17 Ocak 2008 Perşembe

Başlarken

zor bir başlık. ondan daha zor hayatlar, kararlar ve olaylar...

bu blog, zoru daha zor haline getirmek için değil, zaten varolanı yaşanılır hale getirmek ve paylaşmak için görüşünüze açılmıştır.









Eflatoon niki ise bize has o güzelim leylak rengine ithaf edilmiştir.

9 yorum:

  1. Eflatoon, size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum sizin bana ulaşmanız mümkün mü? Sizinle iletişimde olmak çok önemli, paylaşmamız gereken çok şey var.

    YanıtlaSil
  2. gizlitakipçin27 Eylül 2009 01:30

    yazılara baktım ama hala cevap bulamadım. ben gay ilişkiler yaşadım, ara sıra da yaşıyorum. yaşım19-- içimde hep bir vicdan azabı var, öbür tarafta-yani ölünce- ailem bu gerçeği öğrendiğinde ne söyleyeceğimi bile şimdiden planladım. yanlış mı yapıyorum? günahkar mıyım? böyle mi yaratıldım yoksa psikilojik bir sorun mu bu? kendimi günahkar görüyorum. allah inancım var ama çoğu zaman "beni niye böyleyim" diyorum.-----bu yazıma cevabınızı gene yorum olarak bu yazının altına bekliyorum çok kötüyüm bana moral verin-------

    YanıtlaSil
  3. @gizlitakipçin,
    yaşınız bu denli genç olmasına rağmen bir eşcinsel olarak o ikilemleri yaşamış ve manevi sıkıntıları tatmışsınız.

    ben sorularınıza evet yada hayırlar ile cevap vermeden şunu öneriyorum, durumunuzu şuanki gibi ve olduğu gibi kabul etsek, eldeki ile ahiretten nasıl ümitli olabiliriz? Allahın rızasını nasıl kazanabiliriz? sevdiklerimizle ebedi nasıl mutlu olabiliriz? işte bu blog bu soruların cevaplarına bakıyor ve değerlendirmeleri bir araya getiriyor.

    okudukça sanırım taşların yavaş yavaş oturduğunu hissedeceksiniz. sabredin ve dua ile yardım dileyin.

    YanıtlaSil
  4. merhaba,

    tesadüfen karşılaştım sizlerle, isterseniz hayat hikayemi paylaşabilirim sizlerle. zira o kadar basit olmadığını bilmenizi isterim. lakin önce küçük bir kaç soru herkese :

    sayın heteroseksüel erkek arkadaşım, neden bir kızdan/kadından hoşlanıyorsun ?

    sayın heteroseksüel erkek arkadaşım, neden ben bir erkekten hoşlanıyorum ?

    neden ?

    37 yaşındayım. ve derdim seks ile değil. hislerim, yaşamı algılayış biçimim, bilmem anlatabiliyor muyum.

    diğer insanların gayler için düşünüp öneriklerini, ben kendim için uyguladım. daha dindar biryaşama talip oldum, yıllarca fiziki ve psikiyatrik tedaviler denedim. kadınları "sevebilmeyi" (tekrar ifade edyim bu seks değil) öğrenirim, alışırım zamanla sandım.

    fakat artık bir kaç ay önce kabul ettim ki, bir şey değişmeyecek. çünkü ben eşcinsel olarak doğdum, hep böyleydim, ve ne yaparsam yapayım değişmeyecek. bu durum fıtri.

    sevgili kardeşim, sen öyle yaratıldın, ben de böyle. sen yeşil gözlü ya da kahve rengi gözlü olmayı seçebilen birini tanıyor musun ? şimdi sana bir soru daha,

    böylesine sıkıntılı, sorunlu bir hayatı ben neden seçeyim ? tedaviler, masraflar, karmaşık duygular, dini bütünsüzlük hissi, ikilemler, vs vs...

    bir gün kabul ettiğim neydi aslında biliyor musun, talebe denize dalmış 3 defa gelip sormuş "hocam abdesim oldu mu?" diye ve kendisi "artık oldu hocam" diyene kadar tekrarlatmış hocası abdesti; o gün dedim ki kendime, içimdeki duygular hariç herşey, tüm yaşamım ayete, hadise, vs. kurallara uygunken ve ben kendim bu durumumu seçmemişken neden Allah (cc) beni reddetsin ki?

    zor be arkadaşım, benim gibi olmak senin için nasıl imkansız ise; benim için de senin gibi olmak zor.

    bu bir zencinin beyazlaması gibi birşey.

    bilmem sizlere bir fikir verebildim mi?

    sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştaki bu güzel yazı ve yorumları henüz okudum ve gördüm ki: Adsız kardeşimiz durumu o kadar güzel ve net ifade etmiş ki, üstüne ne söylenir bilemiyorum:)

      Maşaalah...

      Sil
    2. harika özetlemişsiniz, hala "tercih" "seçim" vb. şeyler söylüyorlar ya bu durum bu kadar cahillik olmaz olsun...Eşcinsellik fıtridir ve değiştirelemez, hetero bir adama erkekle birlikte ol, evlen demek gibi bir şey,neymiş evlen geçermiş...OOFF ÇOK AĞIR BİR YÜK BU, Allah homofobikleri de bir şekilde bununla imtihan etsin de anlasınlar akı karayı, seçimi tercihi...Yeter ya

      Sil