu durum hetero ilişkilerde de aynıdır)..yani aslında eflatoon biz ne kadar çabalarsak çabalayalım mevlananın dedigi gibi herkes Kuran deryasından kabı kadar alabiliyor.Allah herseyden once hepimizin iman kabını,ferasetini ve kalbini genişletsin..umarım rabbim biz darda kalan,bunalan eşcinsellerin karsısına HALDEN ANLAYAN hayırlı insanları çıkartır ki hayata,islama tutunabilelim..
    saygılarımla
    Ankaradan Berat

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,

    ben 17 yaşındayım ve eşcinselim. Bir kaç ay öncesine kadar eşcinselliğin Kuran-ı Kerim'de yasak olduğunu bilmiyordum. Lut Kavmi'ni okuduk ve izledik'ten sonra çok korktum açıkçası. Ben Din'ine çok bağlı bir insanım, Allah korkusu olan biriyim.. ama eğer eşcinsellik yasak ise Allah bizleri neden böyle yarattı? Ben çok düşündüm ama cevap bulamadım. Etrafımdan kimseler bilmiyor benim eşcinsel olduğumu ki bilseler yaşatmazlar galiba.. çok büyük sıkıntılar çekiyorum bu yüzden. İnsanlara güvencimi kaybettim, her an birisi çıkar aileme veya tanıdığıma söyler diye.. kendimi okadar yanlız hissediyorum ki anlatamam.. Allah herkesin hakkında en hayırlısını versin..
    ''Ben ne isem o'yum''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle birşey olamaz....
      Gay olmak bir hastalık değildir... Bu hayatı Ben-biz seçmedik...
      aynı sıkıntıyı bende çekiyorum... zaten türkiyede Eşcinsellerin %90 ı insanlar tarafından dışlanmak yerine hetero taklidi yaparak karşı cinslerle evleniyorlar...
      Sanırım bizim sonumuzda böyle olacak. ya yalnız kalacağız , ya amerika,urguay gibi türkiyeden daha anlayışlı ve eşcinsel evliliklerin iğrenç olduğunu düşünmeyen insanların olduğu bir ülkede yaşayacağız. yada toplum içinde dışlanacağız , şiddet göreceğiz...
      Hani müslümanlık hoşgörü diniydi....
      Tek umudum ahiret. onun için sabrediyorum. umuyorum ki iyi ameller işlersek Cennette bu sıkıntıların hepsinde kurtulacağız
      Allah Hepimizin yardımcısı olsun. özellikle dar görüşlü , kıt insanların bulunduğu bu ülkede
      Bize iğrenç diyen topluma sesleniyorum , hayatınıza şükredin. sevgilinizden ayrıldınız diye üzülüyorsunuz. biz ise hayatımız boyunca istemediğimiz hayatı yaşayacağz...
      Umarım herkes kendi hakkını ahirette alır

      Sil
  16. @buse
    "kişi ahirette sevdiği ile beraberdir". öyleyse çalışıp birlikte ahireti kazanmalı...

    @Adsız(Berat)
    Mesajın için teşekkür eder, duana tüm kalbimle amin derim.

    @Enis
    eşcinselliğin farkına varman çok güzel. değerli olduğu için, bu özelliğin ile uğraşanlar da çıkacaktır. sen tüm samimiyetin ile Allahtan dile, güzeli sana verecektir. kendini baskı altına alma, sıkıntı daha gelmeden ağlama. sana her söyleneni dikkate alma ve Allahla muhabbetini bozmalarına müsaade etme. yalnız değilsin. ama yalnızlığından kurtulmak için, adı her "eşcinsel" olanı kendin gibi zannetme. duana amin diyor sevgilerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
  17. Kur’an-ı Kerim’in Nisa Suresi’nin 15. ayeti sevicilikle ilgilidir. Cenab-ı Hak buyuruyor:

    “Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin.” (Nisa Suresi:15.Ayet)

    Allah Resulu buyuruyor:

    * Kadınların sürtüşmesi onlar arasında zinadır.
    * Bir kadın diğer bir kadına çıplak vücudunu değdirmesin….
    * Erkek erkeğin avretine, kadın da kadının avretine bakmasın.
    * Bir erkek ile bir erkek tek yatakta birlikte, bir kadın da bir kadınla aynı yatakta beraber yatmasınlar.
    * Kadınlar kadınlarla, erkeklerde erkeklerle yetininceye kadar kıyamet kopmayacaktır.
    SEVGİLİ ALLAH DOSTU ABİM BU BELGELERE NE DIYELIM BİLMİYORUM ELİMDE DEGIL KENDIMI GÜNAH YIGINI GÖRMEKTEN BASKA BISEY GELMIYOR ELIMDEN

    YanıtlaSil
  18. bilgi insanları negatif hale getirmek için midir? islam insanlara ümitsizlik vermek için midir? iman ve islam gibi kainatı ayınlatan bir ışığı karanlık olarak algılamak büyük bir hatadır.

    meal bilgi sahibi olmak içindir. hüküm çıkarmak için değildir. hele insanların yüzüne çarpmak için silah gibi asla kullanılmaz. her ayetin ve hadisin bir dışı bir içi, bir sınırı, alt detayları vardır.

    Hz. İsa A.S. 'ın Peygamberimizden bahsederken sık kullandığı "gelecek olan tesellici" ifadesi ve tarihe geçen şefkati Peygamberimi tarif eder.

    talebeden alim kıyafetine girmesi istenmemeli. talebe tüm sevimliliği ve merakı ile gayret eder. alim ise iddia eder, mes'ul de olur. öfke ile ve kendi penceresinden gördüğü ile, kapıldığı heyecan veya içinden yükselen nefret ile umumi bir hüküm verirse, istisnalarını dikkate almazsa kendisi zarar eder. kendi ok atıp da kendine saplamış alim gibi olmayın...

    bu ifadeleri öğrendiğinizde daha bir şevk duyup hayata sarılıyor ve daha bir ruhlu ibadet ediyor, kulluğunuz neşe veriyorsa elbette alıp kullanın. ama sizi arabesk bir ümitsizliğe boğuyorsa doğru bakmadığımız ortadadır.

    elbette bizi muhasebeye sevkedecek, düşündürecek, manası içine girmekten Allaha sığınılacak dersler de olacak. tevbe ve istiğfar, nedamet ve afv dilenmesi için bize de bakacak dersler bulunacak. bu dersden anlaşılması gereken: gereğini yapıp, bu mananın dahilinde olmaktan Allaha sığınmaktır. şüphesiz ki Allah bizlere yol açar. muhakemesinde artıların eksilerden çokluğu ile hükmeder. bir eksiyi görünce insanı pespaye etmez. adaletle tartar, şefkatle hükmeder.

    tüm kainata bakan ifadelerde görünen celal onun vahdetinden gelir. her ferde yetişen şafkati onun ehadiyyetini gösterir. insan olarak, bu ülkenin insanı olarak, cinsiyetimizden yaşımızdan veya meslek ve toplumsal konumumuzdan dolayı ayrı ayrı böyle emirlere muhatabız. bunlar içinde hem korkutan ihtar emirleri, hem de heyecan veren şevk emirleri vardır. doğru anlayan bir muhatap hayatını neşe ile koştuğu vadilerde ibadet ve Allahı sevmek ve sevdirmek lezzeti ve şükür ile geçirir.

    bu belgelere ne diyelim diye sordunuz. bu belgeler de bizim Allaha sığınmamıza bahanemiz olsun. Rabbimizin şefkatini istemeye vesilemiz olsun. bizim mahrem hayatımıza bakan elbette mevzular olacak. bunlar bizim rabbimize dönmemiz için tatlı birer vesiledir. yoksa hastalıklı muamelesi görmek, bunu eşcinsel olmayan bir çevre ile paylaşmak, o çevreden atılacak oklarla silah gibi kullanmak için değildir. yukarıdaki gibi ifadeleri bir eşcinsel size söylüyorsa birlikte tevbe etmek ne keyiflidir. eşcinsel olmayan birisi söylüyorsa haddi değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasim, eminim buyuk bir aci cekiyorsunuz, rabbim kolaylastirsin.bunlari okuyunca gercekten uzuldum ve bakis acim degisti. ben hayatimda sunu ogrendim, sorunlara sabrettikce ve allaha tevekkul ettikce daha bir gucleniyoruz,benim de kendi capimda bana zor gelen sorunlarim vardi ama sabrin beni guclendirdigini temizledigini gordum. rabbim ellerinizi hic birakmasin

      Sil
  19. ben bisey daha sormak istiyorum ruhumuza uyum saglamak allahın verdıgı ıcımızdeki sevgının bedenini değiştirmiş olsak kendımıze sahıp cıkmıs olup escınsel durumuna baglı kalmamıs olsak bu da gunah mıdır_?gunah sa neden gunahtır ahırette hesap ruhlarımızdan soruluyor bedenlerımız bu hayatta kalıyor ve yaratan hıc bır kulunun bedenını görmuyor ruhuna ve ınsanlıgına deger verıyor...acıklarmısınız?

    YanıtlaSil
  20. iki adımlı bir sorunuz var. 1 eşcinsellik günah mı? eşcinsellik yapmak ve eşcinselce yaşamak günah mı? 2. eğer günahsa bedeni dünyada kalan kulun ruhuna azab verilir mi?

    1. kısım için burası ve şurası yada orası sorunuza cevap oluyor.

    2. kısım için ahirette hesap insandan sorulur. insan Rabbi huzurunda madddesi ve ruhu ile hazır olur. hristiyan inancındaki gibi bulutlar üstüne manevi ve rüya gibi bir alem değil, gayet maddi ve fiziksel bir ortamda tekrar ayağa kaldırılıp hesaba çekilir. buna "haşr-i cismani" adı verilir. hazların lezzetlerin ve sorumlulukların merkezi olan beden de elbette ruhu ile birlikte orada hazır olur. bu muhasebede, Onun hikmeti ve adaleti ince bir tartıyı gerektirir, şefkati ve değer vermesi ise bağışlamayı gerektirir. Allahı yok saymayıp, şirk koşmamış, ondan ümit kesmemiş her kul bağışlanma kapısını çalabilir. ibadet bileti elinde hazır her insan o gün ümit dolu olur. diğer mahlukat ile arasındaki hukuku halledebilen her bir birey için önünde uzanan bir mutluluk vardır.

    bu konuda meyve risalesini şiddetle tavsiye ederim:

    "Esmâ-i İlâhiyenin en cem'iyetli âyinesi cismâniyettedir. Ve hilkat-ı kâinattaki makasıd-ı İlahiyenin en zengini ve faal merkezi cismaniyettedir. Ve ihsanat-ı Rabbaniyenin en çok çeşitleri ve rengârenkleri cismaniyettedir. Ve beşerin ihtiyâcât dilleriyle Hâlık'ına karşı dualarının ve teşekküratının en kesretli tohumları yine cismaniyettedir. Mâneviyât ve ruhaniyât âlemlerinin en mütenevvi çekirdekleri yine cismaniyettedir. Bunlara kıyasen, yüzer küllî hakikatlar cismaniyette temerküz ettiğinden, Hâlık-ı Hakîm zemin yüzünde cismaniyeti çoğaltmak ve mezkûr hakikatlere mazhar eylemek için öyle sür'atli ve dehşetli bir faaliyetle kafile kafile arkasına mevcudata vücud giydirir, o meşhere gönderir. Sonra onları terhis eder, başkalarını gönderir. Mütemadiyen kâinat fabrikasını işlettirir. Cismanî mahsulâtı dokuyup, zemini âhirete ve Cennet'e bir fidanlık bahçesi hükmüne getirir. Hattâ insanın cismanî midesini memnun etmek için, o midenin hal diliyle bekasına dair duasını kemal-i ehemmiyetle dinleyip kabul ederek fiilen cevab vermek için, hadsiz ve hesabsız ve yüzbinler tarzlarda ve binler çeşit çeşit lezzetlerde gayet san'atlı taamları ve gayet kıymetli nimetleri cismaniyete ihzar etmek, bedahetle ve şeksiz gösterir ki; dâr-ı âhirette Cennet'in en çok ve en mütenevvi' lezzetleri cismanîdir. Ve saadet-i ebediyenin en ehemmiyetli ve herkesin istediği ve ünsiyet ettiği nimetleri cismanîdir.

    Acaba hiçbir cihet-i ihtimali ve imkânı var mı ki; bu âdi midenin hal diliyle beka duasını kabul edip nihayetsiz mu'cizatlı maddî taamlar ile onu minnetdar ederek, her vakit tesadüfsüz, kasdî olarak fiilen cevab veren bir Kadîr-i Rahîm, bir Alîm-i Kerim, kâinatın en ehemmiyetli neticesi ve arzın halifesi ve o Hâlık'ın güzidesi ve perestişkârı olan nev-i insanın insaniyet mide-i kübrası ile küllî ve yüksek ve daima arzu ettiği ve ünsiyet ettiği ve fıtraten istediği cismanî lezzetleri, dâr-ı bekada verilmesine dair hadsiz umumî duaları kabul olmasın ve haşr-i cismanî ile fiilen cevab verilmesin; onu ebedî minnetdar etmesin. Âdeta sineğin sesini işitsin, gök gürültüsünü işitmesin. Ve âdi bir neferin kemal-i ehemmiyetle techizatına baksın; orduya hiç bakmasın, ehemmiyet vermesin. Bu yüz derece muhal ve bâtıldır. Evet وَ فِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ اْلاَنْفُسُ وَ تَلَذُّ اْلاَعْيُنُ âyetinin sarahat-ı kat'iyesiyle: İnsan, en ziyade ünsiyet ettiği ve dünyada nümunesini tatmış olduğu cismanî lezzetleri Cennet'e lâyık bir tarzda görecek, tadacak. Ve lisan, göz ve kulak gibi a'zaların ettikleri hâlis şükürler ve hususî ibadetlerin mükâfatları, o uzuvlara mahsus cismanî lezzetler ile verilecektir. Kur'an-ı Mu'ciz-ül Beyan o derece cismanî lezzetleri sarih bir surette beyan eder ki, başka teviller ile mana-yı zâhirîyi kabul etmemek, imkân haricindedir."

    YanıtlaSil
  21. özür dileyerek ben bişey anlayamadım?demek zorundayım yani cinsiyetimi degıstırsem ve ruuhuma aıt bir beden olsam allah katında bu affedilmezmidir çok günahmıdır?bunu ögrenmek istiyorum cunku hıcbır dın kıtaplarında olumlu yada olumsuz bırsey göremedım bu konuyla ılgılı..gercekten ben olabılmem tum ıbadetlerımı ıstekle yapabılmem ıcın ruhuma uymam gerekıyor bununda tek yolu bedenimi degıstırmekle baslıyor bu konuda bilgi almak ıstıyorum sımdıden tesekkulerımı sunuyorum..

    YanıtlaSil
  22. bedene müdahele herkes için ayrı değerlendirilmesi gereken bir durumdur. genel için konuşursak elbette bu beden bizim mülkümüz değildir. eğer kazara bir hata ile sonradan olmadıysa, istediğimiz gibi müdahele edecek bir hürriyetimiz olamaz. onda değil kalıcı değişiklik yapmak, onu dünya işlerinin bunaltısı ile üzmek, rahmetten uzak olmanın yanılgısı ile ümitsizlik içinde bırakmak bile uygun değildir. sürekli bir edeb ve ibadet hali ile onu kendisi için hazırlanmış saadetine taşımak gerekir.

    öte yandan kişisel bazı özel örnekler müdahele gerektirir. buna karar verecek temel irade ise danışılacak dini ve tıbbi otorite ile kişinin kur'an namına bakan kişiliğinden doğar. bu üçleme müdaheleyi başlatır. sonrasında ise yine tıbbi ve psiklojik destek gerekir. bunu sağlayacak bir çevre hep olmalıdır.

    bu blogun konusu eşcinselliktir. yukarıda anlatılan transseksüellik temel anlamda kişinin kendi cinselliğini kabul etmemesi ile başlar ve doğumla ortaya çıktığı kabul edilmiştir. eşcinsellik ise kendi cinselliği ile problemi yoktur. cinsel hayatını kendi cinsinden birisi ile paylaşmaya yönelimlidir.

    transeksüellik ise dönüşümünü tamamladıktan sonra toplumda yerini alır. geçmişinden bağımsız olarak yeni cinselliği sosyal yapıya katılır. karşı cins olarak gördüğü cinse yönelimlidir. "karşı" kelimesini bilerek hareket eder.

    bu konuda ben bilgi verici olamam. farkı biliyorum ama bu durumu en iyi, bu durumun içindekiler bilir. eşcinselliğe göre pek çok farkı bulunduğundan ayrıca incelenmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar eşcinsel biriyim.bende..çok endişeleniyorum korkuyorum acaba Allah katında günahkar bir kulmuyum diye.o kadar secde edip dua ediyorum ki kurtulmak için ama hislerim aynı doğrultuda ilerliyor.ya hiç bir umut yokmu eğer ciddi bir insan bulursak onunla olmak günahmı?bunu öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  24. enes kardeş o kadar haklı konuşmuşsun ki.anyı düşünceler içindeyizz bende 16 yaşındayım ve bende aynı korkular ve aynı fikirler içinde çırpınıyorum.

    YanıtlaSil
  25. dileğim burda gay olan insanlara eleştri yapan insanların çocukları ya da en yakın çevrelerınde gay insanlar olurda o zamanda bu şekilde konuşurlar ben ısteyerek gay olmadım böyle doğdum hakanboy çocuğun gay olsunda bu şekılde yıne konuş gül

    YanıtlaSil
  26. Evet korkuyorum , Ama O nu seviyorum..

    YanıtlaSil
  27. allahim cok sukur,33 yasinda bir bayanim ve cocukluktan beri,bu ic firtinayla savasiyodum,sirf allaha asi gelmemek icin,ama sonra ben secmedimki boyle olmayi diye dusunur dururdum,hatta bir evlilik yapmak zorunda kaldim sirf ailemi utandirmim diye,13 yillik bir evliligim var,ama nasil gecti bir ben bilirim bir allah,keske bu fetvayi daha onceleri duysaydim,simdi agrilmanin esigindeyim,esime 3 hafta once soyledim,cunku artik bu eksiklik yiyip bitiriyodu beni ve sok oldu,agrilsak uzulucek olan belli,keske bu bilgi onceden verilseydi de kimse uzulmeseydi,,,

    YanıtlaSil
  28. Sayin eflatun ben 33 yasinda bir bayanim ve bir ay once 13 yillik evliligimi bitirdim,artik icimdeki bu allah vergisi olan duygularla savasamaz hale geldigim icin,hep yaradana sigindim kendimi bildim bilesi,hep o'nun verdigi guc ve o'nun gosterdigi ruyalarla ayakta durdum,allahim sen beni boyle yarattiysan bir bildigin vardir dedim ve hic isyan etmedim,12 yasimda bir kiz'i sevdim ve karsiliksiz bu sevgi 13 yil surdu ve sirf annemin bu duygularimdan haberdar olup hic destek olmayisi beni dibe indirdi,20 yasinda yuregimde baska birinin sevgisini tasiyarak bir erkekle evlendim sirf ailemi utandirmim diye,ama sonuc yine agrilik oldu,nolur anneler babalar cocuklarinizin bu tur duygularini biliyorsaniz yardimci olun destek olun onlar bu duygulari istemedi,yaradan verdi ve yaradanin verdigine karsi gelinmesin artik cunku karsi gelindikce hersey ters tepiyo,ve evlendirmek icin zorlamayin baskasininda gunahina girmeyin,ve bunca yil iffetimle onurumla yasadim ama kendimi diri diri oldurerek,ya hayatimi sonlandirip ahiretligimi mahvedicektim yada zor'u secip bu dunyada ic huzuruma kavusucaktim ve zoru sectim, annem benim bir bayanla ic huzuruma kavusmus onurumla mutlu bir hayat surme hayalimi kabullenmiyor ve agir kelimeler kullaniyor,dinsiz ve imanimi kaybetmisim sen onceden boyle degildin diyor,degildim cunku etrafima dort duvar ormustum,baskalari icin yasadim bunca yil ama firtinaya karsi savasilmiyor istersen gunun her saat'i namaz kil,her saniyesini zikr'la gecir,hetero insanlar nasil verilen duygulariyla savasamiyosa ve onlarin duygulari nasil insanlar arasinda yaradandan kabul goruluyosa bizimki'de o kadar kabul gorulmeli diye dusunuyorum,hak etmedigin kelimelere magruz kalmak kadar kotu birsey yok,allahin adaletinden sual sorulmaz bize bu duygulari aci cekmemiz icin vermedi,ailemsizde olsa allah izin verirse ic huzuruma olan savasim devam edicek,yorumunuzu bekliyorum,saygilarimla

    YanıtlaSil
  29. slm,ben yukarda son paylasimi gonderen 33 yasindaki bayanim,ben yurtdisinda dogup buyudum ve cok karma kulturlerle yetistim,yabanci kanallarda bu konu hakkinda o kadar egitici programlar sunuluyoki sirf boylesi duygulari tasiyan insanlari gozardi etmemek ve onyargida bulunmamak ve tabu olan bu konunun aciga cikmasi icin,o kadar aileler farki yasadigim sehirde ayni cinsten beraber yasayip aile kuranlar,cocuklarininda benim cocugumla ayni sinifi paylasanlar,bir keresinde oglum anne arkadasimin iki annesi var dedi ve ben evet oglum olabilir dedim oglumsa evet anne olabilir dedi,cocuklara her konuda aciklama yapip ilerki yasamlarinda onyargili bir insan olmasini onleyebiliriz,turkiye ve genel musluman toplumunda kisir olan anne ve baba evlat edinir ve o evlatlik genelde kiz cocugudur,altinda yatan sebepler genelinde belli,eger bu kafa yapisi daha asilamadiysa cok konulur tabu olmaktan cikamaz ve korkuyla bakilir,tabiki candan sevip daima destek olan aileler de vardir evlatlik alinanlara,allahu teala bu tur duygulari biz oldugumuz kisilikten utanalim asil kimligimizi gizleyelim ve ikiyuzlu bir hayat surelim diye vermedi allahin adaleti bu degil,annemin zoruyla ve ona olan duskunlugumden dolayi bir erkekle evlendim ve 13 yil evli kaldim bu sure icinde ben hep hayaller kurdum bu hayaller sehvetle hic alakasi olmayan dusuncelerdi,icinde huzur olan mutluluk olan sevdiginle her sevinci her uzuntuyu paylasip destek olan hayallerdi,ve sonucta onurumla bu evliligi bitirdim cunku iki yuzlu bir hayat surmek istemedigim icin,allahu tealada bu turbir hayata razi olmicandan eminim,ha evli kalip hem kendimi kandirip hem birlikte yasadigim insani kandirip ve onunla bununla altadip allah katinda kabul edilir bir durummu olucakti,hayir,ama insanlar nedense bu tur hayati alkislar olmus,evet ben allahin adaletine merhametine guvenerek ic huzura gidicek yola baskoydum,eger onurumla iffetimle ben bir hayat kurmak isteyip gunah istiyosam ben o zaman allahin bana kul hakkindan baska hakla gelmeyin cumlesine siginip ve daima hakkimda iki alemdede hayirlisini nasip etme duasigla yasicam allah izin verdigi surece,YALNIZLIK ALLAHA MAHSUSTUR,,sevgiyi alanda verende razi olma sartiyla yasamanin allah katinda degerinin yuksek olduguna inaniyorum,sevgi neye ve kime karsi olursa olsun,dinimizin temeli sevgiden ibarettir bunuda unutmayalim lutfen,dinimize sonradan girme asma kesme horlama asagilama gibi hikayelere ve hadislere riayet etmeyelim,beni anlamanizi istemiyorum cunku insanoglu kendi basina gelmedikce hicbirseyi anlama luksu yok bu sadece bu konu hakkinda degil her konuda bunuda uzulerek yaziyorum,kimsenin canini ahiretligini mahvetmemek adina en azindan saygi gosterilsin,SEVGI VE SAYGI DAN BASKASI YALAN...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bende senin gibi bir transeksüelim benm de küçüklükten beri duygularım hep bayanlaradır yani kendi cinsime ve hep merak ediyordum evlenince gecer mi diye sizin yazınız beni bu konuda aydınlattı. demek her ne kadar oyalasa bile yine aynı duygulsr içinde ollacaksın bu çok korkkunç.. zaten islama göre de uygun degil erkekle evlenirsen kadınlık yapmak lazım bunu da beceremeyince nasıl evleneceksin ki, bir erkegin bana dokunmasına ve bana bir bayan gibi bakmasına bile tahammül edemezken onunla evlenmek bana daha cekilmez bir işkence olur ne kendim huzur bulurum nede o huzur bulur... bir de komşu kızına aşık olursam seyreyle gümbürtüyü demişler..şimdi bu konu hakkında alimler toplanıp bu hallerimizi degerlendirmeleri lazım bu olmadıgı için bekliyoruz .. bazı alimler sadece şehvet sanıyorlar halbu ki öyle degil yani bu şehvanı arzuyu bir erkekte karşılarsa herşey yoluna girer diyorlar peki bu kardeşimiz niye girmemişte evliligini bitirmiş bir de mutsuz bir evlilik .. . tamam tabiki de şehvet var ama hepsi o degil ki ben mesela erkek işlerini severim bılaşk yıkamk yemek yapmak vs bana cok ters düşüyor tabi beni ailem bilmediginden devamlı kız muamelesi yapıyorlar artık kadın işlerinden nefret etme noktasına geldim eve gitmek bile istemiyorum ...bu erkek gibi yaşama ve erkek gibi yaşamada huzur bulma halimiz ne olacak..kadınlıgın hiç bir şeyini insan doguştan beri sevmez mi ben 34 yaşındayım ve hala sevmedim ve hala kadınlardan etkileniyorum.. bir erkekle arkadaş olsam bile bana sevgili gibi yaklaştıgın da onu öldürmek istiyorum.. işte hocalar bizim bu yanlarımızı da göz önüne almaları lazım sadeca şehvetle yola cıkmak olmaz...bizim bütün yaşamımızı derinlemesine inceleyip bir içtihat yapılmalı bence.. yoksa sen böle yaşıyacaksın demek intehar et demekten daha zor...ama bazıları var hem erkekten hem kadından hoşlanıyor tamam bunların ki sapıklıga giriyor ola bilir ama biz öle degiliz ben hiç bir erkege aşık olmadım ama çok bayana aşık oldum... bizim ilgimiz tek yönlü bunu da göz önün de bulundururlarsa iyi olur.. yani erkekle zaten evlenemeyiz kadınlık yapamayız ben ilişkiye giremem sinirlenirim ve bu şekilde evlenmem islama da uygun degil harama yakın mekruh bir de evlendigim kişiye halimi islama göre anlatmak zorundayım erkegin hakkına girerim... ee kadınlada evlenemem günah diyorlar peki ben ne yapayım ? sabır ediyorum zatem 34 yıl gecti 5-6 yaşlarında babamın ceketini giyerdim o zaman şehvette yoktu niye erkek kıyafeti giyme ihtiyacı duydum...degil mi? insan ruh ve bedenden ibarettir benim bedenim görünüşü bayan ama ben hiç bu bedeni ruhumla kabul etmedim kafesin içinde kuş gibi cıkma mı bekliyorum ve sabrediyorum ama bu konuda bir içtihatın olabilecegine canı gönülden de inanıyorum ....selamla..

      Sil
  30. kendim gay degilim fakat gecenlerde bi hristiyan arkadasimla bu konuya daldik ve fikir alisverisinde bulunduk. sahsen gayligin, yani hislerin dogal olduguna inaniyorum, yani biyolojik bi nedeni var, fakat gay birlikteligin islama karsi oldugu kanisindayim. uc bes sayfada biraz gezindikten sonra insanlarin cidden uzerinde uzun uzun dusundugunu gormek guzel. Allah (cc) kimisini fakirlikle, kimisini zenginlikle, kimisini hastalikla, kimisinide diger zaaflarla imtihan etmistir ve etmeyede devam etmektedir. sizlerinde, dogru yada yanlis, bu konuda bi ugras sarfettiginizi gormek guzel. rabbim kimseyi dogru yoldan sasirtmasin, hepimizin yardimcisi olsun. amin

    YanıtlaSil
  31. Eğer ki Allah'a inanılıyorsa eşcinsellğin de heteroseksüellik gibi normal bir eğilim olduğunu görülecektir.Bu olaya mantıklı bir yaklaşım da aynı sonucu verecektir.Ne İslam'da ne de başka dinlerde insanlara 'farklı' damgasını vurmak son derece tehlikelidir.Her insan eşittir.Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemden yüzyıllar geçti,aramızdaki kimse onun bu konudaki konuşmalarını duymadığı halde bazılarımız rahatlıkla peygamberin adına konuşabiliyor.Oysa cümlelerimize 'bence' diye başlamak daha doğru olacaktır.Hz.Muhammed'in sünnetlerinin temelinde sevgi ve saygı vardı.Düşmanlarıyla ancak hayatı tehdit edildiğinde ve başka çaresi kalmadığında nefs-i mudafa amaçlı savaştı.Onunla savaşmayan hiçbir düşmanına kılıç çekmedi.Oysa şimdi bir grup insan için Peygamber'in adına sözler sarf ediliyor ve sözde günah denilen eşcinsellik için cezalar veriliyor onun(Peygamber'in)adına.Ne bağırsak kurdu hipotezleri ne de diğer gayribilimsel hipotezler bilimin ve aklın ışığına direnebileceklerdir.Eşcinsellik doğal bir eğilimdir ve İslam'da olduğu gibi tüm dinde yeri vardır.Kimi insanlar birbirlerine saldırıp,tecavüz ediyor ve insanlık onurunu yıkıyorsa işte bu günahtır.Umarım İslam'ın sevgi temelini iyice anlarız.Umarım her insan mutlu olur ve kendi fikirlerini açık görüşlülükle paylaşır ve birşeyler öğrenmeye çalışır.Herşey mantıktadır ve zamanın bazı yanlış uygulamaları geçmişte kalmalı zira bu uygulama çek eskilerde yoktu ve belirli amaçlara hizmet eder ancak...

    YanıtlaSil
  32. tartışalım ok! ama neyi allah iyiyi ve kötüyü içimizde aynı anda varetti seçimi mantığımıza ve irademize bıraktı,cinsellikte öyle hetero ve homo eğilimleride içimizde o varetti ama ya sen varettin diyerekte irade ve mantığı kullanmamak canilik olur, keza genç bir delikanlı yada bir kzıın içinde eşcinsel eğilimler olabilir bunlar cahiller çocuklar onların gunahı peki??? diceksiniz... işte o dönemde yaşanılanlarda ders olmalı ve yetişkin kimliğinde toplumun ve dinin bu yöndeki reaksiyonunu ölçüp kendi muhassebesini yapmalıdır irade ve mantığın kıvılcımı kişisel yüzleşme ile mümkündür... Müslümanlığı kabul eden müslümandır ister eşcinnsel olsun ister olmasın,eşcinsellik onu dinden çıkartmaz bunu bilemeyiz insanı dinden çıkartan öğeler islamın buyuk gunahları içinde mevcuttur!! ne olursa olsun insanın eylemleri önemlidir iyiliğin yardımseverliğin ve allaha inancın hukum surdugu bit hayat varsa elinizde eşcinsel olmanız yanlış doğruyu götürür esasında sevaplarını yoksetmez. bu kimlik sizin kendi seçimiz bu yuzden allaha hesap verceksiniz ama sadece kimliğinizden dolayı yargılanmayacaksınız... arkadaşlar irade ve mantık herşey burda allah kaderimizi deil kaderimizdeki olayları yazdı ve sadece olaylar karsısındaki tepkilerimizden sorumlu tutulduk duygularımızda birer olaydır çelişkilerimizdir eğer onların yanlış olanlarını seçer ve fiiliyatta bulunursak işte gunahlarımız ve kaderimizbu olur. herkeze saygılar!

    YanıtlaSil
  33. Cenabi Allah Escinsel insanlari istemeseydi yaratmazdi diye düsünüyorum.
    Ben simdiye kadar hep öyle düsündüm kim ne derse desin.

    YanıtlaSil
  34. Eşcinsel değilim. Kadınlardan hoşlanan sıradan bir erkeğim. Yazılanları baştan sona dikkatle okudum ve şunu söylemek istiyorum: başınıza gelmeden empati kurun. Başınıza gelmiş, zaten yaşadığınız birşeyin empatisini falan kurmuş sayılmıyorsunuz. O şekilde de empati beklemeyin dünyadan ve insanlıktan.

    Neyi beklemeyin?
    Sizler gibi çeşitli farklılıkları olan, ama tam olarak kendiniz gibi olmayan insanlara karşı HALA ! kuramadığınız o empatiyi..

    Anormal falan değilsiniz. Sadece biraz farklısınız hepsi bu.
    Kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz !
    Bırakın bu suçluluk duygusunu arkadaşlar. Suçlu falan değilsiniz.

    Dayatılan bu gereksiz saçma sapan suçluluk duygusunun köklerini nereden(!) aldığına odaklanın.

    Asıl o sistematik işkenceden kurtarın kendinizi.
    Umarım sonsuz iç huzurunu ve içinde korkuya suçlamaya işkence ve cezaya yer olmayan gerçek özgürlüğü bulursunuz.

    Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  35. Emekli tıp doktoruyum. Eşcinsel değilim. Eşcinsellik tüm insanlık tarihi boyunca varolmuş gayet sıradan bir azınlık durumu. Utanılacak birşey değil. Bir hastalık hiç değil. Lütfen kusuruma bakmayınız ama asıl sorununuz eşcinsellikle ilgili değil. Bence din baskısından kurtulabilmeniz için acil psikolojik yardım almanız gerekiyor. Ve tabi toplumun baskıcı etkileriyle başedip, özgürleşip yaşadığınız suçluluk duygusu ve vicdan azabından kurtulabilmeniz için.

    YanıtlaSil
  36. Valla ben hiçbirşey anlamıyorum.Ama ters bişe olduğu kesin.Her nekadar size saygı göstersekte.Bülen Ersoy a bakın...normal bişemi.Daha geçenlerde Amerikada erkek olan kadın doğum yaptı.Neymiş baba oldu.Bana bunu dünyada açıklayacak insan olduğunu zannetmiyorum.İnsanın canı herşey ister.Mesela hırsızlık.Yada eşini altatmak.Yada Gıybet yapmak.o zaman herkes istediğini yapsın.Dinimizin bunu yasakladığı kesin.Ama isteyen yapar tabi.Bu böyle ulu orta olmaz yada normalış gibi anlatılmaz bence.Uyuşturucu kullnmak da yasak...yada içenler gizli yapar...neden eşcinsellik böyle ulu orta olsunki.Haram ve yasak olan şeyi yapmamaya çalışmalıyız..Mücadele etmeliyiz.Ben böyleyim deyip kendimizi salmamalıyız.Dünya hayatı geçici.Sonuz hayatı unutmamalıyız.Uyuşturucu için Şeytan işi pisliktir tanımı Var Kuranda.Ne yapalım yanı Pislik içmeye devam mı edelim yoksa kaçmayamı çalışalım...!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu blogda uyuşturucunun, rezaletin ve sefaletin desteklendiği bir yazı okuyamazsınız. çünkü dini milli ve cinsel kimliği kabul etmek, onu desteklemek, onuru ile yaşamasına katkı sağlamak insanlık görevidir. bu desteği yaptığınızda eşcinsel, lezbiyen, travesti yada başka kimliklerden her insanın tüm diğerleri gibi size olan saygısını ve edebini takındığını görürsünüz. bir gurubun içinden çıkmış kötü örneklerin kabahati bireylere verilir, güzel vasıflar o guruba maledilir.

      sizle konuşan yakın akrabanızın aslında sezdiğiniz o eşcinsel kimliğini size itiraf etmesi ile size bir kir bulaşmaz, ayıp bulaşmaz, siz onu terapi edemezsiniz, başka kimliğe sevk edemezsiniz. öfkelenip üzerine giderseniz, o kimliğini saklar ve içinde yaşatır. artık hayat yalan olur, kuracağı aile yalan olur. topluma yalan bulaşır. o size açılan genci temkinle dinleyip sahip çıksanız ve merhamet etseniz, siz de saygı görürsünüz. hepimiz bunu başardığımızda o zaman her dini milli ve cinsel kimliği ile her bireyi sisteme kazandırılmış tek bir vatan oluruz.

      ahiret hayatı bireyleri kazanmakla elde edilir. en sıra dışı kimliklerdeki bireyler bile sizin metanet ve samimiyetinizden ders alıyorsa bu iman artık şahitleri olan bir imandır. böyle bir imanı ibadet ile taçlandırıp hüsn-ü hatime ile nihayetlendirmeyi tüm vatan kardeşlerim için temenni ederim...

      Sil
    2. öyle insanlarsınız ki , keşke afrikada doğup açlık içinde yaşasaydım da gay olmasaydım...
      başka bir sözüm yok.. herşey gay olmaktan daha iyi geliyor çünkü
      siz bir parça empati kuramassınız yaşamadan

      Sil
  37. cinsel kimliği kabul etmek, onu desteklemek, onuru ile yaşamasına katkı sağlamak insanlık görevidir...bunu kabul ediyorum. Peygamberimizin s.a.s şu sözünü hatırlatmak isterim...
    İnsanların en hayırlısı İnsana en faydalı olanıdır.Bu bir erkek de olabilir bir kadında yada bir eşcinselde.
    Ahiret hayatı tabiki bu sözle çok alakalı.
    O zaman şöyle diyebilirmiyiz sizler yani burdakiler edepli eşcinsellermisiniz..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buradaki paylaşılan konular islam ve eşcinsel kimliklerini inkar etmeden bir arada onurla taşımak derdindeki insanları muhatap alır. evet buradakiler edepli eşcinsel olmak, Allahın kendisinden razı olduğu kullarından olmak dilerler. dini kimliğinin lanet vesilesi ve intihara sürükleyen bir itilmişliğin sebebi değil, ahirete ve ebede kadar giden yolda kabrin ötesine geçebilecek tek vesile olduğunu hissederler. bu algının ortak bir anlayış haline gelmesinden sonra ahlak yada ahlaksızlıktan bahsedilebilir. toplumsal davranış paydası oluşabilmesi için kendilerini hür ve samimi ifade edebilmeleri sağlanmalıdır. öldürülmek, mirastan, askerden, evlatlıktan, eş olabilmekten evlilikten men edilmekle, itilip kakılmakla eşcinsele değil topluma zarar verilmiş olur. çünkü hem dünya zararı hem ahiret vebali yüklenilmiş olur.

      Sil
  38. bir çok yazı okudum. Kimisi günah diyor kimisi değil diyor. Gerçekten kafam karıştı bu konuda. Ama kendim oturup düşündüğümde de ''madem eşcinsellik bir hastalık değil neden günah?'' sorusu geliyor.Biraz daha düşününce de kadın erkek ilişkilerinde zina günah, ahlak ve maneviyat, insanın ruh güzelliği, kalbinden temiz şeyleri geçirmesi bir insanı değerli ve iyi insan kılıyor. Bu durumda eşcinsellikte ahlaklı yaşadığım sürece sorun olmayacağını düşünüyorum. Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlış değil eksik düşünüyorsunuz!
      risk analizi yapın. sizi saadete götürecek vesileleri bir tarafa koyun, yolunuzdan edecekleri diğer tarafa... hak huzuruna çıktığınızda bunları nasıl yerleştirdiğiniz sorulacak; sonra tartılacak; hayırlar galip gelirse büyük bir sınav başarılmış olacak...

      kalp içinden geçen şeyler kadar fiile çıkanlar da önemlidir. fiilleriniz doğrunun yanında olsun. lakin bazen daha doğru olanı yapayım derken eldeki doğruyu kaybedenler olduğu gibi kimliklerin gereklerini de bu şekilde hak rızasına sığınarak seçin; yalandan ve riyadan uzak bir hayatın kapılarını size açmasını Rabbimizden dileyin...

      hayat tüm seçenekleri ile ortaya çıktıkça siz de hayattaki alınan kararların ve uygulamaların çok çeşitli olduğunu gördükçe hakkı teslim edeceksiniz. kimisi için o kimliği kalbinde yaşamak kimisi için birisi ile paylaşmak kimisi için de halka malolmak daha doğrudur. doğru olduğu ahirette ortaya çıkar. yüksek bir makamda ilan edilir...

      tüm kimlik sahiplerini ve kimliklerini doğru taşıyanları Allah hakka yöneltsin ve hayatlarında muvaffak olurlarsa ahiretinde ödüllendirsin...

      Sil
  39. Eşcinselliği yaşamayan arkadaşlar burada atıp tutmasın lütfen kendi cinsimi seviyorum evet kadınları seviyorum . Eşcinsellerin bu konuyu düşünmediklerini falanmı sanıyorsunuz doğuştan böyleyim . Elimden birşey gelmiyor . Bir erkeğide sevmeyi denedm denemediğim birşey değil ama anladım yani ancak arkadaş olabiliriz .
    Olayın islami boyutuna gelecek olursak arkadaşlar cebimde cehenneme bilet taşıyor gibi hissediyorum bazen bunları düşünüp ağladığım bile oluyor acı çekiyorum evet onlarca eşcinsel gibi lütfen yaşamımızı bilmeyen toplum tarafından dslanmayan heteroseksüel arkadaşlar gelip hakkmzda ileri geri konuşmasın lütfen .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki eflatoon gay olan cocuk büyüdüğü zaman nasil evlenecek yada annesi ve babasi niye evlen miyorsun dediginde ne cevap verecek

      Sil
    2. evvela; eşcinsel bireyin evlilik kurumu karşısındaki seçenekleri diğerleri için neyse o da aynıdır. evlenir yada evlenmez. evladını hakikaten tanıyan ve ona kendi gelecek kaygısı haricinde bakabilen her anne baba niçin evlenmiyorsun diye zaten sormaz.

      saniyen; eşcinsel birey de topluma onuru ile katıldıkça, toplumda kendi başarıları ve şevki ile göründükçe, yeri daha da sağlamlaşacak ve onun mutluluğu toplumun mutluluğu olacak... böyle bir toplum zaten ona hukuki evlilik zeminini hazırlar. eşcinsel bir çocuk da büyüdüğünde isterse bir eşcinsel ile o zaman evlenebilir.

      salisen; bu evlilik kurumu hem değerli hem sorumluluğu ağır bir kavram. bizim adımlarını atmamızla iş bitmiyor. Allahın nasip etmesi ile devam ediyor, razı olması ile ebedileşiyor. bu muhteşem sonuca ancak niyet ile sahip olunabilir. yoksa kudret ve maddiyatla başarılacak bir olay değil. her birey her kimliği ve her fiili için neticeyi bizzat Allahtan dilemeli. kusur etse istiğfar etmeli...

      bir de şu yorumu değerlendirmek lazım BURADA

      Sil
    3. ama yaşı gelince her erkek evlenir...Evlenmediği zaman açıkçası bir sorun olduğunu düşünürler...gay olduğunu degilde çocugu olmuyor diye düşünen cok olur ...böyle olmaması icin ne yapmak gerekir eflaatoon...lütfen bir oldugunu söyleyin yardım edin...

      Sil
    4. ben bu kadar sert bir kanun olduğunu ve ceza kanuna göre müeyyidesi olduğunu bilmiyorum. geniş zamanlı bir cümle olarak her erkek evlenir kelimesi sanki öyle olmazsa itilir kakılır mıyız endişesi ile soruluyor gibi. her asırda orta yaş üstü bekarlara mesafeli bakılsa da bu asır birey asrı olduğundan hedef haline gelmezsiniz. çünkü böyle bir kanun yok.

      başkasının düşünmesi sizin kimliğinizi değiştirmez. onurlu duruşla ister bireysel, ister çift olarak yaşayabilirsiniz. Allah nasip ederse eşcinsel bir çifte evlat da verebilir. Allahın yapamaması diye bir durum söz konusu değil ki, ümitsiz olalım.

      bana dik baktılar endişeleneyim, yan baktılar saklanayım tavrı hayata mutluluk getirmez. kendinizi hedef edecek kadar ortada olmasanız, gündem olmasanız, lakin inkar etmeden, homofobiye yaklaşmadan onurla yaşasanız, hayat güzel olur...

      buna rağmen bazı durumlarda aileden ve çevreden gelecek baskıları da bu toplumda yaşamanın bir gereği olarak değerlendirin. anne sevgisi öyle mübarek güzel ve sıcaktır ki, "evleneydin yavrum da torunumu kucağıma alaydım" ifadesini 500 kez dinlemek onun değerini düşürmez. çocukken yıkılmaz görünen ebeveyn o derece uzun ömürlü değildir. hem çevrenizdekiler değişir yada siz çevre değiştirirsiniz. bugün varolanlar hatıra olur. bu sıkıntılı durumları aşıp güzel hatıraların fotoğraflarını çekmeye çalışın.

      Sil
    5. tmm o zaman gay olan birisi bir bayan ile evlenerek isteksiz olarak yakınlaşma gösterebilir mi? birde gay oldugumuzu annemize veya bize yakın hissettiğim birine söylemeli miyim?cünkü ben bir müslümanım ....müslüman olan bir toplum içinde böyle bir kavramdan söz etmek dışlanmamıza yeterse artar.ne yapmalıyım ?nasıl davranmalıyım? ben gay oldugum için içime kapanık bir cocuk oldum.kendimi istemsiz olarak bulundugum ortamdan soyutluyorum... davranışlarımda sorunlar oldugumu düşünerek arkadaslarıma alay kpnusu oluyorum... kız gibi davrandıgımı,kız gibi konustuğumu söylerek alay eden cok oluyor bu da cok zoruma gittigi için içime kapanığım.halbuki normal olduğumu düşünüyorum ama çevreye göre hareket ederek kendime şekil vermeye çalısıyorum dışlandığım için... birde lut kavmine olanlari okudum ne olacak halimiz....

      Sil
    6. yukarıdaki konu bu değil. aileden gelen baskı problemine odaklanıyorduk. "tamam o zaman" gibi bir çıkarımdan sonra "isteksiz yakınlaşma" bahsine geçilmiş. ikisi aynı cümlede kullanılamaz. çünkü yönleri zıt. yanyana yaşamaya kalkarsanız yani hem isteksiz hem de yakınlaşma içinde olursa ortaya çıkan boğucu ve baskın yapıya aile denilebilir mi? burada çocuk sağlıklı yetişir mi? ahirette her gizli açığa çıktığında durum ne olur? akibete göre yürümek lazım.

      "açılmak" bahsi sizin karar verip hayatınızda yer alan bir kimliği paylaşmaktır. içinizde varlığını tüm şiddeti ile hissettiğiniz ve ruhunuzu aydınlatan her kimlik size kıymet kazandırır. dini milli yada cinsel her kimlik şuurla ve akibeti hesaba katarak kavramak insana yakışan bir adımdır. birey kendini tanırken sosyal bir çevre gerekir. onunla benzer kimlikleri olan bu çevrede ortak algılar geliştirir. zaten kişisel özellikler bu çevrede ortak payda haline geldikçe ve isimlendirildikçe asli kimlik haline gelirler. bulanık ve kendini bilmeden sosyalleşmeden de yaşanır, lakin o zaman kimlikten bahsedilemez. kimlik taşımanın artısı paydadan yararlanmak ve sosyal tebrike mazhar olmak, ekisi ise sorumluluk almak ve hasım kimliklerin hedefi olmaktır.

      bu şartları daha tam algılamadan kimliğini açığa vurmak elbette çok heyecanlı ve risklidir. lakin bu tamamen yitik ve bitkisel bir hayat geçirmek anlamına da gelmez.

      genç insanların hepsinde kendi hareketlerinin ortama uymadığı algısı vardır. bu ancak cesaretle ve deneyerek gözlemlerden ders çıkararak doğrulanır. biriken doğrular tecrübe olur. tecrübe edinmek ve paylaşmak, hayatın değişimine cevap verirken pratiklik kazandırır. hayatın yolunu, karşımızda aydınlatacak olan ise hidayet nurlarıdır. neyin zarar, neyin yarar olduğuna ait o sezi işte o nurdur.

      yeterince emek sarfeden ve şiddetle dua eden hem dosdoğru yürür, hem sarsılmaz. gerekli dersi çıkarır ve ahiretine kazanç yapar.

      "lut kavmi" bilmiyorum. Lut A.S. ise gayet sabırlı ve dirayetli bir peygamberdir ki, Kur'anda sena edilmiştir. gönderildiği kavim ise sodom ve gomorra şehirleridir ki, azgınlık ve hukuksuzlukta sınır tanımamışlardır. biz de hukuksuzluktan şikayetçiyiz. buna karşı cevabımız, terörle değil, sabırla ve dik duruşumuzu muhafaza etmekledir. gerçekleri tekrar etmekledir. Allah dilerse bize yapılan bunca yok sayma, darp, taarruz ve her türlü kötü muameleyi bir gecede sonlandırır.

      öyleyse peygamberlerin yollarında yürümekte sabredip verilen mesajı doğru algılayıp kimliklerimizin hepsinden memnun ve razı bir halde hayra gayret etmeliyiz.

      elimizde kur'anımız, kalbimizde imanımız, biz işimize bakmalıyız. niceleri ömrünü kendine fuzuli işlerle telef eder. bizim gençliğimizin vakitleri o denli ucuz değildir. kine ve nefrete harcayacak kadar bol değildir.

      sevdiklerinizin listesini yapın. en yukarıdakinin sizden beklentisi ve size vereceği sevgi de ona göre büyüktür. hepsi ile de edep denilen mesafe korunmalıdır. evet hepsinin ki farklıdır lakin hepsi ile bir usul vardır. en başta Rabbimiz, peygamberimiz, hayat arkadaşımızi ailemiz, dostlarımız, arkadaşlar taa tanıdıklara kadar bu listede herkes doğru yerini aldıkça kime ne kadar ve hangi üslupla muhatap olunacağı ortaya çıkar. uslubun dili ayrıca önemlidir. söylenen kelime ile aktarılan mananın doğru olması gerekir ve bu yeti kazanılana kadar vakit geçer. bu süre Allahla 15 sene, büluğ çağı kadar bir süreye, "hayat arkadaşı" ile 5-6 seneye kadar kısalabilir.

      hayatın bu karmaşık yolunda hidayet ışıkları bize yön gösterdikçe aşılmayanlar aşılır, açılmayanlar keşfedilir, hayat kemalini ve güzelliğini bulur.

      hepimiz için duam da budur. ziyan olmayalım. çünkü bize yakışan kazanmaktır.

      Sil
  40. ben eşcinsel değilim. size yapılan haksızlıklara ve sizi toplumdan soyutlama çabalarına bir anlam veremiyorum. kendinize ben lanetliyim demeyin. bence siz özelsiniz. rabbim herşeyin en güzelini yaratır. elbet sizi yaratmasında da bir neden vardır. ayrıca cennetlik cehennemlik konusunda da mantıklı düşünün. allah herkese akıl ve irade vermiş. O herkese adil davranır. kişinin cinsiyeti değil amelleri önemlidir. kendinize haksızlık etmeyi bırakın. kabuğunuza çekilmek yerine toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmeye çalışalım. ben elime her fırsat geçtiğinde size yardımım dokunması için çalışıcam. birilerinin bu haksızlığa dur demesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke hepsi sizin kadar güzel konuşsa bende eş cinsellim doguştan beri öyleyim .yaşamak istiyorum eşcinselligi ama korkuyorum.

      Sil
  41. O kadar zor bir durumdayım ki bu saatte ve bu mübarek günlerde uğraştığım şeylere bakın. ben de istmez miydim kızlardan hoşlanmayı ''normal'' olmayı. Şu an bunları araştırmak yerine ibadet etmeyi :( ve bir de şunu eklemek istiyorum bu olayı diğer sorunlarla kıyaslamayın bu çok farklı bir konu. Eğer yorumda bulunacaksan eşcinsellik kavramı içinde yorum yapın...

    YanıtlaSil
  42. selamün aleyküm
    ben de fetva verecek ilimde değilim ama kendi düşüncem eşcinselliğin caiz olduğu yönünde.sebepleri
    1)nisa suresinde ellezani kalıbıyla erkeğin erkekle zina yapması yasaklanır.birçok kişinin eşcinselliğin yasaklandığına kanıt olarak gösterdiği bu ayeti ben eşcinsel evliliğin caizzliğine kanıt olarak görüyorum,zira zina evli olmayan iki kişinin cinsel birleşmesidir,bu elbette yasaktır ve ayette erkekle erkeğin cinsel ilişkide bulunması fiili veya livata fiili kullanılmamış,bizzat zina fiili kullanılmıştır.
    2)islamda eşcinsellik dendiğinde hemen lut kavmi ve başına gelenler örnek gösterilir,ayetleri dikkatli okursanız ve lut kavmini araştırırsanız onların eşcinsel değil,kadınlarla olabilecekken erkeklere giden,bunu TERCİH EDEN,cinselliği de tamamen şehvet unsuru olarak yaşayan,aşk-eşcinsel evlilik vs görülmeyen,grup halinde hatta güpegündüz ve alelade bir şekilde seks yapan bir kavim olduğunu görürsünüz
    3)kuran genel bir hitaptır,her konuya ince ayrıntılı olarak değinmez,değinmediği ince ayrıntılar değindiği şeylerle kıyas edilir.kuranda insanların geneli heteroseksüel olduğu için kadın ile erkek arasındaki evliliğin sınırları genel hatlarıyla çizilmiştir,buradan ve 1. maddede açıkladığım sebepten imam nikahı(şahitler ve bir alim(imam şartı yok bknz:imam nikahı şartları) huzurunda nikah akdi)ile 2 erkeğin evlenmesi caizdir ama eşcinsel erkeğin.öyle eşcinselliği bir tercih olarak yaşayan biseksüellerin veya eşcinselliği çeşitli sebeplerle bir hastalık olarak yaşayan ve tedavi edilebilen(ki bunlar genelde kendini kadın gibi hisseden eşcinsellerdir) değil.

    tabii bunlar benim fikirlerim ve ahirette kimseyi kurtaracak yetkim de yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam,
      bu konu tarafların tam ve denk mütalaasına henüz açık değil. bu sebeple cevaz verene de haram edene de dikkatli yaklaşıyorum. kendi düşüncenize göre cevazını düşünüyorusnuz. bu ancak "sizin eşcinselliğiniz" konusunda olabilir. tüm eşcinsel dünyasını ihata edemiyoruz.

      1. evliliğin hayat arkadaşlığı daha da önemlisi ebedi yolun arkadaşlığı olarak algılanması çok önemli. üzerinde durulup detaylandırılmalı...

      2. evet kesinlikle katılıyorum.

      3. kur'an da tüm detaylar vardır lakin onu ehil olanlar bilirler okurlar. ders alır ve yaşarlar. bu detaylardan eşcinsellerin yuva kurabileceğine, hatta nikahlarına dair hem yurdumda hem başka ülkelerde ifadeler duydum. ama bu örnekler genelleme haline gelir aşk ve saygı yerini geleneğe bırakırsa o tılsımlı birlikteliğin adileşmesi tehlikesi var. dikkat çektiğiniz başka cinsel kimliklerin eşcinsellerle ömürlük mutluluk da genellenemez, çünkü kimlik farkı var.

      ebedi birliktelik olabilmesi için ebediyete tasarruf eden Allahın razı olması lazım. bu da tarafların birbirlerine sadece cinsellik değil cinsel kimlik ve hatta tüm diğer kimliklerini tasdik ve desteklemesi ile başlar, zamanın karşısında verilen sınavla sonuca ulaşır. eğer Allah razı olursa kimseye diyecek birşey de kalmaz....

      Sil
  43. İlginçmiş Nisa suresi yorumu. Arap bir arkadaşım var ona sordum o da zina yazdığını ama eşcinsellikle ilgili birşey olamdığını söylüyor.

    Lut kavminde anlatılanları direk genelleme gibi algılamak işten değil.

    "Sizin için yaratılmış kadınlar dururken, şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? "

    Burada onların özeline de olsa, genele da olsa hitap, kadının erkek için yaratıldığını söylüyor.

    Tek sorun madem kadınlara ilgileri var ve bunu haddi aşarak yapıyorlar.

    Kendimle ortak nokta var mı diye düşünüyorum, bulamıyorum.

    Kadınlara ilgim yok çünkü...

    Onlar da eşcinsel olsalardı kavimlerinde üreme olmazdı, gerçi Hz Lut (AS) sanırım 50 yıl boyunca peygamberlik yapmış.

    Ben onlardan farklıysam ve Bu fiil yasaksa ben neden bu duygular içindeyim, kendimi bildim bileli erkeklerle ilgili romantik hayaller kurarım, aşık olurum, etkilenirim, heyecanlanırım, utanırım, istek de duyarım. (Gerçi bu konuyu araştırmaya ve düşünmeye başladığımdan beri, en azından zinadan korunmak adına pek isteğim kaldı denemez ama:)

    Yani ben eşcinsel olmayı seçmedim, seçim bunu yaşamak ya da yaşamamak olabilir ama kendini inkar ederek, bastırarak ne kadar sağlıklı yaşanır, ne kadar doğru mümin olunur tartışılır...

    Bu bir sınavsa bizden istenen nedir?

    1- Dua ve ihlas ile bundan kurtulmayı dileyerek ve deneyerek. Allahtan bir yol göstermesini umud etmek (Umut etmek çok önelidir biliyorsunuz..)

    2- Hayatı yalnız ve hem manevi hem biyolojik olarak eylemsiz yaşamak ve psikolojinin bozulmaması için sürekli başka şeylerle uğraşıp çokça dua etmek, ibadet etmek vs.
    Evet kendini Kuran ve Allah yoluna vakfeden ve evlenmemiş insanlar var ama sayıları nedir bilemiyorum.

    Bu durumda azınlık dense de, buzdağının görünmeyen kısmı ile birlikte o kadar çok eşcinsel, biseksüel, transeksüel, travesti birey var ki. Hepimiz Kendini Kuran'a ve Allah'a vakfetmekle mi görevliyiz acaba merak ediyorum??

    Eğer bu sınavsa gerçekten zorlu bir sınav, Allah bize rahmet etsin ve yardımcımız olsun.

    Bu durumda bu dünyada bizi hor gören hetero zihniyet aslında ahiret için ne gibi kazanımlarımız olabileceğini bilselerdi belki de eşcinsel doğmuş olmak isterlerdi:)

    İşin gönderme kısmı bir yana, gerçekten toplum ve toplumun ahlak anlayışı, bilinci öyle örülmüş ki, kendimizi ikinci sınıf ve hatta bazen komik, hastalıklı vs. hissetmekten alıkoyamıyoruz.

    Nefret karşısında insan aptallaşıyor, korkuyor.
    Asıl korkulması gereken Allah'ken biz neden birbirimizden korkar hale geliyoruz? Bunun sebepleri çok acı maalesef

    Kur'an daki ayetler de, bu nefret ile yorumlanmışsa geriye kişilik bölünmesi gibi ağır sonuçlardan başka ne kalıyor? Soruyorum sizlere...

    Hadislerde de olumlu şeyler yok maalesef ama bunları gerçekten iki cinsin zina etmemesi olarak mı yoksa ömür boyu davranmaması olarak mı olarak algılayacağız, Allah rızası için bir bilen analtsın....

    Buradan feryad ediyorummmm

    Yok mu bir bilennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn?????

    Allah'ım sen duy sesimizi, bizlere yardım et, bilmek, anlamak, öğrenmek nasib eyle. Senin herşeye gücün yeter, herşey için sana ham olsun.. AMİN



    YanıtlaSil
  44. Allah kullarına dayanabileceklerinden fazlasını yüklemez.

    Eğer bu bir sınavsa ve karşıma da aşk gibi bir deneme çıkarsa nasıl karşı koyabilirim?? Bu gücümün üstünde değil midir?

    Yanlış mı düşünüyorum?

    YanıtlaSil
  45. ya doğuştan gelen hiçbir şey günah veya kötü değildir. yeter ki onları kötü amaçlar için kullanmayalım.

    YanıtlaSil
  46. BENDE GAY DOGDUM.BÖYLE OLMAYI BANA DOGARKEN KİMSE SORMADI.NEDEN O ZAMAN YASARKEN BANA SORUYOLAR SÖYLER MİSİNİZ.. HEM İSTEMEDİGİM BİR HAYAT YASARKEN NEDEN SONUCLARINA BEN KATLANIYORUM.. BUNUN HESABINI BİZE KİM VERECEK BUNU SÖYLEYİN BAKALIM..

    YanıtlaSil
  47. böyle bir toplum zaten ona hukuki evlilik zeminini hazırlar. eşcinsel bir çocuk da büyüdüğünde isterse bir eşcinsel ile o zaman evlenebilir.demissiniz aciklarmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "eşcinsel birey de topluma onuru ile katıldıkça, toplumda kendi başarıları ve şevki ile göründükçe, yeri daha da sağlamlaşacak ve onun mutluluğu toplumun mutluluğu olacak... böyle bir toplum zaten ona hukuki evlilik zeminini hazırlar. eşcinsel bir çocuk da büyüdüğünde isterse bir eşcinsel ile o zaman evlenebilir."

      ülkenizi hangi sahada temsil ediyorsa size iftihar kaynağı başarılar getirenlere nasıl davranırsınız? uzay yarışında, bilimde sporda ve sanatta topluma yön verebilenlere nasıl yaklaşırsınız? bu öncüler mensup oldukları azınlıklar üstündeki baskıyı saygıya değiştirebilirler.

      maneviyatta hafızlardan hoca ve değerli yetkin insanlar içinden de tüm başarıları ile beraber eşcinsel hayatını doğru ifade edebilenler çıktıkça "eşcinsel" kelimesi toplumda artık reaksiyon oluşturmaz.

      eşcinsel bir çocuk artık "farklı" oluşuna takılmaz ve hayatını güzelce olumlu ve yararlı geçirmeye gayret duyar.

      genel toplumsal ilgi de ona "birinci sınıf vatandaş" kıymeti vermeye başlar. o zaman evlilik, evlat edinme, miras konuları da çözümlenir.

      aslında toplumların tarihine baktığınızda meselenin, ilerlemenin, yükselmenin sırrının alim ve dahi yetiştirmek kadar diğer tüm dünyadaki dahileri kendinize çekebilmek olduğunu kavrarsınız. bu da müthiş bir özgürlük anlayışını gerekli kılar. kendini ifade edebilen ve yeni ufuklar açabilenler kendi vatanlarını terkedip buraya gelmelerindeki ince sır işte buradan başlar.

      farklı kimlikleri ağıza bile alamayan bir toplumun bunu anlaması zor olduğu gibi, çığır açıcıları elinde tutması da zordur. kıymetini bilemediğinden ziyan eder. değerli sermayesi olan kendi öz evladını ve gençliğini kendi korkuları yolunda feda eder. başkalarını taklide mecbur olur.

      Sil
  48. Ben bu bloga escinseller hakkinda arastirma yaparken geldim. Ben escinsel deyilim. Dinde escinselligi merak ediyordum. Sizin ic dunyanizi/haleti ruhiyelerinizi merak ediyodum. Blogunu cok begendim Eflatun. Dine bagli kalarak escinselligi yasamak kadar zor bir dusunceyi cok guzel aciklamissiniz.
    Escinsellere saygi duyuyorum. Sizin icin hayat/yasam kolay deyil. Elinizde olmayan kisilikle dogarak hayatinizi boyunca bunlara katlanmak zor. Allah yardimciniz olsun.
    Saygilarla

    YanıtlaSil
  49. Bunca Acıya Rağmen Hala Ayaktayız Bunca Çileye Rağmen Hala Ayaktayız
    Siz İnsancıklar Gay liğin ne demek olduğunu nereden bileceksiniz kısaca söyleyeyim,gaylik geceleri sabahlara kadar çaresiz bir şekilde gözyaşı dökmektir gaylik sokakta yürürken bir çiftin gözlerinin içine bakarak onlara iç geçirmektir neden allahım neden bu çilemiz kimse neden bizlere inanmıyor tedavi önerilerinde bulunan insanlara sesleniyorum bulunduğumuz durumdan şikayetçi filan değiliz eşcinsel olarak yaşamak bizler için çok güzel bir duygu tıpkı sizler nasıl güzel bir kıza bakarken içiniz bir hoş oluyor bizimkiside aynı bir duygu bakmak ve görmek arasındaki ince çizgiyi yakalayamadığınız için ön yargılarınızla bizlerin sonsuza kadar ahlarını alacaksınız ben kendi adıma söylüyorum ben hiçbirzaman mutlu olamadım sevdiğim kişi ile aynı ortamda olamadım ona sıkı sıkı sarılıp seni çooook seviyorum diyerek gözyaşı dökemedim hayatım her gün sabahlara dek ağlamayla geçti allaha şükür dinimle ilgili en ince bir kuşkum ve bir şüphem yok dünyanın bütün insanlarını seviyorum allah yaratmışsa sevmemek hiç olurmu,allahıma dualar ediyorum belkide bu yazı buraya döktüğüm son satırlar olacak içim buruk ve kalbim kırık olarak insanlara şöyle sesleniyorum bizi hiçbirzaman varolarak görmediniz bizler sizi allah için yinede sevdik LÜTFEN ARTIK ŞU ÖTÜ DÜŞÜNCELERİNİZİ BİR KENARA KOYUP KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDİN EĞER BUNUN İÇİN BİR KİŞİ DAHA FEDA OLMASI GEREKİYORSA BUNA HAZIRIM,İnsanları seviyorum yaradandan ötürü saygılarımla sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  50. Merhaba, ben bir erkek escinsellim. yillardir bundan kurtulmaya calistim ama olmadi ve gittikce olmayacak gibi. Karsi cinse karsi zerre kadar bile ilgi duyamiyorum. Müslümanim dinime sadakatla bagliyim. Ama lut kavminde olanlari düsündükce kendimi cok suclu hissediyorum. Allaha sigindim "bu nasil bir ilet? Bana yardim et, günahlarimi bagisla" dedim sonra yüce rabbim bana sanki bir tohum verdi evlat sevgisi tohumu. Yasim 21 daha ögrenciyim, ama cok tedirginim, eger mantik evliligi yaparsam sonucu ne olur bilemiyorum. Bundan evvel, escinselligime dayanmak icin yalvarmistim rabime, caresiz bir sekilde yalvarmistim, sonra degisiklikler yasadim yillardir uzaktan tanidigim ve takdir ettigim cok iyi bir insana asik oldum, 1 bucuk yildan fazla ona olan sevgim bir direm olsun sönmedi ama bununla ilgili kabuslar gördükce mahfoluyorum. sanki hayatim bir hapishaneden farksiz. Nereye gitsem kendimi müebbet cezasina carptirilmis bir mahkum gibi hissediyorum. Allaha isyan etmiyorum ama bu günleri görecegime keske ölseydim diyorum. Ne düsünüyorsunuz. Derdimi kimseye anlatamiyorum. Sizler dinimize bagli iyi insanlara benziyorsunuz. bana ne öneriyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      kendinizi ifade edebilmeniz çok güzel. kimliklerinizi tanıyıp yüzleşmeniz de çok güzel. bu kimliklerin ikram olarak verildiğini fark edip şükredebilmek daha güzel. bu şükürle Allah'a muhatap olup, onun huzurunda kimliklerinizi temsil edebilmek en güzeli...

      dini kimliğinizi müslüman olarak tarif etmeniz de çok güzel. Hz. Lut a.s. gönderildiği kavmi düşündükçe suçlu hissettiğinizi yazmışsınız. kalbimizde onları temsil eden hisler var ve Allaha sığınmak lazım. Kur'anda her verilen derse ait kaybeden ve kazanan uç örneklerden hepimizde temsilciler var. karakterimizde direksiyona akıl kalp sır ruh ve hayal, iman ile yani Allaha bağ ve intisapla geçerse bu temsilciler korkulacak değil, vesvesesi ile bizi gafletten uyandıran uyarıcılar haline gelir. zaten bu sebeple kazanalım diye rahmet-i ilahiye tarafından bu dersler bize verilmiştir.

      dua etmeniz çok güzel... evlat sevginiz çok insanidir. evlat sevmek başka bir şey; evlat elde etmek başka bir şeydir. evladı ikram olarak almak başka bir şey, evladı birey olarak görmeyip onu bedeninin devamı olarak algılamak başka bir yanılgıdır. her bireyin kendine has bir karakteri ve imtihanı vardır. bu imtihana Allah müdahele ettirtmez. ebeveyn ne iman verici ne de imanını yok edici olamaz. hem Kur'anda evlat en dehşetli imtihanlardan birisi olarak sayılmıştır. bu imtihan her kimlikten ve her yaştan insan için ona has başına gelebilir. bu sevgiyi taşımak güzel, dünyada çekmek risklidir.

      dini kimliği yada milli kimliği farklı bir insanla beraber yaşamak ne kadar mümkünse cinsel kimliği farklı insanla beraber yaşamak da o kadar mümkündür. bu sebeple bir bayanla elaleme karşı yapılan evliliğin akibeti de bellidir.

      hem şu anki gençlikten ızdırabınız hep devam edecek sanmayın! zaten hayatın seyri yıllar içinde değişir ve karşıdan gelen rüzgar sizi mutluluğa götürecek şekilde esmeye başlar. sabırla mukabaele etmeniz şu an için güzel. zaten yakın zamanda o sabır meyvelerini verir ve bu imthan sayfası değişir, başka bir sayfa açılır.

      lanetli değilsiniz. lanetlenmediniz. insan olup Allah huzurunda kainatı temsil rütbesi ile görevlendirildiniz. elbette bu ağır yük için önce idrak sonra yüklenmek, gayret, itimat sabır ve şevk gerekir.

      size önerim duaya devam ve Allahla sohbet etmeyi artırın, bağınızı kuvvetlendirin. sizin için tüm kimliklerinizle Allah huzurunda onurla durmanız mümkün. ömrünüzü yalnız tamamlama ihtimaliniz de var, bir eşcinsel eşle kıskandıran bir ömürlük mutluluk yakalama ihtimaliniz de var. evladınız olma ihtimali de var, evlatsız olma ihtimali de... tıpkı imanlı ölme ihtimaliniz de var, imansız ölme ihtimali de... ara değerler de mümkün... siyah beyaz ve grilikler de... hangisini dilerdiniz?

      dileyin ... anlatın... isteyin...

      اَكَرْنَه خَواهِى دَادْ نَه دَادِى خَواهْ denildiği gibi, eğer vermek istemeseydi, istemek vermezdi.

      Sil
    2. Cok güzel anlatiyorsunuz. Ben bu güne kadar nasil dayandiysam ve nasil bazi seylerin üstesinden geldiysem yüce Allahimin destegiyle ve onun bana verdigi gücle oldu.

      O hiç süphesiz ki cok bagislayicidir. Ona dogru atilan bir adim bile onun seni korumasina yeterlidir! O cok merhametlidir, kullarina merhamet etmeyi herseyden cok ister. Ben yillardir kendimi yalniz hissettim, dogrusunada balarsak hala yalnizim ama ben Allaha icten yalvardim ve o o kadar merhametlidir ki bana demin ki bahsettigim o tohumu verdi (evlat savgisi tohumu)

      Baba olmayi cok istiyorum. Etrafimda hiç kimseyi üzmeden ki ben dahil, mutlu ve meshul icinde bir hayat imkani var elimde. Su aganda kendimi demir parmakliklar ardinda gibi hissetsem bile birgün tahliye olacagima inaniyorum cünkü yüce yarab yolumu acti, bana güc verdi, su aganda o kadar sükrediyorum ki Allahima. Korkularim olsa bile Allahin merhametini üzerimde hissetmem yeterlidir.

      Ilafeten bana babaligin cok büyük ve zor imtahan oldugunu söylüyorsunuz, kesinlikle haklisiniz. Ama ben yasadigim müddetce insAllah ilerde olacak evlatlarima adil ve vicdanli olmayi ögretecam. Onlarin kalbine nefret degil sevgi tohumlari ekecam. Cünkü ne yazik ki escinsellerin dislanma gibi bir sorunlari var. Yüce yarabimizin gücüne giden seylerdir insanlari dislamak. Biz bir insan olarak, yapmamiz en müim sey, kullu elinden tutmak, onu günahlardan korumak, ona yardim yapmak bir insan yakisabilecek en güzel davranistir.

      Surda bütün escinsellere sesleniyorum, sizlerde Allahin kullu ve abdullahisiniz. Hiç bir zaman umutsuzlaga kapilmayin !! Kendinizi Allahtan uzak veya suclu hissetmeyin !! Ellerinizi acin ve yüce Yarrabimize siginin. Hiç sasirmayin, o size merhamet edecektir, kötülüklerden, ahlaksizliklardan uzaklasip Allaha dogru yönelirseniz, tövbe edip ona ellerinizi acarsaniz hatta 2 rekat namaz kilarsaniz o sizin bütün ateslerinizi söndürecektir! Hiç üzülmeyin!! Allaha siginin! Onun yolunda yürüyün. Unutmayin ki herseyde bir hayir vardir. Escinsellik bir imtahandir, Yüce Allahimiz sizi bekliyor. Ona dua etmenizi bekliyor. Dua edinki, yeri gögü yaradan Allah size güc versin! Sabir versin! Huzur versin! Cenneti versin! Escinsel arkadaslarim hiç isyan etmeyin! Allaha siginin ki o size cenneti versin.

      Sil
  51. Sa
    ben almanyada yasayan 26 yasinda bir escinsellim, kendimi bildim bilelide blöyleyim.
    annem ve babam her daim ergenligime ve cocukluguma vermislerdir davranislarimi.
    arkadaslarimin dedigi gibi bir zindan hayatiydi yasamim ve hala devam ediyor.
    ilk defa annem laptopumu karistirip beni yakaladiginda cok büyük utanc duyup. depresyona girmistim, psikologa götürdü beni, buda dedi merakli bir tabiati var gecicidir..
    o günden itibaren yogun bir dindar dönem yasadim Yüce dinimiz ISLAM in bütün vecibelerini yerine getirmeye calistim umreye gittim beytullahi gördüm ve dua icindeydim her daim,
    ta ki bir gün ilk sevgilimle tanisana kadar onu cok sevdim ve hala seviyorum.
    cok güzel 8 ay yasadik beraber sohbetlere gider namaz kilar ibadet ederdik annemlede tanistirmistim onu. cok huzurluydum cok mutluydum anlatamam size.
    babam bile cok sevmisdi "kankami"
    ayriligimiz benim yüzümden oldu.....
    bir gün annemin bir akrabasinin ölüm haberi gelmisti
    cok sevdigim bir abiydi dünyanin belki en pak yürekli en iyiniyetli insaniydi cocuklugumdan beri gidip gelirdik cok ilgilenirdi bizimle
    Ölümü; evinde bir sahis tarafindan bicaklanarak öldürülmüsdü cesedi kadin kiliginda sokak kapisinin önündeydi anasi bile taniyamamisti ilk etapta.Cok büyük bir travma yasamisdim. günlerce aglamisdim.
    o senesi yil 2007 türkiyeye izine gelmistik annem beni bir erkege bakarken yakalamisdi
    disari ciktigimizda bana dedigi laflar hala aklimdan cikmiyor : Seni onun gibi cenazeni tasimak istemiyorum, ya birini bulup evleniceksin, ya da döndügümüzde sirra kadem basicaksin ölüm haberini bile almak istemiyorum. Bir travmma daha beni kabullenen annem benden nefret ediyordu birden.
    o yil bir bayanla tanisdim ve olmicak duaya amin der misali 2010 da evlendim. hayatimdaki ilk kadin ilk cinsel temas bir kadinla. ruhum sanki tecavüze ugrar gibi oluyorum onunla iliskiye girdigimde kendimden tiksiniyorum kendimi öldüresim geliyor. tek istegim bir cocukdu. belki olucak olan sebi bu evligi bir nebze olsun kurtarabilirdi ama niyeti yok. Yaradan nasip etmedi bu kadinin sadece avrupadaki haklarina kavusmak gayesi ki aileside tamamen benim yasam tarzima ters insanlar . giybet fesatlik munafiklik onlarda.Tamamen tersdi bana hic bir yasam felsefemiz uymuyor birbirine. Tamamen zittiz. Ama ona acidim ve hala aciyorum yetimdi hic bir sekilde böyle bir hayat görmemisdi . Cok kibirlendi kendini ulasilmaz gördü Neden? annem onun bir dedigini iki ettmedi benim kararlarimi her daim o verdi. Hayatim sadece iki kadin arasinda ve beceriksiz bir koca olarak geciyor. Allaha yalvariyorum hayirlisiyla canimi almasi icin cünki bukadar cefa cekilmez oldu. Bir insan hergün intihari düsünürmü? Hergün ne laf isiticem anamdan babamdan diye düsünürmü... cok yakiniz birbirimize karsi karsiya nerdeyse.
    Babam ise benden nefret ediyor cünki her daim ailesini beslemekle mesgul. yari sülalesini tasidi uraya hic biri allah razi olsun bile demedi düstügünde onlarda bi tekme vurdu. bu konularla onu yüzlestirdigim zaman bana beddua ediyor ...
    Insan olmakdan tiksindim cünki normal bir yasamim yok........
    Bana bir akil verin cok caresizim

    YanıtlaSil
  52. Iste en son yazilan yoruma bakin azeez aybars bunun gibi intihari dusunen daha kac kisi varken siz hala escinselligi gunah yapiyosunuz birakin onlarda Allahin yaratilislarindan biri siz ne karisiyorsunuzda karar veriyorsunuz dinden cikarir mi cikarmaz mi cennete gider mi gitmez mi Allahin bildigi birseydir

    YanıtlaSil
  53. Tepkiliyim !! Sizlerle sorunum yok ve lütfen benimle konuşun paylaşın tartışın yayımlayın..
    Merhaba ..Yazılanları bloğun bir çok kısmına bakarak okuduğumda hangisi bizi gerçekliğe ulaştırır ne fayda sağlar bunu düşünüyorum .sonuca vardığım şeyse gereksiz boşluk ve öfke.. eylemsizliğin ,yada boş eylemlerin yaratttığı kızgınlık.. gay islam bağdaştırmasını yapan blogcu arkadaşım bazı şahıslara savunma paradigmasıyla yaptığınız eziş büzüş açıklamalarınız mı bir arkadaşınızın sizin adınıza yazdıklarınıza cevap vermesi mi ( ki her seferinde her yazı da dim dik ayakta durduğunuzun mesajlarını vermektesiniz akıl evrimini tamamlayamamış insanları ikna çabası içindeki tutumunuz beni bi gay olarak gerçekten öfkkelendiriyor !!..ben de hatanız için bir şeyler yazabilmeliyim değil mi amacım tezat oluşturup farklılık yaratmak değil sadece tepkiliyim! .) ..

    YanıtlaSil
  54. hayır anlamadığım amaç bütünleşmek ve belli kişilere yardım etmekse bunu sağlıklı olmayan açıklamalarınız ve hükümlerinizle yapmaya ne hakkınız var soruyorum size ?! bizim gibilere daha çok düşman kazandırmaktan öte bir şey değil bu..olumsuz eşcinsellik algısı dinle değişecek bir algı değil sevgili blog yazarı arkadaşım..bu olgu bireylere verilen kişsel ahlak , farklılıklara duyulan kişisel sınırların bilinmesi ve öğretilmesi ile ilgili bir sorunsal .inançlar kişilerin hüviyetindedir onlara kalmış bir şeydir ki ..burada hata yaptığınızı düşünüyorum.ara notlarınızda bunları da işlediğinizi açıkça okuyorum .ama sizin yaptığınız da bir ayrıştırma değil mi? yani gayler ve islam .yani hetorolar ve islam komik değil mi bu..algıladıım noktadan bakarsanız bu ayııştırmayı yarattığınızı fark edersiniz tabi siz bizim amacımız o değil bu değil diye döktürüp yazacasksınız ama farkında olmadan bunu yapıyorsunuz .biz türk toplumu olarak öncelikle insanlarımıza; insana her farklılığına rağmen hakettiği değerin ölçünü bilmeyi öğretmekle başlamalıyız bir kere.(ayrıca hayvana bikilere doğaya tabii.) formun amacı akılla ve mantık ile izan edilecek noktadan başlayıp vicdan ve kalp noktasına gelse diyeceğim yok.sözün özü .eşcinselliği aklamak için ( ki buna ihtiyacımız yoktur.) islam ve gayliği özdeştiren yazılarınızı iyi niyetle bulmak dışında işlevsel olmayan ; çok özür dileyerek ve inanın çok okuyan bir insan olmama rağmen sıkıcı gerçek hayatta bizi hiç bir noktaya taşımayan kısır bir döngüye çeken fikirler olduğunu düşünmekteyim.. intihar eden kendinden nefret eden / edilen/ettirilen gayleri korumak kollamak bu tarz açıklamalarla değil önce kendilerini var oldukları dünyada sevmeleri ve sonrasında Allah (C.C.)un da onları sevdiklerini bilmelerini anlamalarını sağlamakla olur...karmaşık açıklamalara yada zorlayıcı makalelere gerek yok hani.. ya da birey O 'na inanmıyorsa ki bu da mümkündür ..(amaç insanlık sadece müslüman gay değil üzerinde yaşadığımız ülkenin tüm gaylari olmalıdr..) kendisini, durumunu kimseye ihtiyaç duymadan dimdik ayakta kalarakta kabullenir ve hayatta böyle de sever kendini.. ..ben şahsen bunu tartışmayı çok isterim sizinle.işlevselliiği davranışçılığı ..lütfen bırakın lafları .savunmalarınızı .islamla eşcinselliği işkillendirmeyi ..herkes gönülde ii niyetli olabilir ..asıl akıl ve gönlün birlikteliği ile uyumlaşan kabullendirmeyi nasıl yapmalıyız bu durumun normal olduğunu nasıl idrak ettirmeliyiz.nesillerimizi nasıl yeiştirmeliyiz bunları tartışmak gerek. öğretmenler bunu yapabilirler; toplumu filizlendiren nesilleri yetiştirmede başat ölçüdürler mesela..onlara dönük mail ve mesaajlar atalım.bu eylemdir .yada onları eğitelim..sanatçılar da yapabilirler gay olduklarını yoğun duygu dünyaları ile açabilirler. onlardan bir eylem bekleyelim.. başbakana mail atalım yine inançlarımızdan dem vurarak bu durumu toplumda ele alınış biçimi konusunda yardım ve vicdan bekleyelim...velhasılkelam neeolur lafla değil icraat görünür eylemlerle gaylerin kendilerini anlama ve sevmelerini;kendilerini kabullenmelerini sağlayalım .İslam Nuru herkesin kalbinde kalsın sevgili üsat..ne olur bizimle ayrımştırımsal bağdaştırılmanın ve luzumsuz tartışmaların çekildiği bir forumun konusu olmasın..düşüncelerinize ve iyi niyetli yazılarınıza saygım sonsuz ama formun amacından saparak bizleri gereksiz tarışmalara götürdüğü ve burada kendilerini anlayan gaylerin azlığı ve size ulaşamamaları da ayrı bir gerçek.onlara ulaşmak istiyorsanız forum içinde yazdığınız ailelere bilgiler gibi çok yararlı ve yapıcı faaliyetlerinizle yapmalısınız.normal inanan gaylere bu yazılarınızla ulaşacağınıza en azından bizi dirik ve gerçekliğe götüren nihai sonuçlara çekeceğinizi sanmıyorum.daha iyi sonuçlar ve fikirler için tartışmak isterim sizinle ..Selametle kalın..

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar abiler ablalar ;
    bende normal yaşayan 25 yaşında bir erkeğim.dün gece bir arkadaşımla tartıştık bu konuda sabaha kadar site site gezdim, son durak burası oldu benim için. düşünüyorum bir kadın bir kadına nasıl aşık olabilir ?veya bir erkek bir erkeğe nasıl yani ? inanın aklım almıyor ama şunu çok iyi biliyorum eğer elinizde olsaydı her yerde dışlanmakta olan bir hayatı seçmek zorunda kalmazdınız, yani sizde duygularınızın fiziğinizle uyumlu olmasını isterdiniz.
    bende hep hastalık sahibi kişiler gibi görüyordum sizi ama şu anda yaradılıştan zaafı olan kişiler olarak görmek daha mantıklı geldi. inanın belki burda bizim gibi atıp tutanların başına gelse aynı durum--amannnn ne din ne iman ya, ben böyleyim ne yapabilirim Allah vergisi --- diyerek her şeyi akışına bırakırdı,iflas ederdi. ama sizdeki bu dik duruş ve bu inanç vesilesiyle inşallah bize verilmeyenin milyar katı öteki tarafta sizlerin önüne serilsin. ne diyeyim bilmiyorum ki sizi belki anlayamıyorum hala çok uzak geliyor ama içinizdeki burukluk çaresizlik belkide sizin en büyük ehliyetiniz.
    konuşmak kolay ama herkesin bir imtihanı var , başka dertler de var hat da başka amansız dertler var yeryüzünde. siz bağınızı sağlam tutun , yürek gücü maneviyat oldukça insan kale olur sabırdan örülü yıkılmaz kale.
    yukarıda yazılanları merakla okudum, mesela bir eşcinsel bayanla kendi evliliğimi düşündüm,veya onun hiç evlenmeme ihtimalini.benim eşime yıllarca eziyet olacağım ve o bana bir kere bile söyleyemeyecek kendi efkarını, söylemesi durumunda bile ne olacağı belli değil.
    erkeklerin durumuna zaten hiç değinemiyorum,umarım hayatınız bu durum dışında mükemmel olur ve siz bu eksikliği bir şekilde tolere edebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  56. EŞCİNSEL OLMAYANLARIN BURADA KONUŞMAYA YORUM YAPMAYA HAKKI YOK.NORMAL İNSANLAR HER ZAMAN EŞCİNSELLER LANETLENDİ YANDI HEBA OLDU DİYO.ARTIK YETER YA BİZDE İNSANIZ BİZMİ İSTEDİK EŞCİNSEL OLMAYI.BAZU ADAMLAR VAR HER GÜN BAŞKA KADINLARLA YATAN SONRADA ÇIKIPTA EŞCİNSELLER CEHENNEMLİK DİYEN. SİZ AZGINCA ZİNA YAPARKEN BEN Bİ ERKEKLE SEVGİLİ OLDUM DİYE SİZ CENNETLİK BENMİ CEHENNEMLİĞİM. SİZ SEVDİĞİNİZ KIZLA VEYA ADAMLA EVLENECEKSİNİZ PEKİ BENİM SUÇUM GÜNAHIM NE BEN ÖMRÜM BOYUNCA YALNIZLIĞA MAHKUM OLACAK NE YAPTIM ? ARTIK RİCA EDİYORUM EŞCİNSELLİĞİ BİLMEDEN EŞCİNSELLERİ KARALAMAKTAN VAZGEÇİN. BU BİZİM TERCİHİMİZ DEĞİL SİZ NASIL KARŞI CİNSTEN HOŞLANMAYI KENDİNİZ SEÇMEDİNİZ HORMONLARINIZDAN GELDİYSE BİZDE AYNI ŞEKİLDE BÖYLE OLMAYI TERCİH ETMEDİK. BEN VATANIMI DİNİMİ ÖLÜMÜNE SEVEN Bİ İNSANKEN NEDEN UCUBE KONUMUNA DÜŞÜYORUM BİRİ BANA BUNU AÇIKLASIN. HER KIZIN NAMUSUNA GÖZ KOYAN TACİZDE BULUNANLARIN SIRTI SIVAZLANIRKEN DELİKANLI ADAM YAPAR DENİRKEN BEN KİMSENİN NAMUSUNA GÖZ DİKMEDİĞİM HALDE NEDEN BEN AŞAĞLIK İNSAN KONUMUNDAYIM. BENİM SUÇUM GÜNAHIM NE ARTIK YALVARIYORUM BİRİLERİ ÇIKIP BİZE YARDIM ETSİN ...

    YanıtlaSil
  57. Bu dünyada yüzümüz gülmedi allah bizlerle dalga geçen bizleri hiçe sayan yaratılisimizi kabullenmek istemeyen insanlara elbet hesap soracak gözyaşlarımla buradan bu yazıyı okuyan insanlara sesleniyorum tüm kalbimle ve samimiyetimle sizlere hakkımı helal etmiyorum ben 30 yaşındayım 15 yaşımdan beri bu şekilde yaşıyorum geceleri gözyaşı dökmedigim 1 günüm olmadı ve hala hickimse gay olduğumu bilmiyor benim yalnızlığım sizlerin önyargılari oldu ve belkide burada yazdığım ilk ve son yazı olacak bu sizlere yalvariyorum bizler öldük bizden sonraki kardeşlerimizi öldürmeyin lütfen :(

    YanıtlaSil
  58. Arkadaşlar ben eşcinselmiyim yoksa normal bir erkekmiyim tam anlayamıyorum. Erkeklerden hoşlanıyorum ama kızlardan da hoşlanıyorum. Yeri geliyor her ikisinden de hoşlanmıyorum. İçimde erkeklere karşı tahrik eden bişeyler var. Ama kızlarda da var. Napabilirim yardım edin!! Dah 16 yaşındayım ve kendimi kötü hissediyorum. Ben normal gibi davranıyorum bazende gay gibi. Ama şu ana kadar kimseye belli etmedim. Kimse de sonsuza kadar bilmeyecek. içimde oluşan bu kıvılcımları yok ediyorum yavaş yavaş... Ve herkese Sesleniyorum Allah her zaman yanınızda olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 yaşında gayet normal birisiniz. Normal demek, yaşınıza göre ortalama olmak demek ise tarifiniz sizin normal olduğunuzu gösteriyor. Cinsel kimliğiniz yerini buldukça, yetişkinlik yollarında yürüdükçe hayat size zaten kimliğinizi söyleyecek. Ne olursa olsun rahat olup, Allahla bağınızı koparmayın. Kimliğiniz tertemiz bir şekilde size verilen harika bir hayat algısıdır. Geliştikçe kabına sığamıyor. Fazla ızdırap verse Allahın şefkatini dilemeli ve sabretmeli. Çünkü arkası çok güzel gelecek.

      Sil
    2. biseksüelsin umarım yaşından dolayı böylesindir.her iki cinse de ilgi duyanlara biseksüel denir.ergenlik dolayısı ile geçici olabilir.zaman gösterecek

      Sil
  59. ben normal biriyim 26 yasında bayanım çocukluğumdan berı ınsanlar ırk ayrımı dın ayrımı cınsıyet ayrımı hatta meshep ayrılıklarını dinleyerek buyudum cıdden bazı ınsanlar beyınsız sıradan at gozluklerıyle 4 duvarda yasıyorlar ama baslarına geldıgınde ancak bılınclenmek zorunda kalıyorlar yanı sızı anlamak sıze saygı duymak ıcın baslarına gelmesımı gerek eee hanı bız muslumandık hanı bızde ınsan ayırma yoktu hanı... efendımız buyurmuş gunduz gıbı aydınlık gece gıbı ortucu ol yada Mevlana ne olursan ol gel demıs bu buyuk ınsanların gonlu bukadar buyuk yüceyken biz onların yolunda gıderken nasıl bole tabular oluşturup sırf bızden bı tık farklısınız dıe sızı hayatın dışına atmaya çalışıyorlar.. ulan sevmezseniz sevmeyın barı yaradatan oturu saygı duyun vallahı ınsanların kalıplarına uymuyorsunuz dıe dışlanmanıza ben ONLARIN ADINA UTANIYORUM ben hepınızı sevıyorum elimden hiç birsey gelmesede homofobi olan sevgilime anlata anlata size saygı duymayı sizinde bir birey olduğunuzu kabullendı ve gurur duyuyorum yuzyuze denk gelse cinsiyet ayırmadan ıletişim kuruyor olsun bir kişi bir kişidir ;) sevgi paylaştıkça çoğalır ,,,
    sevgilerimle ... buki

    YanıtlaSil
  60. 37 yaşındayım, istanbulda yaşıyorum. gay im ve hiç evlenmedim. ailem muğlada yaşıyor.. hayatım boyu neredeyse hiç kimseye gay olduğumu söylemedim.. görüntüm ve tavırlarımdan da bunu anlamak kolay değil..

    ileride yalnız yaşayacağım ve baskıya uğramayacağım hayatı dizayn etme girişimlerim küçük yaşlarımdan itibaren başladı.. açıkcası her zaman ailemden uzak olduğum için evlenmem ile ilgili etraftan pek bir baskı görmedim..

    eşcinselliğin birçok kişide çok farklı şekilde seyrettiğini anlıyorum.. ben benimkisi üzerinden çıkardığım sonuçlardan, benim için doğrulardan bahsedeceğim..

    eşcinsellik doğuştan geliyor.. evet..ama bu eşcinsel ilişkinin meşruluğunu göstermez bana göre... pedofili de doğuştan geliyor.. veya doğuştan cinsel organımız veya el ayak gibi başka organlarımız da olmayabilir.. bu durumun bize zulüm olduğunu düşünmek yerine sabır gösterilmesi gereken bir sınav olduğunu düşünüyorum.. bana göre bir eşcinselin yapması gereken mümkün olduğunca eşcinsel ilşkiden kendisini uzaklaştıracak davranışlar, yöntemler geliştirmek ve mutluluğu huzuru mümkün olduğunca bu çerçevede aramak.. mesela evlenip çocuğu karnında iken eşini savaşa gönderen kadınlar.. eşleri savaştan dönmediğinde nasıl bir kader ile karşı karşıya kalıyorlar.. birçoğu hayatlarının sonuna kadar başka biri ile gönül ilişkisi kurmuyor.. yani cinsel ilişki de bireye duyulan aşk da hayatta illa herkes için zaten var olmuyor..

    veya 15 yaşında kendisinden 10 yaş büyük sevmediği erkekle evlendirilip bir ömür geçiren kadınlar.. eşini sevmeden , istemeyerek ömür boyu cinsel ilişkiye giriyor.. sürekli dayak yiyor ve hayat hiçbir zaman ona değer vermiyor..

    dünya hayatı; gerçekten insanın kendini gerçekleştireceği, mutlu olacağı, başarılı olacağı bir süreç mi? bakın hemingway e 1953 de gelen pulitzer ve 1954 te gelen nobel in temel nedeni 1952 de basılan "the old man and the sea" kitabı.. kitapta .

    santiago 84 gün boyunca her gün denize açılır ve hiçbir şey yakalayamaz. Bu 84 günün "ilk" 40 ında ona bir genç de eşlik etmiştir. 85. günde ise çok büyük bir balık oltasına takılır.. uzun saatler balıkla mücadele eder ve balık santiagonun kayığını açığa doğru sürükler.. en sonunda ölen balık tekneye alınamayacak kadar büyüktür bunun için balığı teknenin yanına bağlar ama dönüş yolunda balık köpekbalıkları tarafından tamamen yenilir.. ertesi gün denize yine açılacaktır santiago..

    hemingway insanın tüm çabalarının mutlak olan kaybetme ile sonuçlanacağını anlatır ama yine de bu duruma karşı kayıtsızlığını vurgular..

    yani dünya hayatı zafer kazanılacak bir yer değil.. hemingway a göre bile..

    Aids in ağırlıklı olarak arkadan ilişki ile bulaşmasının bir anlamı(hikmeti) olduğunu düşünüyorum.. ABD de eşcinsel evliliklerin yasal hale gelmesi sonucu kurulan eşcinsel mahallelerin insanları AİDS ile adeta telef oldular.. "eşcinsel vebası" bildiğimiz üzere AİDS in diğer adı..

    sodom ve gomore hikayesi (Hz Lut un başına gelenler) 3 kutsal kitapta da çok az farklılıklarla anlatılıyor. Ve dini kaynaklara baktığınız zaman bir insanın iradesi dışında eşcinsel eğilimi olması DEĞİL ama eşcinsel ilişkiye girmesi hiçbir şekilde olumlanmıyor.. ancak ve ancak namaz kılanların tevbe etmeleri halinde mazur görülebileceklerini anıyoruz..



    ben hiç kimseyi yargılamıyorum.. herkesin kendi hayatında çektikleri ortada.. sadece doğru olduğunu dşündüğüm fikirlerimi yazdım.. lütfen siz de beni yargılamayın.. düşüncemi yargılayın...

    anıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle herkese merhaba. Ben 16 yaşında olan hem gay hemde erkek olmak isteyendim. Ama şimdi butun taşlar yoluna oturdu. Ben ne olmak istediğime karar verdim. Artık gay olmak istiyorum. Ama turkiyede yaşamak dense hayır ama tabi gay oldum diye de namazımı kılmayacak değilim. Ben çok tahrik oluyorum. Zaten hormonlarımda aşırı derecede ilerlemiş durumda. Ancak kendimi tutmaya çalışıyorum. Allah herkese sabır sağlık versin inşallah...

      Sil
  61. anıl, elbette siz de insansınız ama zencisiniz ve bu dünyanın kölelere ihtiyacı var. hem kutsal kitaplar kölelerden bahseder. isyan etmenin hür olup kafasına göre hareket etmenin ne dinde ne devlette işi yoktur. keyif istiyorsanız bu dünya zencilere göre değil zaten. beyaz taklidi yapıp kenardan kenardan yol alalım. hem nerede zenci var orada humma var. bu hastalığın da boşuna gelmediğini düşünüyorum. sars ve mers de boşuna değil.

    tüm musibetler ve ikramlar hayatımıza serpiştirilir. kimi bunları hakettiğini düşünür, kimi de teşekkürüne vesile eder. her ne ki hakettiği düşünülmüş iyi de kötü de olsa öbür tarafta sorumluluktur. her ne ki, teşekküre vesile edilmiş, ahirette kazançtır.

    Allahla bağımızı koparmadan ve dua ile onunla sohbet ederek hayatımızı geçirelim önemli olan bu. basamak eğri doğru olabilir. merdiven nereye çıkıyor buna bakalım. eğer ümitsizliğe karanlığa ve kendinden nefrete çıkıyorsa bu bakış normal değildir.

    eğer kendi milletinin şerefi ile şereflendiği gibi cinsel kimliği ile de onurlanabilir ve dini kimliği ile de şükredebilirse, durumu ne olursa olsun o kişi dünyada bile olsa manen cennettedir. zaten cennetin vasıflarına ulaşmıştır.

    sonrasında ticaretinde ne yapardı gibi detaylar bizi çok fazla bağlamadığı gibi, cinselliği yaşadı mı uzak mı durdu, nasıl kendi aleminde çözümledi gibi detaylar kişisel alana girer.

    öte yandan bu ülkenin her yerinde olan her sorumluluğunu yerine getiren hatta fazlası ile bedel ödeyen hiç kimseyi ayırmadan herkes kelimesini kullanmalıyız. herkes bu vatanda yaşamak hakkına sahip değil mi? herkes kendini dilediği gibi ifade etme özgürlüğüne, bu ifadesini başkaları ile paylaşma özgürlüğüne sahip değil mi?

    ya milletçe öğreniriz yada tarih kitaplarında yerimizi alırız. çevrilen sayfanın altında kalmamak için birbirimizle kardeş olduğumuzu idrak etmek ve tarihin doğru tarafında durmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  62. Dinin cinsiyeti olmaz.Bu yüzdendirki her koyun kendi bacağından asılacak.Bırakın insanlar istedikleri gibi yaşasın.sonra orda burda çıkıp türkiyede özgürlük yok demokrasi yok die afedersiniz kıçınızı yırtıyonuz.Sen bi başkadının hakkını kısıtlarsan döner dolaşır sana bulaşır.Anlayan anladı uzun uzun yazmaya gerek yok!

    YanıtlaSil
  63. 28 yasindayim ve daha fazla dayanamayip gay oldugumu anneme soyledim ve hic beklemedigim bir tepki gordum evladim seni yetistirdim bu yasina kadar geldin iyi ve kotuyu ayirt edebilecek bir insandan daha fazlasinin sende oldugunu biliyorum seni sevgi dolu gormek istiyorum toplum olarak bu tip seylere bakis acimiz cok sert bence istedigini sevmekte istedigini dusunmekte ozgursun bunu dostlarina aciklamakta aceleci davranma seni uzecek seni siddete yoneltecek aciklama yapabilirler cogu dostunu kaybedebilirsin hicbirzaman kendini suclu bissetme sunu unutma hickimse seni sevmese yaninda olmasa bile ben seni hep sevecegim .evet sizce verilen bu tepki normalmi ben cooook sasirdim banadeger verdigini biliyordum ama bu kadari beni aglatmaya yetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. riskli davranmışsınız. ama Allahın rahmeti ve annenizin şefkati ağır gelmiş. tebrik ederim. bu neticeye büyük şükür lazım. hem sözle şükür lazım. hem fiili şükür lazım. o da hayatınıza, bu emeğe kıymet verecek insanları dahil etmekle yerini bulur. Allah doğruluğunuzu samimiyetinizi kabul etsin ve imana islama ömür boyu muvaffak etsin. çevrenizi buna gayret verecek insanlarla sarsın.

      Sil
  64. degerli yorumun icn tesekkur ederim insallah zamanla insanlar sevdiklerine rahatca seni seviyorum diyebilecek gunu gorup baris icinde yasamayi secerler saygilarimla.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba! Ben öncelikle İslam'da eşcinselliğin caiz olduğunu biliyordum ve kendimde eşcinsel değilim zaten sadece şunu merak ediyorum bazı kişiler eşcinseller ve ayıplanıyorlar ben bunun olmamasını istiyorum Peygamber efendimizin yaptığı gibi insanların herkezin düşüncesine saygı duymasını istiyorum lgbt yi herkez kınıyor ve ben bunun olmamasını istediğimden dolayı ufakta olsa destekliyorum size ben günahmı işliyorum onları destekleyerek ama desteklemek yani insanların düşüncelerine saygı duyması anlamında herkezin lgbt fln olmasını istiyorum anlamında değil

    YanıtlaSil
  66. Merhaba! Ben 16 yaşında bir gayim yazılarızdan anladığım kadarıyla eşcinsel bir müslüman için birçok seçenek var 1. Si hic kimseyle evlenmeyip kendini dine vermek. 2.si bi kadınla evlenip ömür boyu rol yapmak 3.sü bi erkekle cinsel iliskiye girmek 4.sü bi erkekle sadece aşk yaşayıp cinsel ilişkiye girmemek
    5.si tedavi olmaya çalışmak.Benim bulduğum seçenekler bunlar ve hangisini tercih etmem gerektiğini bilmiyorum.Ve karar vermekte çok zorlanıyorum sence hangisi tercih edilmeli yada başka bi yol önerirmisin?

    YanıtlaSil
  67. merhaba
    ben 18 yaşında bir gayım ve bu durum beni çok endişelendiriyor. her ne kadar yorumları okusam da içim rahat etmiyor. normal bi insan gibi doğmayı çok isterdim denedim ve başarısız oldum :( benim asıl korkum yaşlanınca yalnız kalmak ve çocuk sahibi olamamak. bazen canıma bile kıymayı düşünüyorum fakat bu bir çare değil ve böyle olmayı kabullenemiyorum. ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok
    lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  68. Allah askina escinseller herkez biliyor dislanir,dalga gecilir,polis baskisi gorur,ailesi ret eder yanlinlasir fuhusa suruklenir,cok zor bi hayattir bunu herkez bilir,bunlari bile bile kim o hayati secerki onlarda asla oyle olmak istemezdi buna inan

    YanıtlaSil
  69. Belki bugüne kadar kimseye açıklamadım ama bende böyleyim peki aşık olunca ne yapacağız kurtulmak istedim ama içinde bocaladıkca iyice battım ne yapabilirim islam neyi uygun görür lütfen cevap verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Islamın bu konuda uygun gördüğünü öğrenmek istemeniz çok guzel. Ilk adım islamın hayata verdiği aydınlığı her konuda keşfedip genel tavrına aşina olmalı. Islam sizinle kainattaki tam karşılığını bulacak.

      Kimliklerinizi farketmeniz çok güzel. Bu kodların değişmeyeceğini farketmeniz bir adım. .. aşk bahsinden önce beğeni grubunu algılamak lazım. Aşk karşılıklı şiddetli sevgidir. Denk olursaniz diger adımlar gelir. Hayatı paylaşmak bir seçenek olduğu gibi tamamen tek başına yeterli olacağına kanaat etmek de seçenektir. Böylece cinsel kimliğin binler renkleri çeşitlenir. Bu renklerden doğru olanı, ahirette de onurla izzetle hamdle durabileceğimiz sonucu bize kazandıra bilecek olanıdır. Iman ölümden sonra kalan tek ünvan olduğuna göre hayatımızda tüm kimlikler de buna katkı sağlamalı. Buna gayretimize kainat şahit olmalı. Bu durum depresif sonuçsuz çözümsüz sorunlarla değil, gayet pratik ve o birey için uhrevî geliri giderinden fazla ise makul kabul edilmeli. Islam umuma hitab ederken genele göre ifadeler kullanır. Azınlık detaylar için daha dikkatli bakmak gerekir.

      Sil
  70. Merhabalar lütfen bana yardım edin.Kocamın eşcinsel kendi degimiylede biseksüel olduğunu öğrendim.Baştan anlatacak olursam.Arkadaşım tanıştırdı 4.5-5yıl süren sevgililik dönemi oldu.hep uzaktaydı okuyordu geldikçe gorusuyorduk.Çok sık ayrılıp barıştık.Ben tamamen bitirdiğim bir zamanda bir süre sonra evlilik teklifiyle geldi.ilişkimiz yoluna girmişti evet boşluklar vardı kafamda.Ama birbirimizi sevdiğimizi düşünüyordum.Nisan oldu sonra düğün günü aldık çok mutluyduk maddi sıkıntılar dışında bir sorun yoktu.Takı düğüne 4ay kala kafalarımız arttı ve bitirmek istediğini söyledi ve üstüne gittim çok kaç yıl geçti ne bitirmesi diye.Düğün stresi diye düşündüm.Ailesi çok iyi insanlar maddi ve manevi destek oldular.Bizimkilerde aynı şekilde.Evlendik seviyorduk birbirimizi mutluyduk kavgalar sorunlar oluyordu.Inatciydi eşim bende.Arkadaşlarının bir kaçının gay olduğunu öğrendim ve çok tepki verdim.Biri yakın arkadaşıydı evine gidip geliyordu.Nurdan sorunlar başladı gitme dedim kavgalar ettik küstük ama engelleyemiyordum.Kafam karışıktı acaba diyordum ama konduramiyordum kocamdi ve cinsel hayatımız vArdı.Güven problemleri başladı.ikimizde çocuk istiyorduk ve oğlumuz oldu.Artık eşim daha dikkat eder diye düşünmeye başladım.Ama içimde ki süper gitmedi.Ve telefonunu kurcalamaya başladım.Skypeden erkeklerle konuşmalarına yakaladım.Şok olmuştum.Evet tahmin vardı ama ilişki boyutunda olduğu hiç düşünmedim.Ama yanılmışım.Sakın kaldım ve ona söyledim.Bana ağlayarak anlattı.Küçükken başına yatılı kaldığı okulda 1.5 sene süren iğrenç bir durum olduğunu söyledi.Bu tranvayi alamadığını mecbur kaldığını.Çok üzüldüm aldatıldım hemde erkekle ama unuttum o an.Eşim sevmemişti bu hayatı şerefsiz biri yüzünden mecbur kalmıştı.Duygusal hicbirsey hissetmedigini bir anlık birsey olduğunu ve engelleyemedigini evlendikten sonra 2kere olduğunu oda benim onu sevmedigimi düşündüğü zamanlarda olduğunu.Bu zamana kadar hiç ilişkiye cevirmedigini ve beni çok sevdiğini söyledi.Ne yapacağımı bilmiyorum.Bana ben olmamda olmasamda artık tövbe ettiğini ve asla yapmayacagini söyledi.Çocuğunu ve beni kaybetmek istemediğini fakat benim bu durumu kabul etmek zorunda olmadığımı söyledi.Çok utanıyor yüzümüze bakamıyor.Ben onu nasıl bırakayım çocuğumu alıp gitmem onu daha çok uçuruma inmez mi.Kurtulmak istiyor haykırıyor dualar ediyor.Psikoloğa gitsek cozum olurmu.Bende istedigi birsey devil ki.Ya Benin psikolojim cocugumu dudunuyorum coz kucuk babasindan ayirmak doğru değil erkek çocuğu babasıyla ne kadar sağlıklı iletisimi olur onuda bilemiyorum.Eşimi seviyorum bana yıllarca söylemedi yalan söyledi hayatım kocaman bir yalanın içinde geçmiş.Bundan sonra nasıl güvenirim.Yardım edin ikimizde namaza basladik Allaha yöneldik.Hakkımızda hayırlısı.

    YanıtlaSil
  71. Bir bütün olarak görseniz de burada bir kaç parça var. En önemlisi cinsel kimlik. Cinsel kimlik bireyin öz varlığıdır. Değiştirilmek için uğraşılırsa sadece yara açılır. Bunu toplum ve gelenek yaptığı için yalanlar ve bulanıklıklar ortaya çıkıyor. Travma ile cinsel kimlik sahibi olunmaz. Cinsel kimlik başkadır cinsel kimlik geçmişi başkadır. Baştan net dürüst ifadeler hem dünya hem ahireti kurtarır.

    Bir diğer önemli konu ailedir. Aileyi kuran ebeveyn cinsel kimlik uyumluluğu denklik kaidesi içinde bir maddedir. Dini milli ve cinsel kimlikleri ne kadar örtüşür ise uyum o kadar çabuk yakalanır. Uyumsuzluk imkansız hale getirmez. Çünkü cinsellik aile olmanın sebeplerinden birisidir.uyumsuzluklar profesyonel yardım alarak kolaylaşır.

    Çocuklar ailenin diğer önemli bir bileşenidir. Bizim genlerimizi taşımaları hayatı biz gibi algilayacakları anlamına gelmez. Onlara güzel bir yol gösterici olmak her an ve her halleri ile onların yanında olmaktan geçer.

    Ben eşcinsel kimlik üzerine blogumda bilgiler paylaştım. Biseksüelite başka bir kimlik. Kendine göre algıları var.

    Size tavsiyem soğukkanlılıkla eşinizin kendini tarif edişini o kendini tarif ettiğinde dinleyip onu onun kelimeleri ile algılayıp psikoloji üzerine profesyonel yardım almanız.

    Bununla beraber ben zorla evlendirilmiş gizli eşcinsel hayatı yaşayan bulanık bireyleri hem kendileri hem toplum için tehlikeli buluyorum. Bir an önce kendilerine açılıp boşanıp hayatı yalansız yaşayacakları bir ortamı Allahtan diliyorum.

    YanıtlaSil
  72. dünyanın en zor durumu..

    YanıtlaSil
  73. bu yazı içimi rahatlattı ancak hala şüphelerim var. bu düşünceyi ortaya atan insanlar bence çok haklı ancak ya bu kişiler allah tarafından 'sapıtmış' denilen kişilerin ta kendisiyseler? ya buna güvenip sevdiğim kişiyle yaşayıp da ahiret gününde eşcinsel olduğum için ceza çekersem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o yüzden samimiyet ve sünnet-i seniye ölçülerine göre değerlendirmeden hüküm vermeyin.

      Bu konuda münazaratta :

      S- Neden bunların umumuna fena diyorsun? Halbuki hayırhahımız gibi görünüyorlar.

      C- Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür. Yahut bâtılı hak görür. Evet kimse demez ayranım ekşidir. Fakat siz mihenge vurmadan almayınız. Zira çok silik söz ticarette geziyor. Hattâ benim sözümü de, ben söylediğim için hüsn-ü zan edip tamamını kabul etmeyiniz. Belki ben de müfsidim veya bilmediğim halde ifsad ediyorum. Öyle ise her söylenen sözün kalbe girmesine yol vermeyiniz. İşte size söylediğim sözler hayalin elinde kalsın, mihenge vurunuz. Eğer altın çıktı ise kalbde saklayınız. Bakır çıktı ise çok gıybeti üstüne ve bedduayı arkasına takınız, bana reddediniz gönderiniz.

      Münazarat - 14

      Sil
  74. Kur'an da adi gecen surede dikkat edilmesi gereken durumlar oldugunu dusunuyorum. Birincisi iki erkek ve iki kadindan bahsederken zina kavrami geciyor. Fuhsiyat degil. Nikah ahdi gercekliginde zina durumu olmuyor. Dolayisiyla budurumu din adamlari incelemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarik Bey, hangi din adamlardan bahs ediyorsun? Kurani Kerimdeki Lut kavmi hakkinda din adamlari genelikle ne dusundukleri ortada, escinsel olmayan bir din adami Lut Kavminin ayetini tefsirlerken nekadar basit bir yorum yaptigini hepimiz goruyoruz. Escinselligi hastalik, sapiklik,kotu alsikanlik olarak kabul eden din adamlardan ayetleri nasil yorumlayacaklarini bekliyorsun ki? Ancak escinsel olmayip o ayetleri farkli bakis acidan bakan cok nadir hocalar var, onlarin yorumlarina bak istersen, bide avrupada acik gay imamlar var onlarin bu konudaki goruslerini oku cunku kendileri son derece dini hizmetler yapiyorlar.

      Sil
  75. Sea hocam bi sorum olcak hocam benm kardeşim gay biz bunu sonradan fark ettik hocam üzerine gitmedk sadece yapma dedk namaz kıl kuran oku dedm dowmedm bagrmadm kizmadm sırf kendine bişey yapmasın die oda tam dedi hocam aradan bi beş ay geçti ve ewden kaçtı mesaj attı bize mesajda şöyle dedi ben yapamıyorum k.b deyip kaçıp gitti izini bulamyoz bu durumda ne yapmamız gerekir

    YanıtlaSil
  76. Ben de dinime ve islama bağlı olan biriyim ama benim durumum biraz farklı. Ben biseksüel dedikleri kişilerden biriyim. Ben 12 yaşımda ilk okuldayken erkek hocamla ilgili hayaller kurardım bunun sebebini bu yaşlarımda hep düşündüm ama bir türlü bulamadım. Hiç kız arkadaşım olmadı belki ondandır dedim ama daha 12 yaşındayken bu tarz kız arkadaş düşüncelerim yoktu. Yaşım oldu 18 hala bir savaş içersindeyim. Eskiden Eşcinsel erkeklerin yer aldığı bir takım şeyler izliyordum kendime hakim olmak için bıraktım. Benim de sorum hep şu oldu. Konumuz ahiret hayatı olduğu için öyle bir konumdayız ki yapıcağımız hareketler ilerde bize nasıl geri dönücek hiçbir bilgimiz yok bu yüzden de yaşamın kendisi bir sınav. Eğer eşçinselliğim doğuştan geldiyse buna ben eyvallah derim ve belki de "Bunu bana Allah verdiyse bu yine benden Allah alır." diyebilirim ama aklıma hep şöyle bir ihtimal de geliyor. Ya bu biseksüel olayını kendi kendime yaptığım bir şeyse ve bu doğuştan ben de yoktuysa? O zaman ilerde ölünce ben nasıl bunun sualini verebileceğim? Bu konu hakkında araştırma yapsam boşunaymış gibi geliyor. Ancak tek isteiğim Rabbin bana bir şekilde yol göstermesi belki rüya görürüm ve sorularımın cevabını orada bulurum. Belki bu işi çok iyi bilen birine denk gelirim o bana yardımcı olur. Bu konular malesef böyle arkadaşlar ben de çoğunuz gibi dinimi ve Allah'ı seviyorum. Rabbimin bana verdiğini nimetlere şükür ediyorum. Ama bu duygu içimde yani oradan ayrılmıyor. Belki kişisel gelişimimde bir sıkıntı yaşadım belki bunu bir şey tetikledi onu da bilmiyorum. Ben sadece bekliyorum. Bir ışık görene kadar beklemeye devam edeceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Zor bir durum Allah beterlerinden saklasın. İnşallah hepimiz doğru yolu bulabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Tüm yorum yapanlar gibi yorumun kıymetli. Çünkü bir ses olabilmek çok kıymetli.

      Bu blog dini kimliğine ve cinsel kimliğine tam karar vermiş ama uyumlu yaşamak için gayret ve teselli arayanlar içindir.

      Tavsiyem islam algınızı ve cinsel kimlik bilginizi derinleştirmeniz. Hayat pratiği başka bir adım.

      Hayat sınavı standart sorular gibi gelebilir ama cevaplar kişisel ve detaylıdır. Başkasının cevabından ziyade kendi cevabımızda emin adımlarla yürümek risk gibi görünse de samimiyet ve salabet, o ışığa götürür. Malum rahat zahmettedir.

      Güzel duanıza amin diyor, diğer makaleleri de okumaya davet ediyorum....

      Sil