10 Temmuz 2010 Cumartesi

Eşcinsellik ve Ahlaki Değerler

eşcinseller haksızlığa uğramaktadırlar. ellerine haklarını alamıyorlar. tanınmıyorlar. tanınmak ve varlıklarını ortaya koymak için bir araya gelirler. tüm dünyada yürüyüşler yaparlar.

bizim ülkemizde de yürüyüş yapıyorlar. fakat eşcinsel hakları ile toplumun değer yargıları arasındaki ince çizgiyi, bu ülkedeki çoğu eşcinsel hakları savunucusu ayıredebilmiş değil. eşcinsel olmak, bir üst kimlik değildir. eşcinsellikten önce, bizi biz yapan değerler vardır. maalesef çoğumuz bu değerlerin farkında değiliz. eşcinsel haklarını savunurken, inandığımız ve bizi ayakta tutan tüm manevi değerleri yok sayarak, eşcinsel haklarında da hiç bir ilerleme kaydedemiyeceğimizi ne zaman anlayacağız?

savunduğumuz eşcinsel hakları içersinde ahlaki değerler var mıdır? varsa bunun ölçüsü ve kriterleri nedir? bunu ne zaman tartışacağız? esasında toplumun genelinde eşcinselliğe karşı olan tüm negatif duyguların temelinde bu husus yatmaktadır. yani toplum, gerçekte eşcinsel insana mı, yoksa onun topluma malolan dışa yansımış olumsuz eylem ve fiillerine mi karşı bir duruş sergilemektedir?

ne zaman eşcinsel haklarından bahsedilse maalesef bizim toplumumuzda varolan ve çözümü de yakın zamanda mümkün görünmeyen, fuhuş meselesi önümüze getirilmektedir. zira, hala tam olarak heteroseksüel topluma eşcinselliğin ne olduğunu anlatabilmiş değiliz. bu konuda özeleştiri yaparak kendimizi sorgulamamız ve yıllardır mücadelesini verdiğimiz eşcinsel haklarının ana kriterlerini tam olarak ortaya koyabilmemiz gerekmektedir.

ne zaman eşcinsellik adına açıklama yapılacak olsa, konu bir şekilde gerek hetero gerekse eşcinsel kesimin ortak sorunu olan fuhuş meselesine indirgenmektedir. bizce bu konunun sadece eşcinselleri değil, tüm toplumu ilgilendiren sosyal, ekonomik ve psikolojik boyutları bulunmaktadır. bu konu, toplumun geneli tarafından değerlendirilip, çözüm yolları hepbirlikte aranmalıdır. artık fuhuş meselesini bir tarafa bırakarak, sadece ve sadece, eşcinsel haklarından bahsetmenin zamanı gelmiştir. fuhuşla ilgili konulara sürüklenmeyip, homofobik düşünceleri haklı çıkartacak, tüm polemiklerden ve tartışmalardan uzak duracağız. biz eşcinseliz, biz müslümanız, biz bu ülkenin vergi ödeyen askere giden ve derdini çeken vatandaşıyız. biz onların kardeşleri evlatları yani kısaca bu toprakların çocuklarıyız. onlar ne derse desin, kendimizi asla bu ülkeyi ayakta tutan değer yargılarından soyutlamayacağız, onları yani eşcinselliğe karşı olan insanları haklı çıkartmayacağız.

4 yorum:

  1. ''Cesuryürek'' yapmış olduğun katkıdan dolayı teşekkür ediyor, bu güzel yazı gibi devam niteliğinde paylaşımlarını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. harika tesbitler...bu arada eşcinselleri fuhuşa ve diğer yanlışlara da iten heterolardır.onları cinsel metaı olarak gören de onlardır.eşcinsellerin kendilerine uygun kişiyi bulamadıkları için sürekli arayışla geçen süreçte eşcinselliğin cinsellikten ibaret olgusu da şekillenmektedir maalesef...kur'andaki şu ibare çok manidar düşündüğümüzde ;şüphesiz ki biz herşeyi çift yarattık..!herşeyin bir yansıması ve karşılığı vardır kesinlikle.Allah hiçbir şeyi bir başına,yapayalnız yaratmaz.tek ve yalnız olan sadece Allahtır,bir O'nun eşi yoktur..vesselam...

    YanıtlaSil
  3. "ne zaman eşcinsel haklarından bahsedilse maalesef bizim toplumumuzda varolan ve çözümü de yakın zamanda mümkün görünmeyen, fuhuş meselesi önümüze getirilmektedir." katılıyorum fakat başka bir sonuç da göremiyrum ben zira gay kimliğiyle çıkıp bir profösör açıklama yapamaz, ya da bir hoca efendi gay kimliğiyle soruları cevaplandırıp namaz kıldıramaz..bir öğretmen gay kimliğiyle öğrencilerine örnek gösterilmez, kendini açıklayamaz... yapamazdan ziyade yapmaz.. hal böyleyken merterde köprü altı otostopçu travestiler, dizilerde gülmece unsuru olarak kullanılan feminen gayler , anadolunun bir yerinde fantazi gerçekleştirdikten sonra öldürülen gayler... haberler bunlarla dolu... bahsettiğiniz ahlaki kriterleri insanlar özelinde yaşıyorlar, yaşamak zorundalar... malesef başka türlüsü çok zor görünüyor.. ne mutlu özelinde ahlaki kriter oluşturmuş gay arkadaşlara...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir haykırış olmuş yazınız kanımca @cesuryürek kardeşim. Eşcinseller maalesef ülkemiz gündeminde sadece kelimenin çağrışımı olan cinsellikleriyle bahis konusu ediliyor. Sizin heteroseksüellere ortak noktalarımıza vurgu yapmanız çok anlamlı benim için.
    Temelde bizler de insanız ve insani olan haklarımızın iadesi anlamında olmalı çabamız. Çünkü bizler toplumun vermiş olduğu ödevleri, herkes gibi belki de daha fazla bir çaba harcayarak (çünkü bizlerin toplumsal kabul görme ihtiyacımız-eşcinselliğimiz itibariyle- diğer bireylere göre daha fazla) ifa etme gayretindeyiz. Fakat insani haklarımızın tanınmaması bizde diğerlerine ve hayata karşı küskünlük oluşturabiliyor. Tüm bunları kendimizi ne olduğumuzu, ortak noktalarımızı ve farklılıklarımızı yapıcı bir üslupla ve hakikate sadık kalarak, kavl-i leyyinle ve sabırla anlatarak inşallah sorunları aşabileceğimiz ümidini taşıyorum.
    Saygılarımla... hakkiarar@yahoo.com

    YanıtlaSil