11 Haziran 2009 Perşembe

Lanetli Değilsin!

GAYDERVİŞ güzel yazısını bizimle paylaşıyor:

“O sınırsız rahmet sahibiyle bir bağ, bir bağlantı içine girmiş olmadıkça kimse şefaatten pay alamayacaktır” Meryem Suresi 87. Ayet

Biliyorum, sen bir Müslümansın. Biliyorum Allah’ı ve Peygamberini seviyorsun.
Kendinden utandığın günlerin gecelerin oldu. Bedeninin ve hislerinin kıpırdanışları seni yedi bitirdi…
Belki o sevgi bağını koparmaya da çalıştın. Karşılıksız bir aşk hikayesindeki öfke nöbeti gibi Allah ve Resulüne sırtını dönmek istedin. Fakat ne yana dönersen dön yine de kalbinde Allah ve Resulüne içten içe bir sevgi bağı ile hep bağlıydın.
Biliyorum sen bir eşcinselsin.
Bir Müslümansın.

“Din gününün sahibi O’dur”

Ve senin hakkında O karar verecek.
Bak şundan da eminim;
Sağındaki ve solundaki Yazıcı Meleklerin tüm kayıtlarındaki toplamda günahların daha ağır basacak.
Ama sakın, sakın ha “ben eşcinsel olduğum için böyle” diye düşünmeyesin.
Sadecik “insan” olduğun için…
Ama sakın, sakın ha ümitsizliği de kapılma!
Çünkü tüm ağırlıkların en ağırı yine de senin kalbinde,
Biliyorum.
Allah ve Resulünü seven her kalp müjdelendi.
O ağırlıkların en ağırı ve o müjdenin adıdır şefaat…
Sana lanetli olduğuna ilişkin O Rahmetin Peygamberinden sözler naklediyorlar.
Onlara Rahmetin Peygamberinden deki;
“mümin ayıplamaz, LANET ETMEZ, fahiş söz söylemez” (Tirmizi)

Hayır lanetli değilsin. Kalbinde Allah ve Resulüne sevgisi olanlar lanetli değildir.

****************************************************************

Meryem suresinden alıntıladığımız ayetteki “bağ” bir çok tefsirde “iman” olarak değerlendirilir. “iman” sahibi olan kişilerin hangi günahı işlerse işlesin, sonunda cennete gireceği Sünni inancında yerleşmiş bir anlayıştır.

Şefaat kelime olarak birinden başkası adına bir ricada bulunma, kusurlarının bağışlanmasını dileme, bir suçlu veya ihtiyaç sahibinin af ve iyiliğe kavuşması için diğeri tarafından vasıtalık etme, kayırma, iltimas, yardım etme anlamlarına gelir.


Burada kullanıldığı şekli ise hesapların görüldüğü günde “(Ey Muhammed) Hem kendinin hem de mümin erkeklerin ve mümin kadınların günahının bağışlanmasını dile” (Muhammed Suresi 47. Ayet)i gereğince Hz. Muhammed’in (a.s) tüm müminlerin günahları için yapacağı af dilemesine işaret eder. Meryem suresi 87. Ayet bu af dilemenin hangi günahı işlerse işlesin imanlı tüm insanlara olacağını belirtir.


Ayrıca, dervişler genel olarak, kişi hiç günah işlemese ve günah işlemediği için kendine güvenerek cenneti kendinde bir hak gibi algılasa o kişinin hakkıyla bir kul olamayacağını ve Allah’ın rızasını kazanamayacağını dolayısıyla cehenneme gireceğini düşündükleri gibi; kişinin hangi günahı işlerse işlesin Allah’ı rahmet sahibi bilip kendisini rahmetiyle yargılamasını ve Allah’ın karşısında hangi günahı işlerse işlesin kusurlu bir kul olduğunun bilincinde olursa Allah’ın rızasını kazanabileceğini ve böylelikle cennete girebileceğini söylerler.


Müslüman eşcinseller için en büyük tehlike, Allah’ın kendilerini işlemiş oldukları hangi günah olursa olsun (alkol kullanma, cinayet işleme ve aklınıza gelebilecek her türlü günah) asla affetmeyeceğini düşünmeleridir. Bu tarz bir düşünce Allah’ın Rahman, Rahim, Tevvap, Afüv gibi isimlerinin inkarı gibi olur ki bu durum İslam’da Allah’ı inkar etmek olarak algılanır. Çünkü Allah’ın isimlerini inkar anlamına gelir.


Müslüman eşcinseller bir çok kez kendi cinslerden bir kişiye ilgi duymalarını ve yakınlaşmalarını asla affedilmez bir günah olarak algılamaktadır. Halbuki bu algı Allah korusun kişiyi dinden çıkartabilmektedir ve maalesef Müslüman eşcinseller bu durumun farkında değiller.


Oysaki sünni mezheplerden en yaygın ikincisinin isim sahibi İmam Şafii, bir kişinin zina sonucu doğan öz kızıyla nikah kıyabileceğine ilişkin bir fetva üzerinde dahi çalışmıştır. Fıkhın o dönemki geniş özgürlüğü yerini bugün tartışamayan bir ortama bırakmıştır.


Arkadan, anal yoldan cinsel ilişki üzerine birkaç “lanet” içeren hadis rivayet ederler. Yalnız bu hadisler her nedense tam da mezhep çatışmalarının olduğu dönemlerde şöhret bulmuştur. Çünkü Şiiler evli kadın-erkek arasında anal ilişkinin caiz olduğunu belirtmişlerdir. Bir nevi Sünnilerle Şiiler arasında propaganda konusu bir tartışma, günümüzde bağlamından kopup eşcinsellere karşı yöneltilmeye çalışılmaktadır ki bu durumda anal ilişkiye girmeyen Lezbiyenler açısından “lanetlemenin” yapılamayacağı, sadece erkek eşcinsellerin lanetlendiği gibi tuhaf bir durum ortaya çıkar!


Sonuç olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Bir Müslüman eşcinsel kendi cinsine olan yakınlaşmasını asla affedilmez bir günah olarak telakki ederse Allah’ın Rahman, Rahim, Tevvap, Afüv gibi nice isimlerini inkar etmesi nedeniyle dinden çıkabilir ve bir Müslüman eşcinsel hangi günahı işlerse işlesin Allah ve Resulünü seviyorsa Hz. Muhammed’in (a.s) şefaatine nail olup Allah’ın rahmetini kazanabilir.

30 yorum:

  1. Heteroseksüllerin ilişkilerine meşruiyet kazandıran nikah, uygulamada eşcinseller için de yer bulmuş olsaydı, biz de yaradılışımıza uygun olarak, iman çerçevesinde bu sorumluluk ve meşruiyetle yaşardık elbette. Eğer bu günah ise ve kulun hiç günah işlemeyeceği gibi bir durumun vuku bulmayacağı da kesin bir ifade ise, ben bu günahı (!) işlemeyi tercih ederim. Hırsızlık, bozgunculuk, nifak, yetim malı yemek, cinayet işlemek yerine. Zira günahım (!) kimseye zarar vermemekte, sadece Allah'ın bahşettiği kalple, müdahil olduğu çizgi çerçevesinde sevmekle önce kendine ve eşine, dolayısıyla eksik parçasını tamamlayan bir insanın aldığı güçle hayata tebessüm etmesine ve müspet işler yapacak gücü kendinde bulmasına yol açmaktadır.
    Böyle bir günah (!) işlemeyi tercih ederim ve Allah'a sığınırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamakıllı cümleler. Madem öyle işte böyleye giden yol da O'nadır umarım. Değilse de yapacak bir şey yok. Nasılsa cehennemi biz bu dünyada yaşadık, yaşıyoruz.

      Sil
  2. yazınızı okurken baştan sonra beynimde çınlayıp duran soru şuyu.Peki ya livata diye tanımlanan 7 günahtan biri (diye bildiğim günah)? Bu ilişkiler livata değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Cennet İhtimali başlıklı yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

    gördüğünüz gibi 7 günah içinde livata yok!

    YanıtlaSil
  4. tamam ama islamda eşcinsel evlilik söz konusu mu? eğer değilse bu kez zina olmuyor mu?

    YanıtlaSil
  5. Uygulamada bildiğimiz kadarıyla, evlilik yok. Uygulamada olmaması, olmaması gerektiği anlamına gelmez. Bazı ayetlerin, peygamberimize (S) yöneltilen bir soru veya bir durum üzerine geldiğini biliyoruz. O dönemde böyle bir durumun veya sorunun vuku bulmamış olması da özel bir ayeti gündeme getirmemiş olabilir. Her özel durum için ayet inmemiştir. Bu nedenle içtihad, fıkıh gibi bilimler doğmuştur. Yine Kur'an'da biz insanı bir erkek, bir dişi olarak yarattık denir fakat çiftcinsiyetli insanlardan bahsetmez, çünkü bu özel bir durumdur.
    Bana göre İslam, toplumun geneline yönelik düzenlemeler getirmiştir. Toplumun geneli de heteroseksüeldir.
    Eşcinselliğin anlaşılamaması ve homofobi, heteroseksist bir söylemi baskın kılmıştır. Ama ayetleri kelime kelime okursanız, bir eşcinsel olarak okursanız, gördüğünüz farklı bir şeydir. Bu da Kur'an'ın mucizelerinden biridir bence...
    Açık bir hükümle her şart ve her fert için bir yasak getirilmek istenseydi, -bu O'nun kudreti ve bilgisi harici bir durum değil- yapılabilirdi.
    Bazı ayetlerde hedef kitleyi belirler Allah (c.c.) "ey iman edenler, ey müminler, İnanan kadınlara söyle, inanan erkeklere söyle" nidasıyla başlar, "şu konuda böyle hareket edin, bu konuda böyle hareket edin" şeklinde kitleye özel mesajını verir.
    Dileseydi, bu durumu öznelliğinden soyutlayarak, açık bir şekilde yasaklardı.

    YanıtlaSil
  6. herkese merhaba bende eşcinselim.hücre yukarıda benim günahım kimseye zarar vermiyor o yüzden bunun gerçekte günah olmadığını ima etmiş.eğer bahsettiği eşcinsel eylemlerse buna karşı çıkmak istiyorum.bildiğim kadarıyla bir şeyin günah olması için mutlaka başkalarına zarar vermesi gerekmiyor.mesela bizim Allah(cc)'a inanmamamız kimseye zarar vermez.(benim ateist arkadaşlarım var ve kimseye zarar vermiyorlar.)ama İslam'a göre Allah(cc)'a inanmamak sonsuza kadar cehennemde olmaya sebep oluyor.bu durumda da hücre kardeşim çelişmiş oluyor çünkü onun düşüncesine göre Allah(cc)'a inanmamak da günah değil.

    Allah(cc) hepimize sabır versin. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Eflatun,
    Hayrettin Karaman bey'le direkt email irtibatı kurmanız mümkün olamaz mı?

    Bence o bulunduğu steril ortam gereği dünyaya başka bir pencereden bakmakta ve sizlerden bihaber/dir.

    Bir şekilde dindar eşcinseller olarak, ya dernekleşmeli, ya cemaatleşmelisiniz!

    selamlar.

    YanıtlaSil
  8. ek:
    Yanlış anlaşılma olmasın lütfen, dindar eşcinseller için bir ayrımcılık düşünerek bu cümleyi kurmuş değilim.
    İslami fetvaları muhatap alacak tüm müslüman eşcinseller demeliydim.

    YanıtlaSil
  9. @Uçandepik,
    bu konuda fikrimi şurada yazdım.

    @Adsız,
    hoşgeldin. bazı eşcinsel arkadaşlar mahrem hayatın bizler için var olmaması gerektiğini, bazıları olabildiğince bastırılması gerektiğini, bazıları madem potansiyel var, yaşanması gerektiğini, bazıları madem net hükmü yok, dibine kadar gidilmesini savunuyor. ben diyorum ki, yorumumuz ne olursa olsun bizim düşünmemiz gereken Allahın huzuruna çıkacağımız güne dek, hasenatımızı artırıp, sağ kefemizi nasıl ağırlaştıracağımız ve eşcinsel kimliğimizle ve alnımızın akıyla nasıl duracağımız. bu yolda giderken birşeyleri hayatımızdan çıkaracağız derken daha beterine batmamaya çalışmalıyız.

    @yüksek ökçe,
    "hüsn-ü zan öyle bir kimyadır ki, toprağı altun yapar" demişler. kalbinizdeki gayretiniz benim yetersizliğime tahammül edemeyip, erkenden çiçekleri istiyor. lakin çiçekler baharda gelir. önyargıların kalkmasında, cehaletin kaybolmasında işimize bakarım. gerisini de Allaha havale ederim. tevekkül Allahın hikmetine itimaddır. Hikmet ise abes iş yapmamaktır. şu dünyanın sayılı ömründe elbette hak ve hürriyetin altın çağı da bize yaşam ve varolma haklarımızın verilmesi ile gelecektir.

    YanıtlaSil
  10. Bir kere Allah'ı tanımamak kişinin kendisine oluşturduğu bir cehennem, en büyük zararı kendine zaten. Yazdıklarımdan, salt cinsel ilişkiyi çıkasamanız ve yaptığınız yorum çok sığ...
    Bu fıtrat üzerine yarattığı bizler meşru bir hayat süremez miyiz? Bir erkeğe nefsine galip gelemeyeceği için 3-4 eşe kadar izin veriyorsa, yahut elinin altındaki cariyelerle cinsel ilişki kurmasına izin veriyorsa, bizi neden mahrum kılsın?
    Öte yandan da ruhbanlığın katından gelmediğini ayetle sabitliyorsa?
    Bu, üç dört eş mevzuu için savaş vs açıklamasını yapmayın lütfen, o durumda zaruri şartlar belirtilirdi. İnsanları gayri meşru ilişkiden korumak ve ikinci olacak kadını metres konumundan kuretarmak için cevaz verilmiş fakat tek eş tavsiye edilmiştir.
    Görmemiz gereken şu ki, kullarını sıkboğaz etmek istemiyor. Fıtratlarını biliyor ve kahramanlık edasıyla aşırı bir şey yüklenmelerini ve altında kalmalarını istemiyor.

    YanıtlaSil
  11. bu sitedeki kendini sadece kendini kandırmış kişilere şunu söylüyorum açın lut suresini okuyun sizi nası bişey bekliyo görün.hükğm bellidir.allah hidayet etsin islah etsin
    mubarek kuran ayetlerinide cımbızla çekip kendinize göre yorumlamayın kardeşim gidin müftüye sorun. yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  12. bu sitedeki kendini kandırmış kişilerin bir iddiası yok. sadece Lut değil diğerlerini de okuruz. hüküm nedir bilmek isteriz? Allah hepimize hidayet etsin. hidayet perdenin kaldırılıp hakkın hak, batılın batıl görülmesidir. yorum yapmak alimin işidir. biz (Allahtan talep ediyoruz ki) talebeyiz aramızda mütalaa yapıyor ve hüküm koymuyoruz. diliyoruz ki, ortak bir ahlak ve ortak bir tavır oluşsun. avrupadan taklit, asyadan hallice eşcinselliğimiz yerini kültürümüzden karakterini alan, herkese ümit veren, varoluşunu çözmüş, hayata pozitif bakan ve milletine sizler gibi yararlı olmak dileyen bir nesile dönüşsün...

    yok saymak değil, içinde tutup yaşamamak değil, kendini çevresini tanımak, paylaşmak yararlı olmak, ahlaki bir duruş geliştirmek ve tüm kimliklerimizle onurumuzla sosyal yapının bir parçası olmak diliyoruz...

    kendine lanet eden hayattan ümidi kesmiş bir ferde ulaşıp moral verebildiysek, Allahla irtibatını tekrar değerlendirmesini netice verdiysek, söylediklerinizin hedefi olmak bedelimiz olsun.

    YanıtlaSil
  13. Hangi müftüye soralım, hangi alime...birbirinden farklı kurallarla işleyen 4 mezhep var. Bunlar da kurallarını Kur'an ı okuyup cımbızla çıkardılar sonuçları. İmam-ı Azam'a göre şarap haricindeki içkilerden sarhoş etmeyeck kadar içmenin vebali yok. Diğer mezheplere göre öyle değil.
    İçtihat kapısını kim kapadı? Kapanmalı mı? Açılmalı mı?
    imam Muhsin Hendricks de El Ezher de eğitim almış ama o sizin için imam, alim değil, değil mi?
    Biz hüsn-ü niyetle anlamaya çalışıyoruz, sonumuzun ne olacağını da Allah bilir.
    Bize yazıklar mı olsun?
    Siz de biz de Taif'te çocuklara taşlatılan ve onca işkenceye rağmen lanet etmeyen o muazzez peygamberin şefaatine nail oluruz umarım.
    Nasıl güzel bir peygamberin ümmetiymişiz, şükürler olsun sana Rabbim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler, gerçek bir mümine yakışan bir yanıt vermişsin.

      Dini, sünneti, Efendimizin (sas) Alemlere Rahmet olarak gönderildiğini unutuyoruz ve nasıl da nefretle doluyoruz değil mi bazen??

      Bizi eleştiren insanlar neden eleştiriyorlar acaba?

      Bize Kur'an'la, hadislerle saldıranlar hangi ayet ve hadislerin ışığında -hele de mümin olduğunu beyan etmiş- bizlere nefret kusabiliyorlar, bu hakkı nereden kendilerinde görüyorlar inanılır gibi değil?

      Hangi ayette ya da hadiste: Birbirinizden nefret ediniz, lanet ediniz gibi bir emir gördünüz, duydunuz acaba??

      Yüce Rabbim hepimize hidayet versin ve rahmet etsin. AMİN

      Sil
    2. herkez birşeyler söylüyor kendine göre doğru yolu bulmak peki bu doğru yol hangisi kalbimizimi sökelim beynimizimi çıkaralım günahı bende biliyorum dualarımda bende birkadını sevmek istiyorum diyorum bana karşı cinsin aşkını nasiple diye bize bu yoldan çıkın diyenlere sesleniyorum kim karısının bayan sevlisinin aşkını içinde çıkarıp yerine bir erkek sevmek ister soruyorum bu zora kim sokmak ister kendini ilacı olsa içeyim kendini dört duvar arasına kapatıp öyle yaşamak istiyorum halimle guru duymuyorum boynum bükük butür şeylerinde alelade yaşanması taraftarıda değilim ben 20 yıldır yüreğimdeki acı sevgimle yaşıyorum içim haykırıyor ben haykırıyorum allahıma bu hastalıksa derdime derman yok değilse sapıklıksa nazarında affına sığınıyorum rabbim diye elden bişey gelmiyor insanın içindeki kendisiyle savaşması kadar zor bişey yok kimse ahkam kesmesin bu söylediklerimde birine hedef olarak değil içimden geldiği için yazıyorum halimden memnun olmadan halimle yaşıyorum ve allah kimseye bu acıları tattırmasın AMİN

      Sil
  14. çok geç keşfettim sizi ama takipteyim...

    YanıtlaSil
  15. hoşgeldiniz, paylaşımlarınızı beklerim...

    YanıtlaSil
  16. HER MÜFTÜ SİZİ DİNLER ÇEKİNMEYİN SİZ DE BİZİM GİBİSİNİZ MUTLAKA MUTLAKA DANIŞIN AYNI CEvabı alacaksınız selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  17. yazınızın genel fikri ne kadar kadar güzel özellikle herbirimizin Allahımız karşısında fakir olduğumuzu hatırlamamız gerekir bu öyle bir durumdur ki bazen alim derecesinde bir Müslüman ı yerin dibine sokup Allah katındakini yerini düşürürken cahil katında olan birini de daha yüce makamlara taşıyabilir. bununla birlikte;
    Bir Müslüman eşcinsel kendi cinsine olan yakınlaşmasını asla affedilmez bir günah olarak telakki ederse Allah’ın Rahman, Rahim gibi nice isimlerini inkar etmesi nedeniyle dinden çıkabilir sözlerinize atfen;
    bence kimin dinden çıkıp kimin çıkmadığı kimin lanetlenip kimin lanetlenemeyeceği hususu tamamen Yüce Yaradan ın bilebiliceği bir şeydir. bazen bu durum açık ayan ve beyan olabileceği gibi (Ebu Leheb in ayet ve dualarda lanetlenlenmesi) Eşcinsellere safi günahkarlar diyenler hatta daha büyük kusurları olan insanlar da Allah indinde affedilebilir diye düşünüyorum.. Her şeyin başı ilim deği midir?Eşcinselliğin doğasını anlamayan ve bu konu hakkında hiç bilgi edinememiş hep zehirlenmiş kalbi temiz ancak bilgisiz kişilerde yanlış düşünebilir.aslolan kişi özünde eşcinselse bu işi fiili yapmak ya da yapmamak pek bi şey ifade etmez zaten .
    bugüne kadar (yaşım almış 30 u geçmiş )Allahım dan hep korktuğum için fiili yola başvurmadım başvuramadım.Çünkü itiraf etmem gerekirse ben de bir zamanlar eşcinselliğin tamamen cehennemlik olduğunu düşünüyordum. saygılarımla.

    Bişrev

    YanıtlaSil
  18. Rab'in af etmedigi gunah kendine es kosmak ve kendini inkar etmektir.Kafir'i bile kelime-i sahadetden sonra af eden Rab seni niye af etmesin.Ne yani escinselsin diye hangi sure senin birakildigini soyluyor.Zina yapan kadin af edilmeyi hak ediyor da gay niye af edilmesin.Hovardalik yaptigi icin ovunen ustune birde madalya bekleyen erkegin yaptigi zina degilmidir.Her zina yapan erkek cehenneme gidecek af edilmeyecek mi deniyor kitab'da hayir ilgisi yok.Heteroseksullerin ibadeti kabul buyuruluyorda escinsellerin ki kapidan mi donuyor.Normallerin sevabi Hak'in katinda taltif goruyorda gay'in ki el tersi ile mi itiliyor,hayir.Herkesi ameli ile degerlendiren Rab herkese hakkini veriyor.Lanet isine gelince sadece kur'an da okuduklariniza inanin ve hatirlayin peygamber efendimizin olumunden sonra pek cok hadis kitabi yakilmistir halifeler tarafindan neden cogunun asli yok turda ondan.RAB'INI SEV PEYGAMBERINI SEV.ALLAH KALBINDE KENDI ASKINI GORUNCE SENIN NE OLDUGUNA BAKMAZ SANA AZAP ATMEKTEN HAYA EDER UNUTMA.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili aflatoon beni anlayan biri olduğu için çok mutlym :) bu blog için ve paylaştklarınz için minnettarm . bende gayim. elimde değil kaç kez vaz geçtm her seferde daha da kötü oldum. artık kabullendm ve ümidimi de kesmiyorm.Sizinle dertleşmek çok güzel :))

    YanıtlaSil
  20. Eflatoon o zaman eş cinseller nasıl evlenecek eger kişi ailesine korktuğu icin hic birsey söyleyememis se...ailesi niye evlenmiyeceksin derse ne cevap vere bilirki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru bir soru... eşcinsller için henüz yasal "eşcinsel evlilik" yasalaşmadı. eşcinsel bireyin ailesi ile ilgili durumu da herkes için aynı olmuyor. herkesi farklı değerlendirmek lazım.

      eşcinselin ailesinin kendisinden evlilik taleplerine karşı kullanabileceği argümanları dikkatli seçmek gerekiyor.

      önemli olan eşcinsel bireyin kendi ruh bütünlüğünü kendisi ile yüzleşerek sağlamış olmasıdır. bu olmazsa hem kendine hem başta ailesine sıkıntıdır. keza eşcinselin kendisini anlayacak eşcinsel bir hayat arkadaşı ile de birbirini tamamlaması gerekir. hayatın her başlığını birbiri ile paylaşabiliyor olması gerekir. bu konudaki uyuşmazlıklar da başta kendisi ve onu sevenler için sıkıntıdır.

      ailesine açılmamış bir eşcinselin örfe göre bir "hayırlı kısmet" adayları sürekli önüne çıkarılır. onu sevenleri üzmemek ve aileyi darıltmamak esas olduğuna göre, ailenin bu baskısını normal kabul etmeli, fazla ağır gelse Allaha dua etmeli, onlara boşanmaların yüksek artış oranından, kendilerini çok sevdiği için onları üzmemek dilediğini, bu sebeple çok uzun ve dikkatli düşündüğünü söylemeli, olsun diye başlamış sonrasında bekar halinden daha fazla üzüntüye sebep olmuş onlarca örnekten birisi olmak istemediğini ifade etmelidir. bu uzun süreci sabırla ve zamana yayarak elbette atlatabilir.

      "ya hiç evlenmeyecek misin?" sorusuna asla "evlenmeyeceğim işte" diye cevap vermemeli, ailenin küçük bebeği gibi hırçın bir tavır sergilemekten kaçınmalı, okul iş askerlik gibi pek çok sıkıntının hayatımızı işgal ettiği zor bir dönemde aile olarak kendilerinden pozitif katkı talep edilmelidir. ne denli yorulduğu ve gerildiği, bir de bu meselenin şimdi hemen acele ile önüne serilmemesi ifade edilmelidir.

      eşcinsel olmayan insanların bile hayatını yerinden oynatan, büyük üzüntülere sebep olan sonuçları göz önüne alındığında aile kurumunun ciddiyeti ortadadır. kendi ebeveyninin neler çektiğini dikkatli gözlemleyen her eşcinsel, işin vehametini hisseder. bunun bir de ahiretteki hukuku var ki, bu tümden dikkat çekicidir. orada "anam istedi babam dedi" bahaneleri sökmez. bizzat hesap verilir. cinsel kimliği tamamen farklı biriyle mutlu olsunlar diye zorlamak cinayettir. yeni nesil için ayrıca bir hukuk gerektirir. sanki dünya hayatımızı dört dörtlük müş gibi bir de ahiret hayatımızı riske atmak hiç bir akıl sahibinin karı değildir.

      doğru cinsel kimliklerin biraraya gelerek hayatın tüm renklerini birbirleri ile doğru ve samimi paylaştığı aileler sağlıklıdır. bu ailelerde yetişen evlatlar topluma katkı sağlar. dünya ahiret mutluluğu işte bu yuvalarda kazanılır.

      kendi küçük dünya cennetiniz olabilecek ailenizi kurmakta en temel vasıta duadır. dileyin...

      Sil
  21. tam olarak anlayamadım şimdi gay ilişkisi günah mı ?
    cevap yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  22. Bende eşcinselim ve bir an dahi Allah a olan inancım yitirmedim ona olan şükranimi ibadetlerimle dile getiriyorum. Önce bir konuyu netleştirmek isterim lut kavmi eşcinsel olduğu icin telef edilmedi bakınız deniyor ki genci yaşlısı kadıni erkeği ulu orta demeden ahlak kuralı tanımadan zinayi mesru bir olay gibi yapiyor burada sırf eşcinsel oldukları için telef edilmiyorlar zinayi alalen yaptıkları için yüce kitabımız da hiç bir yerde eşcinsellik günahtır veya eşcinseller cehennemliktir demiyor bunları diyenler kendi kendine yorum getirmeye çalışan üçüncü sahislar Islam dini hoşgörü dinidir biz kimseyi sınıflandırmaz otekilestirmeyiz insan önce insanlığı ile yargilanmali sanmayın ki eşcinseller kötüdür sapitmıştır kimin cehennemlik cennetlik olduğuna bir kul karar veremez bu karar ancak Yaradan a kalmıştır . Evet eşcinsel im ve müslümanim bununla gurur duyuyorum bir an bile şüphe içinde kalmadım çünkü Allah kullarına asla sırt cevirmez. Ben sadece bir eşcinselim ne bir cani ne bir münafık . Sadece hemcinsim olanlardan hoşlanıyorum o kadar.bu durum da yanlış birşey yok sadece insanlar kafalarında oluşan on yargılar yüzünden dini bile yanlış yorumlayarak çamur atmaya çalışıyor o kadar .yasal sürece gelirsek de unutulmamalı ki hükümet nefret suçunu türk ceza kanuna alıyor bu bir çok avrupa ülkesinin bile yapmadığı birşey . Bu yasa en azindan eşcinsellerin otekilestirilmesini engelleyebilir şunu da belirtmek isterim burada siyaset falan yapmıyorum sadece yapılan kanun düzenlemesini dile getiriyorum . Son olarak şunu da söylemeliyim eşcinsel olduğumuz için Allah bile asla ama asla sırt cevirmez Allah her kulunu sever onda sonsuz hoşgörü mevcuttur umarım ki sizler de sırf eşcinsel olduğunuz için Yaradana sırt çevirmezsiniz Allah herkese yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  23. 7:80 - Lût'u da (peygamber olarak) gönderdik. Kavmine dedi ki: "Sizden önce âlemlerden hiç birinin yapmadığı fuhuşu mu yapıyor sunuz?
    27:55 - "Siz ille de kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşacak mısınız? Doğrusu siz beyinsizlikte devam edegelen bir kavimsiniz!"
    7:81 - Çünkü siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere gidiyorsunuz. Belki de siz haddi aşan bir kavimsiniz.
    Lut suresinden alınmış ayetlere binayen biyolojik olarak eşcinsel bir kimse için cinsellik bir hayasızlık ve haddi aşmak olarak nitelendiriliyor.O halde biz livatayı bırakın; kendi kendimize istimna ile dahi melun olmuyo muyuz? Varoluşum böyleyken bir erkeğe ilgi duyduğum hiç bir fiziksel temas olmasa dahi o kişiye şehvetlebaktığım için bende luti olmuyor muyum? Bu durumda benim yaptığım ibadetin Rabbim katında bir değeri var mı? Zaten 5 cakit namazımı kılmıyordum sırf bu yüzden Cuma namazlarına da gitmez oldum.Bunca hayasızlığı yapan ben ne yüzle o Yüce Yaratıcıya kendimi kul olarak nitelendirebilirim.Onun sonsuz merhametine dünde bugünde yarında sığındım ve sığınacağım fakat affına mahsar olacağımı bilmeden bu şekilde devam ettikçe günden güne hayattan kopuyorum.Ölmek istiyorum daha fazla günah işlemeden sadece ÖLMEK....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. madem ÖLMEK seçenek haline geldi, o zaman tertemiz ve halis dua vaktidir. dünyanın gaflet perdesi inceldiğinde hedef daha güzel görünür.

      ölümü göze almış onurlu bir insanın hedefine ulaşmasına bu dünyadan hiç bir şey engel olamaz. madem öyledir, niçin bu güzel durumu avantaja çevirmiyor sunuz?

      seven sevgisinden şüphe etmez. şüphe derse o sevgi aşk olmaz. madem sizi sevmiş, sevdiğini verdiği nimetlerle göstermiş. yenilen lokmadan beden yapmış. buna teşekkür lazımdır. eşcinsele teşekkürden fazlası lazımdır. o aşka nasıl dolu bir cevap verileceğini bilir, yüreğini ortaya koyar.

      hem ahiret mazlumlar içindir. alacaklı olduğu mahkemeye gittiğinde onurla durmayı bilir. ümitsizliğe düşmez.

      hem mizan eşcinseller içindir. eğer sol kefede aşağı çeken ağırlıklar varsa sağ kefeyi doldurmasını da bilir.

      ulvi Kur'anın meallerinden hüküm çıkarmaya çalışan densizlere bedel Lut a.s. da dahil 124 000 peygamberi tanır. ona ümmet olamamış zalim kafirlere o peygamberin adını vermez. hem eşcinselin arapçası "misli" dir.

      hem ortadoğuda dövülen, üzerine benzin dökülüp kuyularda yakılan , hem ülkemde aile meclislerinde yargılanıp cahiliye devrindeki gibi öldürülen bir kimliğin en büyük intikamı için ahireti diler, mahkemeyi bekler, onurunu muhafaza eder.

      elbette ahirette alnı ak ve onurlu durabilmek hak rızası ile olur. hak rızasını kazanmak hem kalben onu tasdik etmek iman etmekle hem de hakka taraftar olmak ve bunu göstermekle, ibadet etmekle olur.

      bu ve benzeri mealler yüzümüze savrulduğunda biz Rabbimize uygun ve mükemmel tavrı gösteremediğimiz anların kaderdeki kısas'ı olarak algılar, sabrederiz. Kur'ana havale ederiz. O dehşetli gün geldiğinde herşey ortaya dökülür. mizan tartar, akibetini öfkesinden parçalanmak derecesine gelen bir cehenneme havale eder. hak yerini bulur.

      Sil
  24. Bende Allah'ima inaniyorum bende onu cok seviyorum hergun dua ediyorum ve surekli onu anıyorum ve onun korkusuyla yaşıyorum kimsenin hakkini yemiyorum icmiyorum gunahina girmiyorum kimseyle uğraşmiyorum sadece kendi hayatimi yaşıyorum...ama ben bu duygularimla kendimi bildigimden beri yaşıyorum bu duygularima engel olamıyorum...bayanla denedjm ama gunahina girmemek icin vaz gectim çünki onu uzmek kandirmaca gonulden olmayan bir evlilik yapmak istemedim...ama 1yildir iliskim var ve gay ile okadar cok mutluyumki oda cok inanxcli biri...allahima inancimi asla hicbirzaman yitirmicem oyle birsey aklimdan bile gecmedi gecmicek...şükürler olsunki saglikliyim şükürler olsunki duygularim var şükürler olsunki aşk'i sevgiyi vicdanı gulmeyi ağlamayi halen basara biliyorum.şükürler olsunki muslumanim...

    YanıtlaSil
  25. beni ben olarak yaratan yüce kudrete sükürler olsun var olan varlıgın inkarı olmaz yaratıcının tüm eserleri sahanedir hepsınde başka anlam ve gizem vardır cınsel kımlıgım baga ınsan olmayı ogrettıgı için yuce kudrete mınnettarım.. her gıbı görunsede ıtılıp kalkılsada cınsel kımlıgım ınsan olmak esastır esasta der her zaman escınsele kufretmek tanrıı eserını hor ve nefret etmektır aslen bag bırsey omaz hata yapan dusunsun... kul hakkınıda unutmasın 7 reklı bayragıma selam olsun...

    YanıtlaSil