3 Temmuz 2009 Cuma

Ailenin Evladı Yurdun Evladı




eşcinsel evlada sahip bir ailenin durumu dikkate değer. istiyorlar ki, çocukları incinmesin, herkes ona saygı göstersin, soyadlarını güzel temsil etsin, başarıları ile onlar iftihar edebilsinler. yalnız büyüdükçe farklılıkları daha şiddetli hissediyorlar. önlerine seçenekleri çevreleri hemen sıralıyor:

"bir şey olmaz, evlenince geçer". bu seçenek en iptidai ve sakat durum olarak hemen kendini gösteriyor. eşcinsellik evlilikle geçecek bir durum değil, çünkü eşcinsel bir erkek, bayan arayıp da bulamadığı için eşcinsel değildir. bayanla alacağı lezzet de onu eşcinsellikden döndürmez.

"terapi yaptırıp iyileştiririz". bu seçenek lüx yaşamı seven ve mesleğini buna basamak yapan sağlıkçılar için çok hayati bir reklam malzemesi. çünkü çaresiz ve kendini ayıplı kusurlu hisseden bir aile, evladı için her türlü maddi fedakarlığı yapar. hem sonuçda eşcinselliği göze görünmese yeter. bu sebeple ağır yatıştırıcılarla bitkisel-eşcinseli netice verse de maalesef aileler için tam bir yanılgı seçeneği olarak hayatta yerini alıyor.

"okusak, muska yaptırsak". önceki seçenekden tütsü farkı ile ayrılan bu seçenek de aynı yüksek bütçeyi gerektiriyor. sonuçta maddi sağlığı yerine tüm ruhunun taşları yerinden oynamış bir zavallı eşcinsel arta kalıyor.

"cemaate teşvik etsek". en karışık ve çarpraşık seçenek bu olsa gerek. çünkü islam ruhun terakkisi ve dünyanın mahiyetini anlatır, hayata uygulamasını gösterir. eşcinsellikten kurtulmak başlığı olmadığı için sadece ömrü güzel geçmiş, istikamette tefekkür etmiş lakin kişisel kimlikleri yerinde kalmış birisinin karşılaşacağı itiraz ile eğer hazırlıklı değilse mensubu bulunduğu cemaate saygısı ve bağı kırılabilir, hatta maalesef düşman dahi olabilir. oysa o insanların hiç bir taahhütleri yoktu ki... hele kötüye kullanma kapısı açılırsa sonuç daha da vahim olabilir... bu sebeple cemaat sadece islama şevkle sarılmak içindir, sizin gizli kimliklerinizi yeniden kodlamak için değil, bunu iyi bilmek gerekir.

eğer çok baskı yapılırsa kişi bunaltılırsa, rol yapmaya başlar. maddi ve manevi avantaj elde edeceği tekrarlanırsa riyakarlık kapısı açılır. getirileri elde eden ama gizli bir dünya oluşturup orada eşcinselliğini dolu dizgin yaşayan bir adam haline gelebilir. bu ne islama ne insanlığa yakışan bir durum değildir. bu cümle en çok eşcinsel olup, eşcinsel değilmiş gibi yaşayanları rahatsız ettiğinden, bu gerçeği ortaya koyanlar, sürekli homofobik-gizlieşcinsel insanlar tarafından saldırılır ve aşağılanır.

bir de yurduma has garip ve hastalıklı bir çözüm daha vardır. eşcinsel bir bireyin hak ve hürriyetini kabul edebilecek bir toplum yapısına gayret etmek yerine, toplumun öteki kabul ettiği eşcinseli "ben eşcinselim" bile diyemiyecek seviyeye indirmek. böylece hatayı büyüterek tümden sorunu ortadan kaldıracak bir zulme kapı açmak ki, gizli eşcinselliğin tüm sinsiliği ile toplumun zararına çalışmasına kapı açmaktadır. eşcinsellik hakkında yapılan anketlerdeki ötekileştirme şiddetini kullanarak "madem toplum kabul edemiyor o zaman eşcinsele bir şey yapmak düşüyor ki o da ortada gözükmemektir" nevinden mantıksız sonuçlar çıkarmaktır. bu vatanın evladı olan eşcinselin yaşamdan toplumdan ve kendinden nefret duymasını artırmak değil, onu bu vatanın diğer evlatları yanına koyup, önünü açmak gerekir. insani olan budur.

zenci diye iş vermemek, aş vermemek, eş vermemek yurdumda var mıdır? o zaman ne için komşu oğlundan, yakın akrabadan, sevdiğimiz dostlar arasından çıkan, Allahımız bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız bir, bayrağımız bir, vatanımız bir olan eşcinsele iş vermemek, aş vermemek, eş vermemek ne içindir?

"gay" deyince, gey diye duyulunca ses kısılarak konuşulan, ele yağlı kara bulaşmış gibi rahatsız olunan, herkes derken "insanlar" derken genelleme yapılırken hep unutulan, yurdumun zencilerini, artık "yavrum" deyip sarmanın vakti gelmedi mi? öğrenilince ayılıp bayılınan, "yok öle değildir" diye terapilere sokulan, bunaltılan, " arkadaşı aklına sokmuştur" denilip izole edilen, hapsedilen, zincirlenen, dövülen eşcinseli, siz gömmeye çalışıyorsanız Devr-i Mekke'deki müşriklerin kalp katılığına sahip olmuş olmuyor musunuz?

tecavüz ettikleri eşcinsellere her türlü zulmü reva gören Lut Kavmi gibi içip kendinden geçtiği akşamlarda arkadaş toplantılarının bol dumanlı gecelerinde grubun eşcinseline sırayla tecavüz edip öldürenler o pis kavmin aşağılığına benzemiş olmuyorlar mı?

tüm bunlara dur demek, "insana insan gibi davranmak"la olmuyor mu?

gerçek medeniyet, insanın değerini bulduğu medeniyettir.

5 yorum:

  1. "...eşcinsele iş vermemek, aş vermemek, eş vermemek ne içindir?..." ne yani insanlar :"kabul ettik bizim evde de bir eşcinsel var zaten, isterseniz akşama gelip isteyin" mi diyecekler :)

    ya da HAYIR boşuna evlenmeyin geçmez kuzum diyen sen değil miydin eflatoon...

    öncelikle eşcinsellerin çoğu gizlidir Türkiye'de . bunun için çevresi tarafından bir çaba gözlenmez bu durum geçsin diye... zaten çevresi tarafındamn bilinen gayler de dışlanmış, çevresince bir tedavi yoluna gidilmemiştir... çok azdır herhalde.. ya da bahsettiiğin durum çok küçük çocuklarda kadınsılık belirtisi gören ailelerde vardır... ben öğretmenim bu tür çocuklar çevremde çok var ama inan bana hiççbirinin ailesi malesef çocuğunun psikoljik durumunun farkında değil, adeta kör olmuşlar, konduramıyorlar... birine bahsettim "acaba çocuğunuz" demeye kalmadı "sen delirdin mi hocam " dediler...
    mevzu uzun başlıklar çeşitli çok hoş bir blog okudum çoğu yazıyı... yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eflatoon'un son paragraftaki öğüdünü tutmanızı tavsiye ederim, ben yazsam biraz hışımla yazardım ama işimiz mimlemek değil kabullenmektir...

      Sil
  2. hmmm ben hep kendi gözlüğümden dünyaya baktığım için kullandığım kelimeler de manaları benim açımdan aktarıyor. buradaki iş eşcinseller için her iş! sadece mıy mıy hanım işi kabul edilen medyatik meslekler değil. buradaki aş hakikaten aş, çünkü eşcinsellikten vazgeçsin diye insanın kazancı ile yemeği ile statüsü ile oynamak son derece insanlık dışı... buradaki eş, kendi cinsinden olan ve hayat boyu kalpten sevip hep onun yanında olan eş...

    erkek güzeli görmek ister, kadın güzelliğini göstermek ister. yine de her erkek her kadına karşı heyecan duymadığı gibi, her eşcinsel adı eşcinsel olan herkese karşı heyecan da duymaz. o sebeple insanlar :"kabul ettik bizim evde de bir eşcinsel var zaten, isterseniz akşama gelip isteyin" demeerine gerek yok... :)

    doğru teşhisiniz harika, bizden önceki son asrın eşcinselleri için evlilik akibet gibi görünüyordu. aile kavramı asırlardan beri çocuğunu olduğu gibi kabul etmek ve imanlı yetiştirmek davranışı yerine, amaçsız bir folluk zihniyetine dönüşünce kader de "büyük aileyi" kaldırdı. şimdi herkes bu amaç ve manayı kendi buluyor. lakin bu arada , ortadoğu için, büyük bir eşcinsel ama eşcinselle evli olmayan nüfus ortaya çıktı. "gay ama evli olmak üzerine..." konusu çok daha ince ve hassas bir konu olduğu için buraya sığmaz. çünkü tek kişinin omzuna binmiş pek çok hukuku incitmeden konuşmak gerekir.

    sizin eğitimci olmanız hoş. kedi kediyi tanır. elbette bir bakışta yaşına takılmadan sınıftaki "bizleri" görürsünüz. onları ailelerine söylemeyin. sadece çocuğun durumunu zorlaştırır. ona müdahele etmeyip herkese nasıl davranıyorsanız yalnızca ona da öyle davranın. sağlıklı yetişmiş, doğru düşünen bir birey olarak o zaten nasıl yaşayacağını bilir.

    tebrikiniz için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. Neredeyse iki yildir yalanlar icinde yasiyorum. Ailem bi iliskim oldugundan beri bana güvenmeyip, herseyimi de sorgular oldular. Biraktim, ayrildim dedigim yalani sürdürüyorum aylardir, her gün ortaya cikacak korkusuyla, paranoya ile yasiyorum. Cok yoruldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu vatanın evladı kolay yetişmiyor. Üzerinde ihmal edilemiyecek vaz geçilemeyecek kadar maddi yatırım ve beklenti var. Fakat netice almak için onun da hayatî sıralama ve öncelik listesi yapmış olması gerek. Hatta psikolojide yetişkinlik tarifi bu listenin yapılmış olması ile tarif edilir. Öyleyse önemine göre gruplar olmalı ve bunlar hayatınızda birbirlerine girişmeden yer almalı. Bu da bizlerin eş çevre ve akraba ile yeterince samimi yeterince mesafeli olmamızı gerektiriyor.

      Eşcinsel çiftlerin elbette eşlerine çok kıymet göstermesi ve nezih olması gerekiyor. Sokaktaki adam değil o özel insan sizinle ebediyete yürüyor. Hayat boyu dikkat ve özen, hep bizimle olsun.

      Eşcinselin akrabası ile o ince dengeyi gözetmesi gerekiyor. Onların duasını alacak kadar yakın ama özel hayata giremeyecekleri bir mesafede olmak önemli. bu mesafe bazen fizikî olabilir bazen muhabbet sırasında sessizleşip yüzünü eğmek olabilir. Onlarla hayatın kalan az vaktinde güzel kareler kaydetmek ve ağız dalaşından kaçınmak çok kıymetlidir.

      Arkadaş çevresini yönetmek ve fazla negatif yüklenmemek de önemli. Pozitifleri paylaşıp negatiflerde sessiz kalmak, eğer orjinal ifadeyi aktarabiliyorsa kur'andan teselli paylaşmak temel foformülümüz olmalı...

      Bizim özel sınavımız ümitsizlik ve yalan üzerine. .. bu iki düşman bizi ahirette mahçup edemesin... Çünkü bu ikisine yenilmeyecek kadar değerliyiz... bu düşmanı alt edecek yetenek fazlası ile verilmiş... dua ve tevekkül ile hayra kuvvet verme zamanıdır!

      Sil