26 Şubat 2009 Perşembe

uzman gözüyle eşcinsellik nedir?

habertürkte 03.01.2009da yayınlanan "eşcinsellik nedir?" programı

54 dk lık program 6 parça olarak sunulmuştur. Eşcinselliğin bilimsel ve toplumsal görünümü, gerçeği ve sanılanı ile duruşu gündeme alınmıştır.











8 yorum:

  1. Teşekkürler Eflatoon...Halkla yapılan röportajlarda gördüklerim yeterince üzdü beni. Bu insanların aynı şeyi yaşamalarını dilerdim.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hücre, hiç kederlenme...
    ortadoğulu tarafımızla medyaya alışık değiliz. en dışından belli eşcinselimiz bile kamera karşısında duruşunu net gösteremeyebilir. hele aileler evlatlarının, eşler sevdiklerinin eşcinsel kimliklerini iyileşebilir bir yara, hastalıklı bir saplantı görüp güya üzerinde durmayarak ve yok sayarak, geçeceği güne sabrettikleri için malum yorumlar doğuyor. yine de güzel cümleleri aralarından toplayıp ibret dersi çıkarabiliriz. böyle düzgün programları da destekleyip çevremizle paylaşarak genel ahlakın ilerlemesini sağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Keşke kabullenebilecek birileri olsa. Anlattığım az sayıda insan bile "Sana helal süt emmiş bir kız bulalım" gibi tepkiler veriyor.

    YanıtlaSil
  5. size onu söyleyenler, büyük bir cesaretle tüm toplumun kendi gibi olduğunu kabul edenlerdir. hem kendilerini geçmişte riske atmışlardır, onlarca battıkları noktaları itiraf edemezler, hem de sizi şu anda riske atmaktadırlar, yalan bir hayatla başbaşa kaldığınızdaki dehşeti görmezden gelmektedirler...

    işte bu sebeple birbirimize sahip çıkmak, teselli vermek, dua etmek, paylaşmak herzamankinden daha hayatidir.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir paylaşım. Ama benim aklıma yine sorular takılıyor. Ve soruları nereye yazacağımı bilmediğimden buradan sormak istiyorum. Kusura bakmayın.

    1- Gayim ve bunu biliyorum. Evet hastalık değil. Evet doğal. Evet Allah bizi böyle yarattı. Ama bazı kişilerin yorumları kafamı karıştırıyor, Allah bunu bizi sınamak için yaptı diyorlar. Gerçekten gaylik bir sınav mı? Bu sınav erkek arkadaşın olmamasını mı gerektiriyor?

    2- Gerek televizyon programların da gerekse dini kitaplarda gayliği dinin tamamen yasakladığını söylüyorlar. Bunu savunan yüzlerce insanların hepsi mi yanlış konuşuyor? Hepsi mi Kur'an ı yanlış yorumlamış?

    3- Ne biyolojik ne de psikolojik bir sorunum var. Ve gerçekçi bilimsel veriler gayliğin bir hastalık olmadığını söylüyor. Gayliği hastalık olarak kabul edip bilime karşı tutum sergileyerek "İslam bilimle tamamen uyum içindedir" diyenlerin sözleri çelişmiyor mu? O zaman, sözlerinin ikisinden biri yanlış değil mi?

    4- Kafam karışık. Ve bu sisin dinmesi için dua ediyorum. Bulanık suya dönmüş beynimin berrak olmasını istiyorum. Gayim. Ama İslam'ın ne dediği konusunda tam anlamıyla karar verdiğim söylenemez. Karar verene kadar erkeklerden uzak durmaya çalışıyorum. Eğer birisine aşık olursam bu konuda objektif düşünemem diye.
    İnsan sosyal bir varlık. Birileriyle iltişim içinde olmak zorundayım. Bu yüzden daha çok kızlarla arkadaşlık kuruyorum. Ama İslam'da bir erkeğin bir kızla evlenmeden konuşması dahi haram. Ben bu haramın karşı cinse duyulan hislerden kaynaklandığını düşünüyorum. Herhangi bir bayandan etkilenmediğim için bu haramın beni bağlamayacağı görüşündeyim . Yanlış mı?

    5- Aşk bu ve nereden eseceği belli olmayacak. Belki bugün belki yarın aşık olacağım. Önümü görebilmem için çamurun dibe birikmesi gerekiyor. Çamur'un ne olduğunu bilmem gerekiyor. Burada onlarca yüzlerce belki binlerce farklı görüş var. Lütfen bana yardımcı olun. Vicdanıyla çamurun ne olduğunu anlayan var mı?
    Bulanık sularda boğulmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  7. zaten bir insan kadin veya erkek il once insan dir sunu eklemek isterim ki escinsel bir kisi zaten kendisi kabul edene kadar psycologique sonrunlari oluyor sepeb sunlardir : bir aile sonra tanidikalri toplumda ve onlarin gorusleri ve yahut soyleyecekleri ama allah yaratigi kularini iyi bilir boyle escinler onlalari kinamaya kirmaya uzmeye haklari yok cunku il once allah var

    YanıtlaSil
  8. yani bilmiyorum sonuçta işin içinde cinsellik var siz bir heteroya gidip hayır sen evlenme senin sınavın bu desen acaba ne tepki verir islamda sürekli evlenmeyi teşvik eder çünkü zinaya düşmemek için evlenmek gerek ama konu eşcinseller olunca her eşcinsel olmayan kafadan bir ses çıkıyo bence eşcinsellerinde bir cinsel hayatı olmalı günah veya günah değil ama evlilik sınırları içinde eşcinsellerinde bir cinsel hayatı möutlaka olmalı sonuçta bir toplumda %10 'un altına düşmeyen bir LGBT kominitesi var islam alimleri ezbere konuşuyo kendileri eşcinsel olmadığı için atıp tutuyolar gay lar içindende din adamı çıkması lazım..

    YanıtlaSil