5 Temmuz 2014 Cumartesi

Kimlik Dramaları


Çağımız oyun ve oyuncaklarla dolu bir kendini meşgul etme çağı... dramalar izliyor, dramalara özeniyor, hayatı drama tadında algılıyoruz. Bulanık ve bulaşık, çoklu dönüşümlerle hayretle akan suya dalıyor ve zamanın nasıl geçtiğine duyarsızlaşıyoruz. Kimlik kavgaları ve çekişmeler sos ve baharat hükmüne geçiyor.

Bu kimlik kavgalarının bitmesi sessizlik demek. Sarhoşluğun sonu demek. Ayılmak demek. Yolun sonunda kendi cenazesini farketmek demek. Kendi ölümüne yürüdüğünü idrak etmek demek.

Bu idrak karşısında insanın iki çözümü var. ya sarhoşluğa geri dönmek. Yada ölümün yüzüne bakıp hayattan ne istediğini sorabilmek....

insanın bu ayılma anını güzel değerlendirmesi gerek. Buna yetenekli ve bu olaya hassas insanlar bu hayatı verenle temasa geçmeliler, Ona dua ile sohbet ile irtibat kurmalılar. Şahsına has o özel çözümü Ondan dilemeliler. İstemeseydi dilemek vermezdi. Madem ki vermiş dinliyor, muhakkak ki verecektir. Öyleyse yakışanı ve en lazım olanı öne almalı. Hatta daha zekice davranıp önümüzden perdenin kaldırılıp hakkın hak, batılın batıl görünmesini dilemeli. Allah bizden nasıl razı olacaksa o şekilde bizi bilgilendirmesini, hayat yolunda yürütmesini, emanette emin kılmasını dilemeli.

3 yorum:

  1. Maşallah, kalemine sağlık. Bu yazı vesilesiyle bloga can gelir yeniden inşaallah. Kanada'dan selam ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  2. aleyküm selam... ümitli duanıza amin diyor, desteğiniz için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yakın bir zamandaki halimi anımsattı.Rabbbimin verdiği çok değerli bir dost sayesinde kurtuldum.Huzur doluyum =) Diğer kardeşleriminde kurtulması dileğiyle...

    -Abdurrahman-

    YanıtlaSil