29 Nisan 2009 Çarşamba

Aşk Mevsimi

Baharın en güzel esintileri kuşların cıvıldaşmalarına karışıyor. yeni bir neşe bizleri ağır kıştan uyandırıyor. herşey güzel ve pırıl pırıl görünüyor. tüm bahar en güzel hali ile gözümüzün önünde uzanıyor. bu neşe ve sevginin inkar edilemez güzel manzarası insan kalbine de yeni duyguları taşıyor. aslında hep varolan fakat mevsiminde parlayan bu duygular tüm insanları içine alıyor. evet aşk, mevsiminde bizleri de sarıyor.

muhabbet bu kainatın en güçlü duygusu olarak herşeyi kuşatmış. türkçeye çevrince sevgi desek de aslında pek çok katmandan oluşuyor. meyl yani bir şeye meyletmek, dönmek ve ona olan çekimi hissetmek bir iştah olarak ilk adım... çokca meyletmek sevgiyi, çokca sevmek ise aşkı tarif ediyor. aşkda sevgi karşılıklıdır ve aşk karşılık bekler. muhabbet ise burada durmayıp devam ediyor. çokca sevgi ise şefkattir. artık taraflar birbirlerini kıyas etmeden tüm muhabbetlerini verirler. tıpkı anne şefkatinde olduğu gibi, yeri geldiğinde hayatını uğrunda harcamaktan çekinmez. meyl, sevgi, aşk ve şefkatin tüm dereceleri az yada çok, hepsi değerlidir. bu değerinden ötürü, sentetik olanı hemen ayrılır ve kalp soğuk görür, uzaklaşır...

Eşcinsellikle beraber düşünüldüğünde, neredeyse üyeleri kadar anlayış farkları bulunan bir grup olarak, aşkın uygulamaları da çok çeşitlidir.

platonik aşk tabir edilen, çeşitli zamanlarda insanların birbirlerine aniden ve sebebsiz meyil duymalarıdır. kendimizi iyi analiz edip meylin sebebini bulmalı ve bizi çeken vasfı ifadelendirebilmeliyiz. meylin sevgiye ulaşmaması durumu ise kişide psikolojik rahatsızlıklara yada saplantılara sebep olacağından dikkatli olmak gerekir. zihni toplamak ve düşüncelerimizi boş bırakmamak bu açıdan önemli görülmüş. akla bakmayan ve bizi sürükleyen duygularımız da bizim için bu konuda tehlike oluşturabilir. yeri geldiğinde tüm alemi evirip çeviren hislerimiz bazen olur bir noktada, bir bakışta batabilir. bu tehlikeye karşı, fikir ve duygularımızı toparlayan bir arkadaş çevresi gerekir.

şıpsevdi bir sevgiler yumağına dolaşmak da istenilmez. meyilleri analiz edip bunun sevgi olduğuna inandıktan sonra devam edip aşka taşımak da önemlidir. meyil, ifade edilip dilden döküldüğünde sevgi adını alır. burada muhatap önemlidir. size aynı sevgi ile karşılık verebilecek, ortak paydada hayatı paylaşabileceğiniz birisi olması önemlidir. ne kadar titizlikle bu işaretleri okur değerlendirirseniz, aşka attığınız adımlar o kadar sağlam olur. bunun için de birbirine vakit ayırmak gerekir. böylece bundan sonraki konuşmalarınızın kalbe doğru yazılmasını sağlayacak harfleri belirlemiş olursunuz. burada önemli olan hoşlanıp hoşlanmadıklarınızın listesinden çok hayatı nasıl algıladığınızdır. ortak algı birliği kalbinize çok iyi gelecektir.

gelecek korkusu, eşcinsellik için tam bir ömür törpüsüdür. tüm özelliklerimiz ve kalbimiz aşk diye bağırırken, "başarmış olan mı var?" "hem zaten nereye kadar?" yada "bakalım buna ne zaman bitti diyeceğim" gibi yıpratıcı düşünceler yada konuşmalar tüm hevesimizi kırar. Muhabbet sonsuzluğu size verebilecek yegane duygudur. Meylettiğiniz meyveler "elhamdülillah" ile cennet meyvesi haline gelirken, Sevdiğiniz kişiler "kişi sevdiği ile beraber cennettedir" müjdesine kavuşurken, aşk elbette mahzun kalmaz. Aşk da aşıklarını sonsuzluğa taşıyabilir. ama bunun için hedefin sonsuz olması ve ona göre davranılmış olması gerekir. yani taraflar birbirlerini sonsuzluğu kazanmaya teşvik etmiş ve desteklemiş olmalıdırlar. eğer bu arkadaşlık Allahı kendinden razı ederse ebede layık olur. bunun için en önemli kriter zamana karşı aşkı devam ettirme gayreti ve aşkı şefkate taşıma isteğidir. böylece beklentisiz saf bir muhabbet paylaşılmış olur.

durdurak bilmeden, meyillerinden şefkate, uzun yolu ömrü boyunca kateden insanın kendinde bulup açacağı pek çok gizli kabiliyetleri ve hisleri olduğu muhakkaktır. zaten Rabbi onu böyle yaratmıştır. Rab, terbiye eden yani yüksek bir maksada sevkeden demektir. bu herbirimiz için bir maksad ve hedefin kastedilmiş olduğunu ve yılmadan o noktaya ulaşmamızın tayin edildiğini anlatır. kimi bilinçle görür o yokuşu koşarak tırmanır. kimi sağa sola yönsüz yürür ve bir ömrü harcar.

çevresel baskılar ve homofobik tepkileri aşıp, eşcinsellerin aşk mevsiminde kalp dolusu aşkları bulması dileği ile...

7 yorum:

  1. Eflatun, çok güzel yazmışsın.
    Sanırım bir eşcinselin en büyük aşkı, bir heteroseksüele hissettiği meyl ile ortaya çıkar. Çünkü "Kavuşamazsın, aşk olur" demiş Veysel.

    Allah gönlüne göre versindir duam. Ve seni de --diğer iyi insanlar gibi, günahlardan ve kötülüklerden korusun inşallah.

    (Günah kavramı zihnimde hala bulanık ama mücadele ediyorum yazdıklarını okuyarak)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. güzel cevabın için teşekkür ederim... evet haklısın o büyük aşk tamamen karşılıksız kalmaya, kullanılmaya müsait olup üzüntüden başka getirisi de olmayacağı için bunu yazmak istedim. yalnız bilirim ki, baharın kalp rüzgarları aklı dinlemez.

    dualarımız tüm sevgiyi bilen kalpleri içine alıyor. o kalpler için kendilerine denk ömürlük sevgiler diliyor...

    günah kavramı için fazlaca kendini zorlamana gerek yok. nasıl kabul edersen et, her halükarda mizanda sağ tarafın ağır geleceği rıza-yı ilahiden makbul bir amel elde etmek lazım. o da elbette iman ve ibadet gibi büyük ağırlıklarla kazanılır. tüm derdimiz de zaten o tarafa yükümüzü verebilmek. tüm kimliklerinin popüler beklentilerine rağmen elden geldiğince bu dünyada bunu başarmaya hem bireysel hem de arkadaşlarla birlikte gayret etmek gerekiyor. hele bir de ümidini yitirmişlere ümit, yolsuzlara rehber, arayanlara paylaşıp yetiştiren olduysanız bunun verdiği itminan ve kalp doygunluğu dünya kadar lezzetlidir.

    hürmetler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Eflatoon, önyargılardan uzak olmak vs.den bahseden bir insana; kendi görüşlerini çürüten veya hatta sadece bir miktar küçük itirazlarda bulunan, o görüşlerin bir nebze değişik bakış açısıyla düşünülerek biraz farklı şekilde de düşünülebileceğini belirten hiçbir yoruma geçit vermiyor olmasını yakıştıramıyorum. Daha evvel bu tarz bir yorumum oldu, büyük oranda sizi destekleyen fakat farklı bir bakış açısı sunan...
    Önyargılardan biz de uzak olalım ama inşallah Allah kalbine merhamet verir ve katılıktan kurtarır da farklı bakış açılarına da saygı gösterirsin.
    "Eşcinsellik köküne kadar caizdir, çünkü bizi Allah böyle yarattı" bakış açısından başka bakış açılarına da açılabilirsin. Çünkü bu bakış açısıyla herkes öyle yapabilir (teşbihte hata aranmaz) "Allah beni hırsızlığa eğilimli yaratmış", "Allah beni sinirli yaratmış, kızdım mı cinayet işliyorum", "Allah beni şehvetli bir heteroseksüel yaratmış, sık tecavüz vakalarım oluyor" gibi...
    Halbuki herkeste heteroseksüel cinsel eğilimler, homoseksüel cinsel eğilimler, saldırganlık eğilimleri mevcut. Mesele bunları kontrol altına almakta... İmtihan dünyası burada açıklık kazanıyor. Hemcinsine aşık olma diyemeyiz, iyi niyet besle, cinsellik düşünme diyebiliriz. Niyetlerini düzeltenin Allah elbet eğilimlerini de frenler ve normale döndürür.
    At gözlüğüyle böyle zengin bir blog oluşturmuş olmanı da hayret ve takdirle karşılıyorum. Allah selamet versin.

    YanıtlaSil
  4. aşk kavramı ve aşık olma konusunda aynı fikirde olduğumuzu anlıyorum. yalnızca uygulanışında göreceli olarak siz kendinizce daha takva yada daha topluma uygun yada daha kolay ve pratik gördüğünüz bir usulü öneriyorsunuz. elbette olabilir... ben blogda hiç bir pratiği daha önermedim. çünkü davranışın ortaya çıkması ve ilan edilmesi için muhatap olacak bir kesim gerekir. o ortak paydası eşcinsellik olan ve aynı algı paydasında bulunan bir kesim henüz oluşmamış ki, bir ölçüden bahsedilebilsin...

    şu da varki, eşcinsellik pek çok renkten oluştuğu gibi renklerin farklı tonlarını da barındırır. evet herkes aynıo parlaklıkta olmak durumunda değil. çok daha silik, içsel, göze batmayan, eşcinselliği kabul eden ama hayattaki hiç bir görünürlülüğünü kabul etmeyen özel kabulleri de var oluyor. siz de bunu temsil ediyorsunuz. bence bu problem değil... problem, bu da bir uygulama olarak kabul görmelidir demek.

    biz burada paylaşarak sadece vasıflardan ünvanlardan sıfatlardan bahsediyoruz. kişilerin pratikteki uygulamaları kendilerini ilgilendirir ve kendi özelleridir. fiilleri en mahrem hayatlarının gizleridir. Rabbi onları niyetleri ile beraber bakarak özelinde değerlendirir.

    dualarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. umarım herşey dediğiniz gibi olur ama bana göre hiçte öle değil aşk duygularını hem cinslerimle yaşıyorum kendimi kontrol altına alamıyorum Allaha yalvarıyorum beni kimseye aşık etmesin diye ama değişik aşklar yaşıyorum nedense iç dürtülerim beni başkalarına itiyor beraber olamayınca yani elde edemeyince çılgına dönüyorum yiyemiyorum yatamıyorum kısacası hayatta tat alamaz oluyorum sizlere teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. bende erkegim ve erkek kuzenıme asık oldugumu düsünüyorum. onunla cinsel ilişki düşünemiyorum zaten kendsinin kız arkadası var..
    bu bnı yyıp bıtırıyor. bşey yiyemiyorum içemiyorum... yanlış ama başınıza geldigi zaman anlarsınız yanlış gelmiyo insana :S
    cok zor bişey / kötü birşey değil cunku saf temiz duygularla seviyorum onu çok sevıyorum :S allah kımseyı böyle zorluklarla karsılastırmasın kısacası düsmanımın basına vermesin.

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık. Çok faydalı bir yazı olmuş =)

    _Abdurrahman_

    YanıtlaSil