6 Eylül 2009 Pazar

Nefreti Türkiye'den Silmek

günlük yaşamda bireysel bir problem gibi görünen, aslında ekilmiş nefretin sonucu olarak bir kesime yönlendirilen genel bir nefretin ne denli tehlikeli olduğunu, insanlar ancak başlarına geldiğinde anlıyorlar.

dini siyasi milli yada cinsel tüm fikirler, davranışlar ve yaşamlar bu nefretin hedefidir. şu anda zarar görmüyor olmanız geleceğinizi garantilemez. en yardıma muhtaç olduğunuz anda sizin içinizde bulunduğunuz kötü durumu size layık gören bir kesimin olmaması için şimdiden bir şeyler yapın:

en hassas konu olan cinsel ayrımcılığa karşı çıkın!

çevrenizi aydınlatın!

şimdi kureyşli eşraftan bir seçkinle, habeşli itilmiş bir zenci kölenin nasıl eşit tutulduğunu tekrar keşfetmenin vaktidir!

şimdi evladının cinsel kimliğinden utanıp, ar edip, onun ölümünü dilemenin, onu toprağa gömmeyi istemenin insanlık onurundan ne denli uzak olduğunu tekrar keşfetmenin vaktidir!

şimdi ezberlenen kelimelerin aralarındaki tebessüm eden manalara tekrar cesaretle bakmanın vaktidir!

şimdi husumete, nefret beslemeye vakti olmayan insanın önünde uzayıp giden uzun yoluna kaldığı yerden devam etmesini idrak etmek vaktidir!

8 yorum:

  1. Yazilarinizi takip ediyorum, lütfen sabrinizi ve iyimserliginizi hic bir zaman kaybetmeyiniz. Almanya'dan selamlarla.

    YanıtlaSil
  2. Aleyküm selam.güzel desteğiniz için teşekkür eder, diğer başlıklarda da yorumlarınızı beklerim.

    YanıtlaSil
  3. nefreti Türkiye'den silmeye başlamadan önce yapmacık olmasın, daha samimi olsun diye önce kendi içinizden silin...
    içimizde sinsi sinsi oturan nefretleri dürtüp ruhumuzdan nasıl sileceğimizi düşünelim...
    büyük bir teslimiyetçi olduğumuzu zannederken içimizde zaman zaman ayyuka çıkan isyanlarımızı silelim...
    yaradanın merhametine umudumuzu daha çok beslerken umutsuzluğumuzu tamamen kovup , acabaları içimizden silelim...
    öyle bir ruha erelim ki AŞK olsun sadece orda başka da bir duyguya yer olmasın... AŞK'ın olduğu ruhta habis duygulara yer yoktur vesselam :)... eflatoon dostum gönlüne sağlık, rabbim şevkini artırsın...saygılar sunuyorum-araftabirruh@hot..

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınıza ne kadar geç kalmışım ama her şeyde yine bir hayır vardır.aradığım ve duymak isteyeceğim şeyler ne kadar yakınmış ki yine de şükür ki farkedebilmişim .
    Şems arkadaşım ne güzel ifade etmişiniz. ruhunuza sağlık kalplere sevgiyi ekebilmek ve baki kılabilmek.aslında olanı –sevgi –açığa çıkarmak yine olanı-nefret- kontrol etmek… nefreti bastırmaktan daha kolay ve hayırlı olan sevgidir. sevgi de nefrette hepimizin içinde sizinde bahsettiğiniz gibi kendi içimizdeki şeytanı (ki insanların bazıları şeytanı kendi dışında arayabiliyorlar) yani nefsimizi kontrol edip asıl özümüz olan sevgiyi Yüce Yaradan ın bize bahşettiği o nurun pasını silip atmakta.Bazen sadaka olan bir gülümseyişte, bazen değiştiremeyeceği şeylere dua etmekte ,bazen kardeşlikte, bazen arkadaşlıkta, canlı cansız alemde hakiki olan her şeyin içinde sevgi …

    sevgi her şeyi kucaklamak ister sevgi tüm sınırları kaldırır ortadan; sevgi özgür ve sınırsızdır. ne denli daha fazla şeyi sevmeye yeteneğin varsa o denli daha dolu ve mutlu olur yaşamın.….
    Şair İngeborg Bergman

    sevgi üzerine yazılmış bir çok değişik kitap var uzun zaman önce okuduğum ve çok beğendiğim sağlıklı sevgi psikolojini anlatan Peter Lauster in aşk ve aşkın pikolojisi kitabını bir çok arkadaşıma tavsiye ederim.selametle.

    Bişrev

    YanıtlaSil
  5. Eflatoon bir önerim olacak tabi blogtaki arkadaşlarla aklınıza yatarsa .yaşanmış gerçek gay biyografisi yazmayı öneriyorum.yani gayliğe etki eden unsurları anlatmamızı .Çok sevdiğim programcı Oprah Winfrey in de dediği gibi gerçek her zaman ortadır.Ne olursa olsun gerçekten kaçamazsınız. sözlerinden de ilham alarak yaşanmış yaşanmakta olan gay dramlarını hem içimizi dökmek hem de kalpleri katılaşmış ve anlayış alanları darlanmış kimseleri aydınlatma amcıyla yayımlasak nasıl olur . ya da yeni bir blog açılsa (yalnız yaşanılan dramlar güzel bir uslupla ama tamamen gerçek olmak şartıyla anlatılıcak) bu konuda öncü olabilirim zaten böyle bir itirafı ancak bu kalitede bir yerde yayınlanmasına müsaade edebilirim.

    bir fikrim daha var eğer mantıksız bulmazanız belki düşünmüşsündür ama bloğu ingilizce olarak da yayımlayamazmıyız.(yani bir şeylerin dalga dalga artmaını istiyorak ümitleri arttırmak istiyorak tüm dünya insanlarına ulaşsak nasıl olur acaba? Eğer ingilizce bilen biri olsaydım bu işi seve seve yapardım yine çat pat olucak belki ama metinleri google den çeviri yaparak da
    yayınlamayı öneririm. o da olmadı desteğini bu yolla yapmak isteyen gay arkadaşlar varsa onlardan da yardım alabiliriz. ne dersin ?

    belki çok klişe ya da abartılı olucak ama yine blog sayfasının bir yerine dua ve dilek köşesi koyulsa ve gelen gaylerin tüm ruhlarından kopan güzel dilekler ve dauları yayımlansa.

    bunları düşün derim.
    sevgi ve saygılar
    Bişrev

    YanıtlaSil
  6. @bişrev

    "benden sayfalar" diye ilk girişi yapmıştım. "benden sayfalar 2,3..." niye olmasın?

    ben ingilizce bildiğim halde özellikle ingilizce yayımlamadım. çünkü ihtiyaç anadolu için... çünkü nifakla en şiddetli imtihan burada... size yakın gibi duran en uzaklar, size doğru gibi duran en eğriler, size dost gibi duran en düşmanlar burada... yiten giden sessiz hayatlar burada... dramı ortaya dökmeden sadece çözüm ve teselli için bir nefes olsun istedim...

    dualar ve dilekler güzel bir yenilik olur...

    şevkli desteğinizi beklerim...

    YanıtlaSil
  7. üniverstedeki hocamın bir deyişi vardı Anadolu insanı belki alim değil ama ariftir diye yazılarınızın bir çoğu anlam değeri ile birlikte mana derinliği çok yüksek bunların Anadolu insanına ulaştığını düşünüyor musun?.bu güzel insanlar deyişteki gibi alim değil arifler belki neyin ne olduğunu bir bakışta anlayabilirler ama nasıl olduğunu mahiyetini bu kadar kolay bilebilirler mi sevgili Eflatoon ...Bir de şark görevim sıraında tanıdığım insanları düşününce ....
    haddimi aşmamış olursam biraz da mesleğimle de ilintili olarak sana yalınlaşmanı, ifadelerini sadeleştirmeni öneririm...
    özelinde amaç edindiğin düşüncelerine saygı duymakla birlikte bu işi taşan denizde bıraktığı akisler halinde dalga dalga yakından uzağa, içeriden dışarıya taşımana da imkan tanımanı temenni ederim. çünkü bu sorun tüm dünya insanının sorunu bizdeki gibi ceahletle uğraşan sorunları olan bir çok müslüman gay var hani bazı şeyler tecrübeyle sabit ya onlarında düşünceleri önerileri duaları yardımları olur yani söylenenler konuşulanlarla birlikte daha kolektif bir etki yaratır diye ingilizceyi önermiştim.)
    bununla birlikte ben avrupa yakasındayım bu konuları sizin bakış açınızla konuşan sağlam duruşa sahip bir çevre ile daha fazla diyalog içinde olmak isterim.
    yine de özel amacına saygı duyuyor yürekten destekliyorum.

    ilk duam ; Dünyada eşcinsel olduğu için suçluluk duyan ve intihar eden kişlilerin kendini affetmesini ve ölmemesini diliyorum...

    Biraz pat diye ortaya atılmış gibi oldu ama...
    bişrev.

    YanıtlaSil
  8. MERHABALAR. Tabii ki , escinsellik ne suc ne yasak ne de gunah diyil. INWALLAH escinsellere karsi nefreti neinki TURKIYEDEN butun dunyada sileriz. Bence escinsellere destek olan insanlar ,escinsellere nefret eden insanlardan baya cok. Zamanla escinsellere nefret edenlerden bir iz kalmayacak. DUALARIM SIZINLE... IYI GUNLER....

    YanıtlaSil