14 Mart 2009 Cumartesi

Söylenmemiş Nutuk


böyle bir nutukla acaba sessiz bir kalabalığa hitabedilir de bir gün gelir sağduyu bu memlekette meydanlarda bu şekilde yankılanır mı acaba?


"Sevgili Vatandaşlarım,
Değerli kardeşlerim, hanımefendiler beyefendiler,
Sizleri kucak dolusu sevgiyle, saygıyla, selamlıyorum.
Buradan, bu coşkulu meydandan İstanbul'a, Van'a, İzmire, Adana'ya selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Güneşin memleketi Anadoluyu selamlıyorum.
Sevginize, coşkunuza, aşkınıza, heyecanınıza, ahde vefanıza teşekkür ediyorum...
Bugün, burada bir de pozitif ayrımcılık yapıyorum. Bugün eşcinsel kardeşlerimizi hassaten selamlıyorum. Bugün tüm Türkiye'deki gay, lezbiyen ve travesti kardeşlerimi selamlıyorum.

AK Parti, bu milletin partisidir. AK Parti, samimiyetin, dürüstlüğün, tutarlılığın partisidir. AK Parti, benim eşcinsel kardeşlerimin partisidir. Neler söylediler hakkımızda, neler yazdılar, neler çizdiler, ne yorumlar yaptılar. Zihinlerindeki karanlık o senaryoları, karanlık tabloları hep AK Parti'ye malettiler. İşte, 7,5 yıl sonra, kurulduğumuz günden 7,5 yıl sonra, Eşcinsel Hakları konusunda, kimin samimi, kimin samimiyetsiz, kimin tutarlı, kimin tutarsız olduğu ortaya çıktı. 6,5 yıllık iktidarımızda eşcinsel kardeşlerimiz için yaptıklarımız saymakla bitmez...

Anayasa'nın 10 ve 90'ıncı Maddelerini değiştirdik, kadın erkek eşitliğini güçlendirdik. Yeni İş Kanunu'nu çıkardık, işyerlerinde cinsiyet ayrımcılığını kaldırdık. Türk Ceza Kanunu'nu değiştirdik, kadına yönelik şiddetin cezasını artırdık. Belediyeler Kanunu'nu değiştirdik, kadın ve çocuklar için sığınma evleri açtık. "Haydi, Kızlar Okula" dedik, "Ana-Kız Okuldayız" dedik, kızlarımızı eğitime teşvik ettik, 350 bine yakın kız çocuğumuzu okulla buluşturduk. Kadın girişimciliğini teşvik ettik. Cansuyu kredisi dedik, Esnaf sanatkâra düşük faizli kredi vereceğiz dedik, kadınlarımıza burada da pozitif ayrımcılık yaptık, onlara öncelik tanıdık. Kadınlarımız çalışsın dedik, 5 yıl boyunca SSK işveren primlerini biz ödeyeceğiz dedik, ödemeye de başladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dikkat edin bugüne kadar bu olmadı biz yaptık. "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği" Komisyonu'nu kurduk. İnsan Hakları Komisyonumuz "Eşcinsellerin Hak ve Özgürlükleri" konusunda yılmadan çalışıp insan onuruna yaraşır maddeler gündeme koyduk. eşcinsellere şiddete karşı özel inceleme başlattık. Eşcinsele karşı şiddete özel cezalar koyduk.

Bitti mi? Bitmedi...

Engelli kardeşlerimiz yeter ki eğitim görsün, annelerine her türlü teşvik bizden dedik. Asgari ücrete yakın bir ücreti evinde engelli çocuğuna bakan anneye verdik. Bunu da biz getirdik.
Gelelim siyasete: İl Genel Meclislerinde 158 adayımız eşcinsel. Belediye Meclis Üyeleri arasında 1.510 adayımız eşcinsel. Toplamda ortalama söylüyorum 1650 eşcinselimiz şu anda AK Parti'de yerel siyasette aday.

AK Parti yoksullar üzerinden değil, yoksullar için siyaset yapar. AK Parti özürlüler üzerinden değil, özürlüler için siyaset yapar. Ve AK Parti, eşcinseller üzerinden değil, eşcinseller için, eşcinsellerle birlikte siyaset yapar.

Şimdi dikkat edin, bugün meydanlara çıkacaklar, bugün bildiriler yayınlayacaklar, bugün açıklamalar yapacaklar veya yaptılar. Eşcinsel hakları dediler. Eşcinsele yönelik şiddet dediler. İnsanların eşitliği dediler. Bunu ne yüzle dediler, hangi yüzle dediler?

Benim eşcinsel kardeşlerim, 29 Mart'ta bu tutarsızlığın, bu samimiyetsizliğin cevabını inşallah nerede verecek? Sandıkta verecek, sandıkta. Benim Eşcinsel kardeşim, bu çifte standardın cevabını inşallah sandıkta verecek.

Değerli kardeşlerim, Sevgili Vatandaşlarım,

Bakın biz yola çıkarken dedik ki: yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız...
81 vilayetimize kazandırdığımız hizmetleri anlatacak, projelerimizden bahsedeceğiz. Çünkü bizim eserimizin olmadığı il yok ki. Her ilimizde iktidarımızın eseri var. Ufkumuz geniş, vizyonumuz geniş. Biz Türkiye için de, 81 vilayetimizin tamamı için de büyük düşünüyoruz.
Biz, sen Türkiye'sin, büyük düşün; İşimiz hizmet, gücümüz millet diyoruz...

Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Etnik kökenleri, mezhepleri, dilleri, dinleri istismar ederek, işsizliği, ekonomik krizi istismar ederek Türkiye'ye hizmet getirilmiyor.

Biz sizin emanetinize nasıl sadakatle bağlı kaldıysak, sizin emanetinizi nasıl yücelttiysek, inanıyorum ki, sizler de size emanet ettiğimiz adaylarımızın tümüne sahip çıkacaksınız.
Hem Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza, hem de ilçe belediye başkan adaylarımıza, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi adaylarımıza eminim ki sahip çıkacaksınız.

Gelin bu medeniyet yolculuğuna kaldığımız yerden devam edelim.
Gelin Türkiye'yi dünyanın zirvelerine taşıyalım.
Gelin 29 Mart'ta mührü AK Parti'ye basalım, bu ülkenin mutlu ve müreffeh geleceğini hep birlikte inşa edelim.

Şimdi hep birlikte söylüyoruz;
Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet...
Bu anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz...

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR.
SON SÖZ SİZİN, KARAR SİZİN, BU ÜLKE HEPİMİZİN!
DURMAK YOK, YOLA DEVAM.
DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM.
SEN TÜRKİYE'SİN, BÜYÜK DÜŞÜN!
SEN ANTALYA'SIN BÜYÜK DÜŞÜN!
İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ MİLLET!
HERŞEY TÜRKİYE İÇİN.

Şimdi değerli kardeşlerim bizim bir ahdimiz var biliyorsunuz...
Hep beraber söylüyoruz;

BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA,
BERABER ISLANDIK YAĞAN YAĞMURDA,
ŞİMDİ DİNLEDİĞİM TÜM ŞARKILARDA,
BİZE HER ŞEY SİZİ HATIRLATIYOR...

29 Mart hayırlı olsun,
Günümüz kutlu olsun,
Geleceğimiz aydınlık olsun,
Allah yar ve yardımcımız olsun..."

işte o gün tüm gizli odalardan çıkış günüdür. işte o gün baharın çiçeklerinin açtığı gündür. işte o gün doğrunu doğru olduğu, sırların yalanların kalktığı gündür. nice bin vatan evladının için için karanlıklarda ağlamaktan vazgeçtiği, söyleyemediği sırları yüzünden akibetine sürüklendiği, üzerine çöken görenek belasından ezildiği günlerin bittiği andır... o gün tüm renkleri ile gökkuşağının bu vatan üstünde parladığı gündür.

2 yorum:

  1. ben sizi homofobik biri sanmıştım bana yazdığınız yorumdan dolayı ama çok yanılmışım..güzel bir yazıydı hiç gerçekleşmeyecek(belkide)olsada..
    yüreğinizle kalın..

    YanıtlaSil
  2. evet! bu blog'a başlarken muhatabım dinden sual eden ve cevabındaki teselliye benim gibi muhtaç kardeşlerimle paylaşmaktı. sonra ilerledikçe gördüm ki, eşcinsellere nasıl bakılacağını bilemeyen koca bir toplum var. onlara nasıl bakmaları ve neyi sormalarını göstermek gerek. Dinin mahiyetini öğrenmekle asıl eşcinsel olmayanlar doğru inanca ulaşıyorlar. ötekileştirmemek ve galipken saygı duyabilmek öğrenilmesi çok önemli bir medeniyet ölçüsü...

    YanıtlaSil