19 Ağustos 2013 Pazartesi

homofobi ve iman 3



bireyin uzun dünya imtihanı boyunca tek tek atlamadan kalbindeki her istidadının işlemden geçmesi pek önemlidir. o istidatlar ya göze görünen kabiliyetler olurlar yada kaybolup giderler. göze görünen her kabiliyet sorumluluk yükler. doğru kullanımı ile o sorumluluk güzel bir tebrike yanlış kullanımı ile çirkin bir akibete sebep olurlar.

aile başta olmak üzere toplum bireye güzel katkı sağlamak için kabiliyetlerden onun hayatına genel olarak çabuk katkı sağlayacak olanları ve bunların, bulundukları çağdaki doğru algısına göre duruşunu ders verirler. ders verilmeyen yada o asrın doğrusu olanlar bir başka asrın yanlışı yada hayati olmayan bir teferruatı kabul edilebilirler.

tüm bu değer yargıları kişinin kendini tanıdığı ömrü boyunca yavaş yavaş yerine oturur. tüm insanlığın algısına bir örnekleme olacak kadar kamil hale gelir. bu kemalat yolunda bazen en temel duyularını bile ihmal eder. kabuller ve şartlanmalar ile yaşadığı döneme adapte olur. yaşadığı dönemde hayat kalitesi artarken, kendi dönemi dışındakilere yabancılaşır.

din millet ve cinsellik algıları bu geçişlerde hayatının içinde sıraya girerler. bireyin kimlikleri kullanımı ve algısı da adapte olduğu toplumun esas renklerini taklit eder. oysa insanlar bu benzeşmeden ve yığılmadan çok daha eşit dağılımlı olarak her renkten yaratılmışlardır. büyük harpler dönemi ve millet kavramının yükselişi, benzeşmeyi temel almışsa da, içinde bulunduğumuz birey çağı benzeşmeyi zorlama görür ve bireyin has özelliklerine kıymet verir. bu şiddetli geçiş bazılarında fobiler uyandırmış, çevreye karşı aşırı hassas hatta saldırgan etmiştir.

hatta bazı kimlikleri bazı renklerle bağdaştıramama, yan yana görememe gibi algıyı reddetme durumu görülmektedir. bazen de bu düzen fazla karışık görülüp içinden birisi seçilir ve herşey için o kimlik kullanılmaya çalışılır. oysa muhtar ayrı kimlik ister, üniversite ayrı kimlik ister. ortama göre temsil değişir. hem insan sadece kendini değil pek çok grubu ve manayı temsil eder.

eşcinsel olduğu halde eşcinselliği kabul edememe bu durumun sonucudur. kadın olmaktan yerinmek, zenci olduğundan üzülmek gibi abes duygular nasılsa eşcinselliğin onurunu hissedememek de öyledir. madem ki insan olarak birbirinden değerli cihazlarla yaratıldık, her kimliğimizin Allahın razı olduğu bir şekli vardır. bu şeklin bizim amel defterimizde de bulunması için istemek, çok dua etmek ve gayret göstermek hayati bir vazifedir. hayat ucuz değil, kıymetli bir netice vermesi içindir. verilen tüm kimlikler benzer istidatların birbirinden kuvvet alıp, dünya gamı ve yükünü kolay taşımaları içindir. farklı yaratılmak birbirini tanıyıp arkadaş olabilmek içindir. bu dostluk ışığı, fobi ile söner. islamofobi, faşizm ve homofobi gibi küfrün çeşitli perdeleri bu ışığı örter. insanları yalnız yapar. samimi halis dualar ve onurlu şerefli hamdli bir duruş hem bize hem çevremizdeki yaralı bize benzer insanlara çok lazımdır.

şeytanın oyunları pek çoktur. kimini cahilliği ile kimini ilmi ile oyununa maşa eder. ona maşa olmamak grupla hareket ederek sımsıkı kardeşçe yanyana durarak sağlanır. birbirinden çok farklı olduğu halde birbirini sevebilen yanında durabilen, duası ve amelini birbirine bağışlayabilen kardeşler asırların değişim dalgalarını aşıp hem dünya hem ahireti kazanırlar.

3 yorum:

  1. Maşaalah, tam da cinsel kimliğimle dinsel kimliğimi bağdaştırmaya başladığım zamanlarda bu yazı "cuk" oturmuş...

    Ruhuna sağlık abiciğim:)

    Günümüzün modern Oswald Hapishanesi sakinleri olan "Hz. Lut'un (As) kavmi ile özdeşleştirilen eşcinseller olarak bu şahsı maneviye daha da sıkı sarılmamız lazım; hele de homofobi toplumsal, hatta kültürel bir salgın haline gelmişken, eşcinseller dahil insanlarımızın ruhuna sinmişken...

    Sorun eşcinselliğin günümüzdeki görünür olan ve maalesef olumsuz örnekler olan bazı eşcinsellerin cinsel davranışlarıyla özdeşleştirildiği,
    dahası eşcinsellik = rastgele seks

    olarak algınlandığı ve manevi varlığımız ile
    istidatlarımız görmezden gelindiği için,

    Hz. Lut'un (As) kavmi eşcinsel zannediliyor, eşcinseller sadece cinsel kimlikleri yüzünden günahkar adlediliyorlar...

    Eşcinsellik günahtır ya da ahlaksızlıktır ne demek??

    Bir cinsel yönelim, yani Allah'ın sana bahşettiği renklerin, kodların ya da istidatlarından biri günah ya da ahlaksızlık olabilir mi?

    Bir şeyin günah ya da ahlaksızlık olabilmesi için ortada bir eylem olması gerekir..

    Aksi halde herkes içindeki küfür düşünceleri yüzünden kafir olmak lazım gelir ki;
    "Tahayyülü küfür, küfür olmadığı gibi, tahayyülü şetm dahi şetm değildir" önemli bir düsturdur...

    Öyleyse ahlaksızlıkla itham edilen cinsel kimlikler değil olsa olsa aleni, abartılmış, dış dünya ile iletişimde bir numaraya konulmuş, dahası bir maişet ticareti haline getirilmiş cinsel eylemler olabilir!

    Bu açıdan bakıldığında bu ithamda bulunanları anlamak olasıdır lakin fark etmedikleri ya da önemsemedikleri bir durum var ki o da, eş cinsel kimliğe sahip olmak ahlaksız ve günahkar bir yaşamı seçmek olmadığı gibi; tek seçenek de bu değildir, yani:

    Eşcinsellik " = değildir " Rastgele cinsel ilişki ya da ahlaksız bir yaşam...

    Sevgili diyanet ehlimiz ve ehli sünnet hocalarımız bu farkları anladığında ve empati yetenekleri tetiklendiğinde sanırım her şey daha farklı olacaktır... Bize de onlar için dua etmek düşer..

    Eşcinselliği kötülemek için başvurdukları bilim ya da
    eşcinsel kenesi sahtekar terapistlerin gözlerine indirdikleri perdelerden kurtulup, bunun bir hastalık olmadığı, yaradılıştan geldiği gerçeğini kavradıkları gün, kalpleri de yumuşayacaktır temennisindeyim..

    İşte o gün cinsel kimliği ile dinsel kimliğini bağdaştıramadığı için, intihar eden, dışlanan, şiddet ya da korku terapisi gören, en kötüsü de dinden çıkan gençlerimize, çocuklarımıza hatta abi ve ablalarımıza, en azından diyanet kanalıyla gelen saldırılar duracaktır.

    Hamdolsun ki, umutluyum ve onurluyum, hiç olmadığım kadar da mutluyum..

    Yüce Allah (C.C) hepimize iki cihanda yanında gururla duracağımız ve bu dünya kadar ahiretimizi de birlikte kazanacağımız hayırlı eşler nasip eylesin. Amin

    Sevgi dua ve selametle...

    YanıtlaSil
  2. Selamun aleykum kardeşim ben eş cinsel degilim. Ama Kuran'ın herşeye yanıt vereceğinet inanan bi Kuran kursu hoc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam. kayıtlı gmail hesabı üzerinden giriş yapsaydınız ve yorumunuzu tam olarak gönderseydiniz, bir sohbet kapısı açılabilirdi....

      Sil